SSV'65 moet genoegen nemen met een gelijkspel tegen Yerseke

Yerseke 1

2e klasse E

9 maart 2019 14:30

Wedstrijdverslag SSV'65-Yerseke

Trainer Carlos de Jonge gaf voor de wedstrijd aan dat de wedstrijd van toevalligheden aan elkaar zal hangen, want er staat een stevige wind schuin over het veld. Er ontbreken 3 spelers uit de as vandaag, maar we zullen, net als anders, voetballend de oplossing moeten zoeken. Als we de wind mee hebben moeten we veel op doel schieten en bij wind tegen moeten we de bal laag houden. Yerseke is geen opbouwende ploeg en omdat hun kracht voorin ligt, zullen zij de bal snel voorin willen hebben.

Aanvoerder Michel de Groote wist zich van de uitwedstrijd tegen Yerseke nog wel te herinneren dat we in de slotfase door een fout het gelijkspel lieten lopen. Jammer dat we vandaag veel spelers missen, dat gaat ten koste van de automatismen. Maar kansloos zijn we natuurlijk nooit.

Trainer Carlos de Jonge kreeg gelijk dat de wedstrijd van toevalligheden aan elkaar zou hangen, want de eerste kans, voor Yerseke, kwam door toeval tot stand. Gedragen door de wind kreeg Sylvio Hage de bal per toeval in zijn bezit. De verdediging van SSV kon hem echter goed afstoppen.

Aan de andere kant kreeg SSV een vrije trap, een meter of 5 buiten de 16 van Yerseke. Het leverde een corner op en daaruit een kopkans voor Kaj Walraven, maar tegen de wind in kwam hij niet ver. Ook een vrije trap, net buiten de 16 van Yerseke, leverde SSV niets op. Het grootste gevaar kwam even later toen Yerseke de bal overnam van SSV. Het liep maar net goed af voor de blauwhemden.

Ook Yerseke kwam in de eerste helft een keer goed weg toen een scrimmage in hun 16-metergebied maar ternauwernood weggewerkt kon worden. Vrije trappen waren lastig te nemen, zo ondervonden de bezoekers. Gedragen door de wind werd er huizenhoog overgeschoten. Een corner, die daar kort op volgde, waaide achter.

Sylvio van Yerseke werd op het middenveld aangespeeld en hij kon door aanvoerder Michel en Dennis Dorssers niet afgestopt worden, toen hij aan een solo begon. Doelman Nick Westerbeke wist hem wel van het scoren af te houden. Ten koste van een corner, die precies op de punt van de kruising terechtkwam. Even later een doeltrap van doelman Nick, die ook weer mede door de wind, een corner opleverde voor Yerseke. Ook de corner waaide door de wind achter. Een grote kans, net voor rust, voor Sylvio van Yerseke, die de bal van Kaj Walraven kreeg. In de uitwedstrijd van SSV tegen Yerseke scoorde hij nog twee maal, vandaag bleef hij droog staan, omdat hij deze kans voorlangs schoot.

In de laatste minuut voor rust kregen beide ploegen nog een kans. Rowan Amperse schoot over het doel, nadat hij de bal vanuit een vrije trap had ontvangen. Yerseke probeerde met windvoordeel het een keer van afstand, maar ook deze keer vloog de bal hoog over het doel.

Na rust was de eerste kans voor SSV, via een corner kopte Bas Biesterbosch over. De tweede kans was voor Yerseke, ook uit een corner, die poging werd naast gekopt. Tien minuten na rust verspeelde de keeper van Yerseke de bal aan SSV, die daar niet optimaal van kon profiteren. Het leverde 2 corners op en een schietkans voor Claude de Smit, maar de stand bleef 0-0. Aan de andere kant kreeg Yerseke ook een corner en de teruggelegde bal werd laag op doel geschoten. Doelman Nick tikte de bal uit de hoek en voorkwam daardoor een achterstand voor SSV. De verdediging van SSV kon de corner vervolgens gemakkelijk onschadelijk maken.

Ook bij een vrije trap voor Yerseke, genomen vanaf de zijkant, moest doelman Nick handelend optreden. Hij was net iets eerder bij de bal dan de aanstormende spits van Yerseke. Aan de andere kant leed Yerseke slordig balverlies. Casper van Sabben kon alleen op de doelman afgaan, maar moest zijn meerdere erkennen in  de sluitpost van Yerseke. Aan de andere kant volgde Sylvio precies het voorbeeld van Casper, want ook hij miste toen hij alleen op doelman Nick af mocht gaan. Laatstgenoemde kwam als overwinnaar uit de strijd.

Daarna werd Casper gewisseld voor jeugdspeler Coen Verschuure.

Ongeveer 10 minuten voor tijd nam Yerseke resoluut de bal over van SSV. Doelman Nick was op tijd zijn doel uitgekomen om het gevaar te bezweren. Wat er precies met aanvoerder Michel gebeurde weet ik niet, maar ineens lag hij gestrekt op de grond. Verzorger Niels Oostdijk had zijn handen vol aan het oplappen van de aanvoerder van SSV. Uiteindelijk kon hij de wedstrijd uitspelen.

Net toen iedereen zich leek te verzoenen met een 0-0, scoorde Rowan Amperse de 1-0 voor SSV. Via een diagonale pass over bijna het hele veld van Perry Bek werd hij in stelling gebracht en hield het hoofd koel. Het was zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen. Yerseke ging op jacht naar de gelijkmaker, kreeg daarvoor een vrije trap, die het 16-metergebied van SSV in werd geschoten. Doelman Nick leek de bal makkelijk te vangen. Wat er daarna gebeurde werd niet helemaal duidelijk. Liet Nick de bal los, omdat er tegen hem aangelopen werd? Liet hij de bal zelf glippen? Werd er een overtreding tegen hem begaan? Feit is dat Jari Christiaanse de gelijkmaker voor Yerseke binnen schoot, 1-1

In de extra tijd kreeg SSV nog een corner, die, hoewel slecht ingeschoten, een nieuwe corner opleverde. De derde corner die het opleverde werd over alles en iedereen heen geschoten, zodat de stand onveranderd bleef, 1-1.

Trainer Carlos de Jonge van SSV was enigszins teleurgesteld dat we die 1-0 niet over de streep hebben kunnen trekken. Met sterke koppers achterin (Dennis en Michel) had Nick niet uit zijn doel hoeven te komen. Goed voetbal was vandaag door die harde wind niet mogelijk. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een gelijkspel wel terecht was.

Aanvoerder Michel was het eens met zijn trainer dat over de hele wedstrijd gezien een gelijkspel wel op zijn plaats was. Beide ploegen kregen 1 grote kans. Over de hele wedstrijd waren er weinig kansen te noteren. Deze periode is cruciaal, die 2 extra punten hadden we goed kunnen gebruiken.

Trainer Alexander van Keulen van Yerseke kon ook wel leven met het gelijke spel. De wind was zeer bepalend, ondanks dat kregen wij verschillende kansen. Hij was blij met de gelijkmaker, want hij ging er vanuit dat de ploeg zou winnen, die als eerste zou scoren.

Wesley den Hollander van Yerseke vond het een slechte wedstrijd. Hij had meer voordeel van de wind verwacht in de eerste helft. Hij vond Yerseke de tweede helft beter dan SSV, maar dacht wel dat zijn ploeg, na die 1-0, zou verliezen. Maar op gelukkige wijze kwamen we op 1-1.

Volgende week een uitwedstrijd tegen Arnemuiden.

A.s. dinsdag eerst nog het restant van de penaltyserie afwerken tegen RBC.