1 - 0

2e klasse E

19 januari 2019 14:30

Wedstrijdverslag Bruse Boys-SSV'65

Trainer Carlos de Jonge verwacht dat Bruse Boys zich zal aanpassen aan SSV, zodat wij meer aan de bal zullen zijn. Wij moeten de ruimte in onze rug bewaken, alert zijn achterin en geen kansen weggeven. Wij moeten gedoseerd aanvallen.

Aan aanvoerder Michel de Groote stelde ik 2 simpele vragen. Wat moeten wel, maar ook vooral niet doen tegen Bruse Boys, want de resultaten zijn meestal in het voordeel van Bruse Boys. We moeten vooral winnen en niet verliezen. Hoe we de punten pakken maakt niet, maar het zal goed zijn voor het moraal in de ploeg. Voor de winterstop zat het niet altijd mee.

Aan het begin van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Pas in de zevende minuut kreeg Bruse Boys zijn eerste corner, maar die werd over het doel gekopt. In de elfde minuut kreeg Domenique v.d. Berge van Bruse Boys een rode kaart voorgehouden, nadat hij met gestrekt been, te laat, inkwam. De rest van de wedstrijd  moest de thuisclub dus met 10 man verder.

Een minuut later kreeg Bas Biesterbosch ook een kaart voorgehouden, maar die was geel van kleur. Daarna voerde SSV een snelle counter uit, maar ook met 10 man was Bruse Boys bij de les en neutraliseerde de aanval.

Na bijna een kwartier spelen ging doelman Nick Westerbeke in de fout, speelde pardoes een tegenstander in de voeten. Samen met zijn verdediging kreeg hij het voor elkaar om zijn doel schoon te houden. Direct daarna kon SSV zelf een aanval opzetten. Stef de Goederen ging er razendsnel met de bal vandoor en had een prima voorzet in huis voor Bas, die de bal te zacht raakte. Aan de andere kant deed Bruse Boys hetzelfde, met hetzelfde resultaat, een goede voorzet die slecht geraakt werd.

In de vijfentwintigste minuut kreeg SSV een vrije trap op de punt van het 16-metergebied van Bruse Boys. Vrije trappenspecialist, Thomas Mattheijer schoot echter hoog over. Even later een snelle aanval van SSV, diepe spits René Zwamborn, kon er nog wel een corner uithalen, maar daar bleef het bij. Vlak daarna onderbrak aanvoerder Michel een aanval van de thuisclub, ten koste van een gele kaart.

SSV probeerde even later eens een aanval over links. De corner die het daar aan overhield werd gevolgd door een counter van Bruse Boys, die weer gevolgd werd door een counter van SSV. Het leverde allemaal geen doelpunten op. Net voor rust kreeg SSV 2 vrije trappen in de buurt van het 16-metergbeid van Bruse Boys. Beide situaties leverden geen doelpunt op.

In de extra tijd kregen de gastheren een vrije trap op zo'n 30 meter van het doel. Doelman Nick zag de zwabberende kanonskogel op zich afkomen, maar tot zijn eigen stomme verbazing lag de bal even later ook in het net, 1-0. Mats Willemse kreeg het doelpunt op zijn naam.

Tijdens de rust werd René gewisseld voor Casper van Sabben.

De tweede helft begon bijna identiek aan de eerste helft, pas na een kwartier gebeurde er iets noemenswaardigs, n.l. een aanval van SSV over links. Die werd in eerste instantie afgeslagen en in tweede instantie door aanvoerder Michel overgeschoten. Ook een corner, die even later volgde, trof geen doel.

Even later moest SSV alle zeilen bijzetten om niet op een nog grotere achterstand te komen. Het kreeg in eerste instantie een vrije trap, net buiten de 16 van Bruse Boys, maar de counter die daarop volgde werd slecht uitgevoerd, zodat SSV opgelucht kon ademhalen. Even later opnieuw een vrije trap voor SSV, na een overtreding op Casper, die met geel werd bestraft, waar de doelman van Bruse Boys aan te pas moest komen. Even later trad diezelfde doelman opnieuw kordaat op, door een scherpe voorzet van SSV te onderscheppen.

Daarna vond trainer Carlos de Jonge het tijd voor een nieuwe wissel, Rick Mulder maakte plaats voor Perry Bek. SSV bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet uit een corner, die verkregen was na een moeizame aanval. Tegelijkertijd probeerde Bruse Boys via counters de voorsprong uit te breiden, hetgeen niet lukte.

Aanvoerder Michel werd vlak voor tijd nog gewisseld voor Dennis Dorssers. Daarna opnieuw een slippertje van doelman Nick en opnieuw kreeg hij hulp van zijn verdediging en samen wisten ze een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant kreeg SSV nog een kans om te scoren via een vrije trap, 2 meter buiten de 16 van Bruse Boys. Deze keer was het Perry die over het doel schoot. In de extra tijd kreeg Rowan Amperse nog een gele kaart, maar de stand bleef ongewijzigd.

Trainer Carlos deJonge was uiteraard teleurgesteld, maar we hebben te weinig gebracht. Op alle fronten was het onvoldoende. We moesten via de zijkanten spelen en via de voorzetten scoren, maar ik heb in de hele wedstrijd maar 2 goede voorzetten van ons gezien. Voor rust moesten het nog even aanzien hoe we tegen 10 man moesten gaan spelen. De tweede helft hebben we de mogelijkheden om overtalsituaties te creëren niet benut. In het laatste kwartier hadden we kansen moeten creëren. Als het tegenzit hebben we niet het vermogen om het voetballend op te lossen. Bruse Boys heeft terecht gewonnen.

Trainer Marco Groeneveld van Bruse Boys vond dat zijn ploeg goed begon, de eerste kans was voor zijn ploeg. De rode kaart was discutabel, veel scheidsrechters zouden hem niet geven, deze wel. Het doelpunt zag hij goed, omdat hij precies in de lijn van het schot stond, het was een harde zwabberbal. Hij vond de overwinning verdiend en was trots op zijn ploeg.

Doelman Nick vond, ondanks dat de bal zwabberde, hij hem had moeten hebben. Maar we hadden met dit overtal en onze kwaliteiten moeten winnen. De tweede helft was beter dan de eerste helft, hoewel we geen kansen hebben gekregen. Het is steeds net niet en dat is al weken zo.

De volgende wedstrijd is a.s. dinsdag voor de beker uit tegen VVGZ uit Zwijndrecht, aanvang 20.00 uur. De volgende competitiewedstrijd is thuis tegen Krabbendijke.