Knotsgekke wedstrijd levert SSV 1 punt op

4 - 4

2e klasse E

2 februari 2019 14:30

Wedstrijdverslag Nieuwdorp-SSV'65

Trainer Carlos de Jonge vertelde me voor de wedstrijd dat we een achterstand moeten zien te voorkomen, anders zal Nieuwdorp nog meer achterover gaan leunen, zij zullen de bal aan ons laten, zo verwacht hij. De vraag is of we risico's moeten nemen. Als we voor komen dan kunnen we rustiger spelen. Hij heeft niemand speciale opdrachten meegegeven. Wel moet onze ploeg de aanvoer van achteruit bij Nieuwdorp zien te voorkomen.

Aan aanvoerder Thomas Mattheijer vroeg ik 2 redenen waarom we deze wedstrijd zouden gaan winnen. Zijn antwoord was dat we het goede resultaat van afgelopen dinsdag (in de beker) een vervolg willen geven en iedereen is er van doordrongen dat we de punten hard nodig hebben.

De eerste kans van de wedstrijd was voor SSV, een afstandsschot van Thomas werd losgelaten door de keeper van Nieuwdorp. Rick Mulder rekende daar niet op en kon de bal niet binnenschieten. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg een corner door een misverstand in de verdediging van SSV. Even later stuurde Perry Bek Claude de Smit de diepte in en kon met zijn actie nog een corner uit het vuur slepen. Daar bleef het bij.

Niet lang daarna een aanval van SSV over rechts waarbij een  voorzet scherp voor het doel kwam, maar geen van de aanvallers van SSV reageerde. Nieuwdorp gaf wel een corner weg, maar dat werd een prooi voor de keeper. Ook een vrije trap, door Perry Bek het 16-metergebied van Nieuwdorp ingebracht, leverde niets op.

Aan de andere kant werd Nieuwdorp gevaarlijk met een aanval door het midden, maar de verdediging van SSV kon het simpel onschadelijk maken. Nieuwdorp kon daarna een bal overnemen van SSV, maar doelman Nick Westerbeke raakte niet van de wijs van het slappe schot. Ook de doelman van Nieuwdorp zag de tegenstander de bal overnemen, hij moest iets meer moeite doen dan zijn collega aan de andere kant, maar hij hield, tot dan toe, zijn doel schoon.

Na bijna 20 minuten kroop SSV door het oog van de naald toen de spits van Nieuwdorp een vrije trap maar net naast het doel kopte. Ook de thuisploeg ontsnapte aan een achterstand, toen SSV de bal van hem overnam en aanvoerder Thomas maar net over het doel schoot. Daarna voerde Nieuwdorp een snelle aanval uit, met een scherpe voorzet als goed vervolg. Doelman Nick kon de bal net beroeren, waardoor de spits de bal niet goed meer kon raken en schoot naast.

Daarna probeerde SSV het weer eens en een goed uitgevoerde aanval kon net niet verzilverd worden door René Zwamborn. Zijn inzet belandde via de keeper tegen de paal uit het doel. De grootste kans van SSV tot dan toe. Daarna kantelde de wedstrijd door de tweede gele kaart voor Dennis Dorssers en moest SSV de rest van de wedstrijd uitspelen met 10 man.

Niet lang daarna voerde SSV een messcherpe counter uit met aan de rechterkant Claude die opstoomde en een afgemeten voorzet gaf aan Bas Biesterboch, die de keeper kansloos liet door raak te koppen, 0-1. Vlak voor rust probeerde Nieuwdorp wat terug te doen en kreeg daarvoor een vrije trap te nemen, zo'n 10 meter buiten de 16 van SSV, maar de blauwhemden uit Goes waren goed bij de les. SSV overkwam aan de andere kant hetzelfde, maar de vrije trap leverde slechts een corner op. In de laatste minuut voor rust probeerde SSV via Rick Mulder de voorsprong uit te breiden, maar de keeper stak daar een stokje voor. De corner die hij weggaf werd afgeslagen, opnieuw ingebracht, maar hij kwam uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd.

In de tweede helft ging Nieuwdorp direct op jacht naar de gelijkmaker. Maar een aanval van hen leverde uiteindelijk een zwakke kopbal op, waar doelman Nick niet warm of koud van werd. Ondanks de numerieke minderheid kwam SSV op 0-2. Een corner, genomen door Perry werd door Bas achter de doelman van Nieuwdorp gekopt. De thuisploeg ging direct daarna op zoek naar een doelpunt en kreeg daarvoor de hulp van de verdediging van SSV. Door enige onoplettendheid kon Cahit Arslankar de stand op 1-2 brengen.

Ook met 10 man bleef SSV de aanval zoeken en Claude de Smit probeerde de marge weer op 2 te krijgen, maar de verdediging van Nieuwdorp stak daar een stokje voor. Direct daarop ging Nieuwdorp in de tegenaanval. Perry greep in ten koste van een gele kaart.

Een afstandsschot van Nieuwdorp belandde eerst nog op de lat, maar na goed doorzetten scoorde Kevin van Iersel de gelijkmaker, 2-2. Het leek wel of Nieuwdorp de smaak te pakken had, want het ging vol op de aanval spelen. Een vrije trap, zo'n 10 meter buiten de 16 van SSV, werd uitverdedigd, maar een minuut later kreeg Nieuwdorp een vrije trap, bijna op dezelfde plek en deze keer met meer succes. Hoewel doelman Nick tot 2 keer toe de bal kon tegenhouden, was de derde keer hem te machtig, 3-2. Teun Rentmeester was de doelpuntenmaker.

Daarna paste trainer Carlos de Jonge een wissel toe, René werd vervangen door Aco Patkovic. Deze keer was het SSV dat vol op de aanval ging spelen. Een corner werd weggekopt, een vrije trap leverde SSV een nieuwe corner op en bijna de gelijkmaker. Claude had pech dat zijn kopbal van de lijn werd gehaald. Het leverde Nieuwdorp een counter op, maar die werd teruggefloten door de scheidsrechter wegens buitenspel.

Ruim een kwartier voor tijd leed SSV balverlies, dat resulteerde in een corner voor Nieuwdorp en die werd weer feilloos ingekopt door opnieuw Teun Rentmeester, 4-2. Hierdoor leek het pleit beslist, maar SSV rechtte de rug en ging zelf ook in de aanval. Deze keer was Rick de aanvalsleider, die ten koste van een gele kaart werd afgestopt. Op zo'n 30 meter van het doel van Nieuwdorp nam Thomas plaats achter de bal en schoot de bal in een keer het doel in, 4-3. Het zicht van de doelman werd ontnomen door Bas, die daardoor de bal te laat zag aankomen.

Door een misverstand in de verdediging van SSV, kreeg Nieuwdorp een corner, maar die werd vakkundig onschadelijk gemaakt. Aco stond nog maar 10 minuten in het veld, toen hij in de diepte werd aangespeeld en alleen op de doelman van Nieuwdorp kon afgaan. Beheerst schoof hij langs de uitkomende doelman, 4-4.

Beide ploegen wilden de 3 punten en bleven dus vol op de aanval spelen. Eerst was het SSV dat aan de 4-5 mocht ruiken, maar een vrije trap, genomen van de zijkant werd te hoog voor het doel geschoten. Daarna profiteerde Nieuwdorp bijna van een slippertje van doelman Nick. Het liep met een sisser af. Een snel en slim genomen vrije trap leverde ook nog bijna de winst op voor de bezoekers uit Goes. De bal ging maar net over. Ook een corner was niet aan SSV besteed, de verdediging van Nieuwdorp kon het gevaar makkelijk onschadelijk maken.

Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg nog een vrije trap, die het 16-metergebied van SSV werd in geslingerd, maar SSV verdedigde goed uit. Direct daarna een counter van SSV, die uiteindelijk stopte bij de keeper. Ook doelman Nick werd nog op de proef gesteld, maar een vrije trap werkte hij vakkundig weg en hoewel Nieuwdorp de bal toch weer in het 16-metergebied bracht, leverde het SSV een doelschop op. Ook SSV kreeg nog in de reguliere tijd een corner, net als Nieuwdorp, maar leverde beide keren geen doelpunt op. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd leek SSV er met de overwinning vandoor te gaan. Vrije trappenspecialist Thomas mocht net buiten de 16 van Nieuwdorp aanleggen voor het vijfde doelpunt van SSV. Hij schoot echter rakelings naast, zodat deze knotsgekke wedstrijd in 4-4 eindigde.

Trainer Carlos de Jonge vertelde na afloop dat SSV hier voor de 3 punten kwam, maar gezien het scoreverloop mogen we blij zijn dat we niet hebben verloren. We kregen aan het begin van de wedstrijd genoeg kansen om doelpunten te maken, maar dat deden we niet. De tweede gele kaart voor Dennis zette de wedstrijd op z'n kop. Toch kwamen we op 0-1. Bij de 4-2 leek het gebeurd te zijn met ons, maar we kwamen knap terug en hadden zelfs de overwinning mee naar Goes kunnen nemen als Thomas die vrije trap erin had geschoten. We zijn goed teruggekomen en dat is goed voor het moraal van de ploeg.

Perry zei na afloop dat het altijd lastig is om met 10 man te moeten voetballen, desondanks kwamen we op voorsprong en we hadden de rust zelfs met 0-2 in moeten gaan. Kort na rust komen we dan toch op 0-2 en dat was goed van ons. We komen ietwat gelukkig op 3-4, maar daarna waren wij wel beter. Hij was blij dat we van 4-2 toch nog op 4-4 waren gekomen. We hebben ons goed teruggevochten in de wedstrijd.

Volgende week thuis tegen Tholense Boys.