IFC (zon)

Groep 1 01

11 december 2018 20:00

Wedstrijdverslag SSV'65-IFC (beker).

Trainer Carlos de Jonge had zijn manschappen de opdracht gegeven, om net als tegen Kloetinge (ook voor de beker), heel compact te spelen. De tegenstander van vanavond speelt zondag hoofdklasse en dat was ook in de wedstrijd te zien. SSV moest met inzet en passie deze tegenstander zien te verslaan. Na 6 minuten van aftasten waren de eerste kansen voor SSV. Eerst een schot van Rick Mulder, daarna een kopbal van René Zwamborn uit een corner. Beide keren vloog de bal over het doel. Ook Thomas Mattheijer probeerde het ineens uit een vrije trap, ook hij trof geen doel.

Het leek alsof IFC SSV eerst liet uitrazen alvorens zelf actie te ondernemen. Na bijna een kwartier spelen was daar de eerste kans voor de bezoekers uit Hendrik Ido Ambacht. Bij toeval kwam de spits in balbezit, maar doelman Nick Westerbeke kon het gevaar bezweren. Daarna kwam er nog een counter overheen, maar ook Kaj Walraven was bij de les en maakte de aanval onschadelijk. Ook een aanval over rechts werd door de verdediging van SSV onschadelijk gemaakt.

Daarna binnen 1 minuut 2 kansen voor SSV. Eerst probeerde aanvoerder Thomas een afgeslagen bal van zo'n 40 ineens in het doel te schieten. Daarna een poging van SSV in de omschakeling, maar bij de uiterst scherpe voorzet kwam René net een voetlengte tekort.

Daarna volgde een sterke periode van IFC, dat eerst via een vrije trap, genomen net buiten de 16 van SSV, probeerde te scoren. Meer dan een corner zat er niet in en die was weer een prooi voor doelman Nick. Daarna volgden er 2 corners, maar leverden geen doelpunt op. Ook een counter van de bezoekers leverde 2 corners achter elkaar op, maar geen doelpunt.

Tot aan de eenendertigste minuut hield de ploeg van trainer Carlos de Jonge zich goed aan de opdracht om compact te spelen. Een moment van onachtzaamheid en de bezoekers sloegen genadeloos toe. De verdediging van SSV liet 2 man lopen, die elkaar feilloos vonden en zo de 0-1 aantekenden. Ongeveer 10 minuten voor de rust kwam IFC bijna op 0-2, maar doelman Nick liet zich geen tweede keer verschalken en stopte de kopbal van de spits. In de laatste minuut voor rust liep Claude de Smit tegen een gele kaart op.

Na rust leek IFC in veilige haven te komen, toen de scheidsrechter na een snelle aanval, naar de penaltystip wees. De aanvoerder van IFC schoot de bal rechts van doelman Nick, die de bal met een reflex tegen kon houden en zodoende SSV in de wedstrijd hield. Aan de andere kant leek René de gelijkmaker op zijn schoen te hebben. Een verkeerde terugspeelbal had hij voor het inschieten, maar zag zijn poging naast het doel belanden.

SSV kon daarna opgelucht ademhalen, omdat ook zij de bal verkeerd terugspeelde, maar IFC profiteerde er niet van. Halverwege de tweede helft werd Claude gewisseld, omdat hij al een gele kaart had opgelopen en tegen een tweede gele kaart zat aan te hikken. Casper van Sabben verving hem.

Na ongeveer een half uur spelen in de tweede helft mocht IFC opnieuw een corner nemen, na een zeer snelle aanval. Maar eerst wisselde trainer Carlos de Jonge René voor Dennis Weijers. De corner werd bijna in eigen doel geschoten, maar kon nog net weggewerkt worden. In de rebound moest doelman Nick er opnieuw aan te pas komen. Daarna zette SSV weer eens een aanval op en uiteindelijk was het Rick Mulder, die net naast schoot.

Daarna probeerde IFC via een aantal aanvallen en een corner de beslissing te forceren, maar ze kregen de bal niet meer in het doel. Vlak voor tijd ontving Rick de bal op het middenveld, die hij zo maar over mocht steken. Even buiten de 16 van IFC mocht hij doeltreffend uithalen. Met een bekeken schuiver liet hij de doelman van IFC kansloos, 1-1. Vlak voor tijd leek SSV de wedstrijd te beslissen, toen Thomas uit een corner het hoofd van Kaj vond, maar de keeper hield de bal tegen. In de extra tijd mochten diverse spelers van SSV, in de 16 van IFC, de keeper onder vuur nemen, maar elke schotpoging werd geblokt. Daarna leek het op penalty's uit te draaien, maar een kort genomen corner kwam via via bij Kaj terecht, die de winnende treffer op zijn schoen had, 2-1. Toen de scheidsrechter afblies, wist SSV dat het bekeravontuur verder zou gaan. Een regelrechte bekerstunt.

Trainer Carlos de Jonge was uitermate tevreden met het optreden van zijn ploeg, dat zijn aanwijzingen goed in de oren geknoopt had. Eén moment van onachtzaamheid en een tegenstander als IFC slaat dan gelijk toe. Het kantelpunt van de wedstrijd was de gestopte penalty. Als die bal er wel in was gegaan, was het gedaan voor ons, maar nu bleef de ploeg er in geloven. De trainer vond het bovendien een verdiende overwinning.