Arnemuiden 1

2e klasse E

27 oktober 2018 14:30

Wedstrijdverslag SSV'65-Armemuiden

Trainer Carlos de Jonge had 1 behoorlijke verrassing in zijn opstelling, n.l. Thomas Mattheijer in de spits, waarop ik hem een vraag stelde over deze wijziging. Hij vertelde dat hij dat vorig seizoen ook had gedaan en bleek Thomas een van de betere spelers te zijn in die wedstrijd. Bovendien wilde hij om tactische redenen Sam Biesterbosch en Perry Bek op het middenveld hebben. Hij proefde geen negatieve sfeer in het team, nadat er 2 keer in de slotfase 4 punten waren verspeeld.

Ook aanvoerder Michel de Groote proefde geen negatieve sfeer in de ploeg. Wel vond hij het zuur dat we punten hadden verspeeld, we hadden die 2 wedstrijden over de streep moeten trekken. Hij wist nog goed hoe het vorige seizoen was gegaan tegen Arnemuiden. Twee keer verloren, maar hij vond de thuisnederlaag onterecht.

SSV was de eerste ploeg, die de aanval zocht, die vlot verliep, maar niemand was meegelopen om te profiteren van het slimme overstapje van Thomas, maar ook omdat de verdediging van Arnemuiden goed ingreep. Toen even later SSV slordig balverlies leed, NB in de voorhoede, schakelde de bezoekers vliegensvlug om. De spits van Arnemuiden kwam zodoende oog in oog te staan met doelman Nick Westerbeke, die de geblesseerde Luuk van Gilst verving. Nick kwam als overwinnaar uit de strijd. Even later werd hij geholpen door zijn verdedigers, toen Arnemuiden opnieuw de aanval zocht. De bezoekers hielden er een corner aan over, maar daar bleef het bij.

Niet lang daarna leed SSV opnieuw slordig valverlies, maar opnieuw kon Arnemuiden er niet van profiteren. De spits schoot hoog over. Enige tijd later was het opnieuw Arnemuiden dat de aanval zocht. Doelman Nick liet zien dat hij een waardige vervanger was voor Luuk en onderschepte de voorzet. Bij de volgende doelpoging van de gasten hoefde hij niets te doen, hoewel het afstandsschot rakelings over de kruising ging.

Daarna was SSV weer eens aan de beurt om een aanval op te zetten. Thomas die de snelle aanval leidde, bracht Claude de Smit in stelling, maar die kon de bal niet goed controleren. Na nog geen half uur spelen, zette Arnemuiden een aanval op, maar nog voordat die aanval ten einde was, wees de scheidsrechter onverwachts naar de stip. Het was aanvoerder Jannick Schaier die de bal onberispelijk in het doel schoot, 0-1.

Kaj Walraven probeerde met goed doorzetten iets aan de achterstand te doen. Hij werd echter net voor het 16-metergebied gestuit. Zijn tegenstander accepteerde de gele kaart zonder morren. De toegekende vrije trap werd door Perry naast het doel geschoten. In de extra tijd kreeg SSV nog een vrije trap, die door Thomas het 16-metergebied van Arnemuiden in werd geschoten. Hij vond het hoofd van aanvoerder Michel, die de bal over het doel kopte.

In de rust was Kaj gewisseld voor Casper van Sabben. De tweede helft was nog maar net begonnen toen de scheidsrechter opnieuw naar de stip wees en Arnemuiden voor de tweede keer een penalty toekende. En ook nu ging aanvoerder Jannick Schaier achter de bal staan, met hetzelfde resultaat als in de eerste helft, 0-2. De bezoekers hadden de smaak te pakken en zetten opnieuw een aanval op. In eerste instantie kon doelman Nick het gevaar nog bezweren, maar in de rebound wist Colin van Koeveringen alsnog de bal in het doel te krijgen, 0-3.

Nog geen minuut later was het bijna 0-4, maar doelman Nick stak daar nog een stokje voor. Even later moest hij alsnog capituleren, toen Ronaldo Meijer zichzelf vrijspeelde en de bal snoeihard in de kruising schoot, 0-4. Na een corner van Arnemuiden had het nog erger kunnen uitpakken voor SSV, maar de spits kopte naast.

Deed SSV dan helemaal niets terug? Jawel, na bijna een uur spelen verkleinde de ploeg van trainer Carlos de Jonge de achterstand. Het was topscoorder Casper van Sabben, die een vlotlopende aanval van SSV succesvol afrondde, 1-4. Het weerhield Arenmuiden er niet van om door de denderen, want 1 minuut later was de marge opnieuw 4 doelpunten. Met goed combinatievoetbal werd Jordy van Koeveringen gevonden en hij rondde doeltreffend af, 1-5.

Ondanks de grote achterstand zocht SSV de aanval, deze keer door het midden, maar Rick Mulder kon de achterstand niet verkleinen, hij schoot over. Arnemuiden was wel succesvol bij hun volgende aanval. Opnieuw met goed combinatievoetbal was het deze keer Joe dos Santos die doeltreffend kon afronden, 1-6.

Daarna een nieuwe wissel bij SSV, Claude stond zijn plaats af aan Promes Sieka, die gelijk gevaarlijk werd, nadat hij de bal van Thomas had ontvangen. Hij speelde zichzelf vrij, maar schoot naast. Nog in dezelfde minuut een aanval van Arnemuiden over links. Opnieuw was het Joe dos Santos, die scoorde. Hij zocht de verre hoek. Keeper Nick dacht waarschijnlijk dat de bal naast ging en trok zijn hand terug. Maar de bal ging weldegelijk tegen de touwen, 1-7

Een kwartier voor tijd kreeg SSV nog een vrije trap, die voorlangs het doel werd geschoten. Daarna schakelde de bezoekers vliegensvlug om. Om het gevaar te bezweren was doelman Nick ver uit zijn doel gekomen. Hij werd echter vrij makkelijk uitgespeeld en de 1-8 was bijna een feit, ware het niet dat Sam Biesterbosch zijn doelman te hulp schoot en zo het achtste doelpunt van Arnemuiden kon voorkomen.

Vijf minuten voor tijd werd het alsnog 1-8 en opnieuw was het Joe dos Santos die scoorde. Vlak voor tijd nog een korte opleving van SSV. Eerst een aanval die via Rick opgezet werd. Zijn voorzet was echter te hard, zodat niemand van SSV er ook maar iets mee kon doen. Vlak voor tijd kreeg SSV nog een helpende hand van de scheidsrechter om de stand nog iets dragelijker te maken. De toegekende penalty werd benut door Perry Bek, 2-8.

Na afloop vroeg ik of trainer Carlos de Jonge zo'n afstraffing al eens eerder had meegemaakt. Dat had hij met 1 van zijn vorige clubs. Vandaag zijn wij op geen enkel vlak in de wedstrijd geweest. Voor de rust was het al niet goed en daarvoor steek ik de hand in eigen boezem, ik heb deze opstelling gemaakt. Op het middenveld lieten we steeds onze man lopen. Bij Arnemuiden lukte bijna alles vandaag. Bijna iedere aanval was een doelpunt. Nick keepte helemaal niet slecht, het was een collectief falen vandaag. In de eerste helft hadden we nog redelijk controle over de wedstrijd, maar waren ook niet gevaarlijk. Te veel spelers waren uit vorm of zaten niet in de wedstrijd.

Thomas Mattheijer beaamde alles wat de trainer gezegd had.