SSV'65 moet genoegen nemen met een gelijkspel tegen FC Axel

2e klasse E

1 december 2018 14:30

Opstelling SSV'65 1

Wedstrijdverslag FC Axel-SSV'65

Trainer Carlos de Jonge gaf voor de wedstrijd tegen Axel aan dat SSV vorige week helemaal niet slecht had gespeeld, ondanks de 3-0 nederlaag. Als we vandaag net zo spelen als vorige week, dan zou hij daarvoor tekenen (niet voor de uitslag). Vandaag mogen we geen ruimte weggeven en Kaj Walraven moet de snelle spits van Axel in de gaten houden, overal waar hij gaat.

Aanvoerder Michel de Groote vindt dat we punten moeten pakken. Niet qua voetbal maar wel qua resultaat hebben we wat recht te zetten. We moeten het gevoel van eind vorig seizoen zien terug te krijgen.

Axel kreeg in de eerste minuut van de wedstrijd al een corner, maar SSV was goed bij de les en verdedigde goed uit. Daarna 2 aanvallen van de thuisploeg, kort achter elkaar. De eerste werd slecht uitgespeeld, de tweede leverde de thuisploeg een corner op, daar bleef het bij.

Daarna deed SSV wat terug toen Tom Kuitems de bal onderschepte, die een goede pass op Casper van Sabben in huis had. Casper zette te scherp voor, zodat niemand er iets mee kon doen. Na een kwartier spelen onderschepte SSV opnieuw de bal en werd Claude de Smit in stelling gebracht, maar hij stond tegenover een overmacht, zodat ook deze aanval niets opleverde.

Na ongeveer een half uur spelen kreeg Axel een corner, die achter zwaaide, maar nam even later de bal over van SSV. Kreeg weer een corner, die beter werd genomen. Het schot op doel werd een afzwaaier en de afzwaaier werd een gevaarlijk schot op doel. Doelman Luuk van Gilst hield de bal met een prachtige redding uit het doel. Daarna was het de beurt aan SSV om vliegensvlug om te schakelen. Casper kreeg een kans om te schieten, maar de doelman van Axel kon zijn poging makkelijk tegenhouden.

Daarna was het Axel weer dat via de omschakeling een corner uit het vuur sleepte. In eerste instantie werd er goed verdedigd, maar in tweede instantie werd de bal opnieuw ingebracht, maar de verdediging van SSV bezweek niet. Na 35 minuten kreeg SSV zijn eerste corner, maar ook niet meer dan dat. Vier minuten later kreeg SSV een vrije trap te nemen, 2 meter buiten de 16 van Axel. Met de ene specialist (Thomas Mattheijer) geblesseerd op de tribune, maar met de andere specialist (Perry Bek) in het veld. Laatstgenoemde nam plaats achter de bal, krulde de bal over de muur in de linker bovenhoek, 0-1

Een minuut later had Casper de stand op 0-2 kunnen brengen, nadat hij via een counter in stelling was gebracht. Hij miste de kans en Axel schakelde vliegensvlug om, zodoende te proberen nog voor rust op gelijke hoogte te komen. De verdediging moest alles uit de kast halen om dat te voorkomen en dat deed het ook. Vlak voor rust kreeg Axel nog 2 corners, maar de stand bleef ongewijzigd.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van SSV dat opnieuw een vrije trap mocht nemen, zo'n 2 meter buiten de 16 van Axel. Deze keer was het meer aan de zijkant en dat was makkelijk te verdedigen voor de thuisploeg. Kort daarop viel de eerste gele kaart van deze redelijk sportieve wedstrijd, voor een overtreding op Bas Biesterbosch. Niet lang daarna kroop SSV door het oog van de naald. Axel voerde een aanval uit door het midden en wist hun spits alleen voor doelman Luuk te zetten. Laatstgenoemde kwam als overwinnaar uit de strijd.

Even later kreeg Axel opnieuw een vrije trap aan de zijkant van het veld, maar die werd slecht genomen, dat het SSV een doeltrap opleverde. SSV deed het aan de andere kant niet veel beter, toen het een hoekschop mocht nemen, want het leverde Axel ook een doeltrap op. Twintig minuten voor tijd kroop SSV opnieuw door het oog van de naald, nadat er slecht uitverdedigd werd, schoot Axel op de lat.

Daarna vond trainer Carlos de Jonge het tijd voor een wissel, Dennis Dorssers kwam voor René Zwamborn in het veld. Het was Axel dat de druk wat opvoerde, het stond immers maar met 1-0 achter. Een stroef lopende aanval leverde nog wel een corner op, maar daar bleef het bij. Twee minuten later kregen de gastheren een vrije trap, te nemen aan de zijkant. In eerste instantie werd er goed uitverdedigd, maar in tweede instantie werd de bal opnieuw ingebracht. De bal stuiterde waarschijnlijk hoger op dan dat doelman Luuk voor mogelijk hield en dook daardoor onder de bal door, 1-1. Serge Rijssegem kreeg het doelpunt op zijn naam.

SSV ging verbeten op jacht naar de overwinning. Zette een aanval op over veel schijven met Bas als slotstuk, maar die schoot naast. Een minuut later kreeg SSV ook nog een corner, maar daar werd niet uit gescoord. Vlak voor tijd werd de doelman van Axel onder vuur genomen, die de bal ook losliet, maar de inlopende Casper schoot de bal huizenhoog over.

In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg SSV nog een vrije trap, na een zware overtreding op Claude, die ook nog een gele kaart opleverde voor zijn tegenstander. Opnieuw lag de bal net buiten de 16 van Axel, maar deze keer kwam de vrije trap, genomen door Perry, te scherp voor het doel. Daardoor moesten beide ploegen genoegen nemen met 1 punt.

Trainer Carlos de Jonge was na afloop enigszins teleurgesteld dat we de overwinning niet over de streep hadden kunnen trekken. Het veld was zwaar, de tegenstander stug, maar voetballend waren wij de ploeg die het meeste aanspraak mochten maken op een doelpunt. Wij kregen ook grote kansen (Bas, Perry en Casper). Tegen deze tegenstander was het een uitgelezen mogelijkheid om 3 punten te halen. We gingen te veel mee in het slechte spel van de tegenstander.

Casper vond dat SSV sterk begon. Axel kwam er niet echt aan te pas. Zeker na de 0-1 was er niets aan de hand. In de tweede helft had Axel ongeveer een kwartier een sterke periode. Wij kregen echter de grootste kansen, maar die benutten wij niet. Volgende week tegen DBGC opnieuw proberen een overwinning te halen.

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen DBGC.