Krabbendijke 1

2e klasse E

23 februari 2019 14:30

Wedstrijdverslag SSV'65-Krabbendijke

Trainer Carlos de Jonge gaf voor de wedstrijd aan dat hij voor het centrale duo achterin had gekozen voor Dennis Dorssers en Sam Biesterbosch. Dit duo is op elkaar ingespeeld, met Sam als rustpunt en Dennis die alle hoge ballen voor zijn rekening neemt. Hij verwacht dat Krabbendijke afwacht en mogelijk zelfs 20 meter naar achteren gaat spelen. We moeten geen ruimte achter onze verdediging weggeven, want daar zijn zij op hun sterkst. We hebben nu 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden gehaald en om in die flow te komen/blijven moeten we bij de basis beginnen en dat is op de training.

Aanvoerder Sam wist nog dat we in de uitwedstrijd makkelijk tot scoren kwamen. Zij hebben 2 goede spelers en die moeten wij zien uit te schakelen. Claude de Smit is een waardig vervanger voor Thomas Mattheijer op het middenveld.

SSV begon sterk aan de wedstrijd, kreeg in een korte tijd 2 corners, die even zo vaak goed uit werden verdedigd. Even later werd een afgeslagen aanval van SSV nieuw leven ingeblazen doordat Bas Biesterbosch de bal opnieuw het 16-metergebied van Krabbendijke inbracht. Hij vond René Zwamborn, die zijn schot op doel geblokkeerd  zag worden.

Na 20 minuten kwam Krabbendijke er voor het eerst uit met een counter, maar de verdediging van SSV was goed bij de les. Daarna zette SSV zelf een goede aanval op, waarbij Claude Rick Mulder op maat bediende, maar die kopte naast het doel. Even later schoot Claude zelf op doel en door de gemene stuit moest keeper Lorenzo Hoekman van de bezoekers handelend optreden. De corner die hij weggaf, leverde SSV diverse schietkansen op, die even zo vaak werden geblokt, zonder dat hij in actie hoefde te komen.

De grootste kans van de wedstrijd was voor Krabbendijke, dat een goede aanval op had gezet, maar Kaj Walraven wist de bal met een snoekduik uit het doel van SSV te houden. Daarna nam de druk van SSV op Krabbendijke weer toe, zodanig dat de bezoekers op eigen helft werden vastgezet. Maar het enige gevaar kwam van Rick, die op doel schoot, maar de bal wel naast zag gaan.

Oud SSV-speler Rico de Putter was het slotstuk van een spaarzame aanval van Krabbendijke, hij haalde er ook nog een corner uit, die door de spits, vanuit de draai, maar net over het doel van SSV werd geschoten. Kennelijk nog aangeraakt, want de scheidsrechter kende de bezoekers een nieuwe corner toe. Deze werd niet alleen afgeslagen, maar leidde tevens een nieuwe aanval van SSV in. De vrije trap die daar weer uit voortkwam, werd een prooi voor de keeper.

Aan de andere kant mochten de gasten weer eens een vrije trap nemen, die het 16-metergebied van SSV werd in geslingerd, maar verder dan een corner kwamen ze niet. Doelman Nick Westerbeke plukte de bal uit de lucht en zette gelijk een nieuwe aanval voor SSV in gang. Ook de verdediging van Krabbendijke was bij de les, daardoor leverde het niets op voor SSV. Niet lang daarna kreeg SSV een helpende hand van Krabbendijke. Een verkeerde terugspeelbal kon nog net tot corner verwerkt worden. De keeper kon de corner pas in tweede instantie onder controle krijgen.

Niet ver van de rust kon Claude het doel van Krabbendijke weer eens onder vuur nemen, na goed voorbereidend werk van Bas. De bal ging maar net naast. Daarna leed SSV slordig balverlies op het middenveld, maar de verdediging repareerde de schade. Vlak voor rust kreeg SSV nog een vrije trap, die goed voor het doel kwam, maar de keeper had een goed antwoord op de gevaarlijke kopbal. De corner die SSV er aan overhield, werd door Perry Bek voor het doel geschoten en Krabbendijke kreeg de bal niet weg en moest een aantal schoten op doel zien te verwerken. De keeper hield de bal bij elke poging uit zijn doel, zodat beide ploegen met een 0-0-stand aan de thee konden.

De tweede helft begon, net als de eerste helft met een corner voor SSV, maar die werd vakkundig weggewerkt door de verdediging van Krabbendijke. Even later kreeg Krabbendijke een vrije trap, die het 16-metergebied van SSV werd ingeschoten, maar ook nu weer was de verdediging van SSV bij de les. Aan de andere kant kreeg SSV ook een vrije trap, net buiten de 16 van de bezoekers. Perry vond het hoofd van Kaj, die keihard binnen kopte, 1-0.

De voorsprong had SSV rust moeten geven, maar het tegendeel bleek waar. Geklungel in de verdediging werd bijna afgestraft door Krabbendijke. SSV had geluk dat het slechts bij een corner bleef. Even later zette Claude goed door, legde de bal perfect terug op Rick, die beheerst de 2-0 binnen schoot.

Een moeizame aanval van Krabbendijke bracht bijna de spanning terug in de wedstrijd. Een onverwachte voorzet en een even onverwachte kopbal zorgde bijna voor de 1-2. Tot grote opluchting van doelman Nick ging de bal net naast.

Daarna vond de eerste wissel plaats bij SSV, René maakte plaats voor Aco Patkovic, die gelijk met een paar goede acties en een prima voorzet Bas in staat stelde om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij schoot echter net naast. Ook Rick probeerde SSV in veilige haven te brengen met zijn inzet, maar meer dan een corner zat er niet in.

Omdat SSV weigerde de voorsprong uit te breiden bleef de wedstrijd spannend en kwam Krabbendijke er af en toe uit, zo ook ruim een kwartier voor tijd. Een afgeslagen aanval resulteerde in een corner, maar daarna ruimde de verdediging van SSV de bal op. Aco bleek een flinke handenbinder te zijn voor zijn directe tegenstander, want die kon hem slechts afstoppen ten koste van een gele kaart.

Met nog 12 minuten te gaan moest doelman Nick er aan te pas komen om Krabbendijke van het scoren af te houden. De bezoekers ontfutselden de bal van SSV en met een hard schot probeerden ze de spanning terug te brengen in de wedstrijd, zonder succes. Daarna de tweede wissel bij SSV, JO17-1 speler Coen Verschuure nam de plaats in van Rowan Amperse

Krabbendijke had de moed nog niet opgegeven en met nog iets minder dan 10 minuten te gaan kreeg het 2 corners achter elkaar zonder resultaat. Even later profiteerden de bezoekers van een misverstand in de verdediging van SSV. Elco Jansen schoot de bal beheerst langs uitkomende doelman Nick en bracht de spanning helemaal terug in de wedstrijd, 1-2.

Twee minuten later leek Krabbendijke langszij te komen. Kaj Walraven probeerde zijn tegenstander met een sliding af te stoppen, volgens de scheidsrechter onreglementair en wees naar de stip. Aanvoerder Danny Weber nam plaats achter de bal, gleed uit en schoot de bal over het vangnet. Toch bleven de bezoekers jagen op de gelijkmaker en kregen daarvoor ook nog een vrije trap, net buiten de 16 van SSV. De gelijkmaker bleef uit.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Rick dan toch aan alle onzekerheid een eind. Met een verwoestende uithaal liet hij doelman Lorenzo Hoekman volstrekt kansloos, 3-1. In de extra tijd had Rico namens Krabbendijke de spanning nog terug kunnen brengen. Hij werd in de diepte aangespeeld en leek te gaan scoren, maar zijn poging ging net voorlangs, zodat de derde overwinning op rij voor SSV een feit werd.

Trainer Carlos de Jong zei na afloop dat, zodra we ruimte weggeven achter onze verdediging, we het moeilijk krijgen. Dat kunnen wij niet goed verdedigen. In de rust had hij aangegeven dat zijn ploeg moest blijven voetballen en ballen terugleggen. Ons tweede doelpunt was daar een prachtig voorbeeld van. Krabbendijke heeft optimaal gebruik gemaakt van hun kwaliteiten. Wij hebben nog niet het vermogen om 90 minuten te domineren.

Claude gaf aan dat we de eerste helft alles onder controle hadden en ook in de tweede helft goed bleven voetballen. Zij hadden op 0-1 kunnen komen als Kaj die bal niet had weggekopt. Hij kopte echter wel de 1-0 binnen en ikzelf gaf de assist op Rick, die de 2-0 maakte. De 2-1 was een misverstand in onze verdediging en we hadden geluk dat zij die penalty miste. Hij vond het een belangrijke maar ook terechte overwinning.

Ook Rico de Putter gaf na de wedstrijd namens Krabbendijke commentaar op de wedstrijd. Hij vond SSV niet zo dominant als in de wedstrijd bij ons, toen zijn we volledig weggespeeld. Dit keer ging het in de eerste helft vrij gelijk opgaand en wij hadden pech dat Kaj die bal van de lijn kopte. In de tweede helft was SSV zeer effectief in 5 minuten scoorden zij 2 keer. Die 1-0 was bij ons een knakmoment, maar kwamen we toch nog terug tot 1-2 en hadden we zelfs kans om langszij te komen als we die penalty niet gemist hadden. Onze aanvoerder had al vele penalty's benut, maar dit was gewoon domme pech toen hij uitgleed. Daarna zijn we 1 op 1 gaan spelen. Rick maakte het goed af.

Volgende week is er geen programma en over 2 weken speelt SSV opnieuw thuis en dan tegen Yerseke.