Gelijkspel tegen runner up DBGC past in seizoen SSV'65 1

DBGC 1

3 - 3

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

13 mei 2017

Voor de wedstrijd vroeg ik aanvoerder en jubilaris Michel de Groote (hij speelde zijn 300-ste wedstrijd in het shirt van SSV) wat hij van deze wedstrijd verwachtte, nu er voor beide teams niets meer op het spel staat. Hij zei dat het mogelijk een plichtmatig potje zou kunnen worden, maar hij hoopte dat beide teams er een leuke wedstrijd van zouden maken met veel doelpunten. Hij wilde per se het seizoen goed afsluiten en niet met bv 3-0 verliezen. Zesde worden is toch leuker dan tiende worden. We moeten gewoon nog een keer alles geven.

De wedstrijd begon vanwege het onweer ongeveer een kwartier later met als verrassing dat Thomas Matheijer op de bank begon, omdat hij sneller hersteld was van zijn liesblessure.

De eerste kans van de wedstrijd was voor SSV. Richard Schouten nam de eerste corner en vond Rico de Putter, die een opgelegde kans kreeg. Hij miste oog in oog met de keeper. In de vijfde minuut had DBGC een aanval van SSV afgeslagen, maar de rebound was voor Richard, die op doel schoot. Hij schoot hard en strak in, maar de keeper bracht redding.

In de achtste minuut een uitval van SSV, waarbij Rico goed doorzette en alleen op het doel afging. De keeper was goed zijn doel uitgekomen en dwong Rico tot een schot, dat voorlangs dreigde te gaan. Richard, die mee op was gekomen kon de bal onderscheppen en afronden, 0-1. Zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen.

SSV ging op jacht naar een grotere voorsprong. Kreeg daarvoor 4 corners kort achter elkaar, maar het leverde geen enkel rendement op. Wel moest SSV uitkijken voor de counter van DBGC, die ontstond uit de laatste corner van SSV. Maar omdat die counter slecht uitgevoerd werd, leverde het geen gevaar op voor SSV. Even later leverde een aanval van DBGC wel gevaar op. Dwars door het midden van de defensie kwam DBGC opzetten en doelman Luuk had alle geluk van de wereld dat de bal op de paal kwam.

Even later probeerde de gastheren het opnieuw via een aanval over rechts, hielden daar een corner aan over, maar tot op dat moment geen doelpunt. De meeverdedigende Bas Biesterbosch moest nog wel een corner weggeven, maar die leverde geen doelpunt op, omdat Tom Kuitems op de lijn tot 2 keer toe de bal kon wegwerken.

Na ongeveer een half uur spelen kreeg SSV een vrije trap, die opnieuw genomen werd door Richard Schouten, die zag dat de keeper ver voor zijn doel stond. Vorige week maakte hij een doelpunt van ongeveer 40 meter, maar vandaag kon hij dat huzarenstukje niet herhalen. Ook Dennis Dorssers probeerde de keeper van een afstand te verschalken. De keeper kon zijn schot ternauwernood tegenhouden, Richard probeerde de bal alsnog in het doel te koppen, maar met een katachtige reflex kon de keeper de bal nog net tot corner verwerken. Die corner werd goed uitverdedigd.

Acht minuten voor de rust zette DBGC opnieuw een aanval op door het midden en toen er niemand van SSV ingreep, was doelman Luuk kansloos op de bal die om hem heen werd gekruld. Jeroen Sep kreeg het doelpunt op zijn naam, 1-1. Vlak voor rust kreeg DBGC nog een tweetal kansen om met een voorsprong de rust in te gaan. Twee keer via een counter, waarbij doelman Luuk bij de eerste poging op tijd uit zijn doel kwam om het gevaar te bezweren. De tweede keer werd de bal voorlangs geschoten. Daardoor bleef de stand onveranderd.

Direct na de thee was het opnieuw DBGC dat de aanval en de voorsprong zocht. Tot twee keer toe werd de verdediging van SSV uitgespeeld, doelman Luuk moest er aan te pas komen om de aanval een halt toe te roepen. De corner die hij daarbij weggaf werd wel goed uitverdedigd. Toen ook Jeroen goed ingreep bij de volgende aanval van DBGC, nam SSV het heft in handen. Zette zelf een aanval op over rechts. De corner die het opleverde werd genomen door Richard, maar werd in eerste instantie goed uitverdedigd en in tweede instantie door Sam Biesterbosch opnieuw ingebracht, maar de verdediging van de thuisclub verdedigde goed uit.

Na een uur spelen kreeg Richard opnieuw een kans via een vrije trap, maar zijn poging ging deze keer voorlangs. Even later zette Rico goed door, kreeg een corner als beloning, gevolgd door nog een corner, maar meer ook niet. Daarna probeerde DBGC het via een aanval over links. De verdediging van SSV lette niet goed op, want toen opnieuw Jeroen Sep werd gevonden, die vrij bij de tweede paal klaarstond om de bal in te tikken, aarzelde hij niet en zette de thuisclub op voorsprong, 2-1.

Het leek of SSV hierdoor wakker geworden was en ging op jacht naar de gelijkmaker. Eerst d.m.v. een corner. Vervolgens weer een corner die verkregen was uit een aanval door het midden. Beide keren leverde dat niet de gewenste gelijkmaker op. Twee minuten later een scrimmage voor het doel van DBGC, waarbij uiteindelijk Rick Mulder op doel schoot. Het was Rico die in de rebound voor de gelijkmaker zorgde, 2-2.

Kort daarna paste trainer Romeo van Aerde 2 wissels toe, Thomas en René Zwamborn vervingen Rico en Jeroen van Avermaete. Met deze verse krachten zocht SSV opnieuw de aanval waarbij Rick een doelpoging ondernam, maar zijn schot ging naast. Een minuut later was het wel raak, na weer een mooie aanval was het deze keer Sam Biesterbosch, die zijn vierde doelpunt maakte van dit seizoen, 2-3.

Daarna kreeg Richard een publiekswissel, hij werd luid bejubeld door zijn ploeggenoten voor bewezen diensten, hij gaat de club verlaten. Ook na deze wissel zocht SSV de aanval, zelfs oerverdediger Dennis Dorssers droeg zijn steentje bij aan de aanval. Binnen het 16-metergebied van DBGC werd hij onderuitgehaald en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. De vraag was wie dit klusje op zich durfde te nemen, want op 1 na, werden alle penalty's dit seizoen gemist. Het was Claude de Smit, die al zijn moed had verzameld en achter de bal plaatsnam. Dit bleek niet voldoende te zijn, want via de keeper en de paal ging ook deze penalty verloren. Rick kreeg nog wel een kans om in de rebound alsnog te scoren, maar dat mislukte.

Diezelfde Rick onderschepte even later de bal op het middenveld en stoomde op naar het doel van DBGC, waarbij hij zich op de skipiste waande, hij slalomde door de verdediging van de thuisclub. De enige sta-in-de-weg was de keeper die een grotere achterstand voorkwam. In de drieëntachtigste minuut nam Thomas een vrije trap kort, maar dat leverde geen doelpunt, maar wel een corner op, die hij ook zelf nam. Maar het leverde geen doelpunt op.

Vlak voor tijd probeerde DBGC nog op gelijke hoogte te komen en deed dat weer via een aanval door het midden, waarbij Bas Abresch werd aangespeeld. Opnieuw greep de verdediging van SSV niet in en kreeg de aanvaller van de gastheren alle gelegenheid om de bal om doelman Luuk heen te krullen, 3-3. In de extra tijd moest SSV nog alle zeilen bijzetten om niet met een nederlaag naar huis te gaan. Eerst een snelle counter, waarbij doelman Luuk goed uitkwam en daardoor zijn doel verkleinde. Het had succes, de spit schoot naast. Bij de laatste counter taste doelman Luuk in eerste instantie mis, maar herstelde hij zich vliegensvlug en pareerde de tweede poging. Hij gaf weliswaar een corner weg, maar toen het daarbij bleef, was het 3-3 gelijkspel een feit.

Na afloop vond Rico het typerend voor dit seizoen dat de zoveelste penalty van dit seizoen gemist werd. Hij vond dat we het laatste gedeelte van de eerste helft wegzakten. Het veld werd te groot en er werd onnodig met krachten gesmeten door op zo'n groot veld te gaan jagen. Jammer dat we de overwinning niet over de streep konden trekken. Ook hij gaat SSV verlaten, maar laat weten dat hij het prima naar zijn zin heeft gehad bij SSV.

Aanvoerder Michel sprak van een teleurstellend seizoen. Er werd leuk gevoetbald, maar het draait toch om de punten en die hebben we te veel laten liggen. We hebben te vaak een voorsprong weggegeven. We spelen vaak maar 1 helft goed. Ook het missen van zo veel penalty's was hem een doorn in het oog. Gezien de kwaliteit van de ploeg hadden we in de top 5 moeten eindigen.

Trainer Romeo van Aerde sprak over een constant seizoen als we kijken naar het voetbaltechnische gedeelte. De eerste en de derde periode waren goed qua punten. We hebben ontzettend veel gescoord maar de verdeling was niet goed. We scoren 12 keer tegen Dauwendaele, maar bij een betere verdeling hadden we meer punten gepakt en waren we hoger geëindigd. Hij was in zijn eerste seizoen zeer tevreden over de gemoedelijkheid van de club. Ook de omgang met de spelers en de mensen van de club heeft hij als zeer positief ervaren. Wat hij minder vond was, dat de spelers te weinig met zijn aanwijzingen en informatie deden. Een mooie uitdaging voor volgend seizoen.

Als trouwe supporter heb ik ook dit seizoen genoten van het voetballende vermogen van SSV. Ik houd van goed en verzorgd voetbal en dat heeft SSV prima onder de knie. Wat ik wel vond is dat SSV zichzelf te weinig beloond heeft, gezien de vele kansen die SSV elke wedstrijd weer kreeg. Een puntje van zorg vond ook ik de vele gemiste penalty's. Maar ik heb kunnen genieten van het jeugdig elan dat in de ploeg rondloopt evenals van de routine die SSV heeft.

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de gehele technische staf van SSV volgend seizoen doorgaat en ook deze trouwe supporter zal volgend seizoen doorgaan met de verslaglegging van de wedstrijden van het eerste elftal. Tot volgend seizoen.