Tholense Boys 1

2e klasse E

9 februari 2019 14:30

Wedstrijdverslag SSV'65-Tholense Boys

Trainer Carlos de Jonge verwachtte, na het sterke optreden tegen Nieuwdorp, dat we, na deze wedstrijd nog maar 1 punt achter zouden staan op Tholense Boys, i.p.v. 4 punten. De hard wind, die dwars over het veld staat kan nog voor verrassingen zorgen. Op de laatste training zag het er iets te ontspannen uit, maar dat is tijdens de partijvorm rechtgezet en qua inzet verwacht hij een overwinning.

Aanvoerder Thomas Mattheijer had er ook vertrouwen in. We moeten kunnen voortborduren op de wedstrijd van vorige week, zeker toen we van een 4-2-achterstand terugkwamen tot 4-4. We moeten vandaag ook de duels niet schuwen en de kansen benutten die we krijgen.

SSV begon de wedstrijd zonder Michel de Groote en Dennis Dorssers, maar ook de bezoekers misten 6 basisspelers. De trainer had als centrale duo achterin gekozen voor Kaj Walraven en Sam Biesterbosch.

Beide ploegen hadden last van de harde wind en dat was te zien aan het spelbeeld. In de negende minuut kreeg SSV een vrije trap, net buiten de 16 van Tholense Boys en vanwege de wind probeerde SSV de bal laag te houden, maar leverde echter geen gevaar op voor de bezoekers. Een minuut later kreeg SSV 2 corners achter elkaar, maar de verdediging van Tholense Boys was goed bij de les.

Na ruim een kwartier kreeg SSV de bal bij toeval voor het doel, de wind speelde daarbij een belangrijke rol en daardoor was geen enkele SSV-aanvaller berekend op deze onverwachte voorzet. Daarna kreeg SSV wel op eigen kracht een corner, maar opnieuw was de verdediging van de bezoekers paraat.

Hoewel SSV meer balbezit en een overwicht had, kwamen de bezoekers uit Tholen bijna op voorsprong. De blauwhemden leden balverlies in de eigen verdediging en een schot op doel belandde op de lat. Direct daarna counterde SSV naar het doel van Tholense Boys, de 2 corners die het opleverde was een schrale troost.

Tien minuten voor rust was het SSV dat op voorsprong leek te komen. Vanuit een corner werd een kopbal op de doellijn gered. Een minuut later kreeg Tholense Boys ook een corner, verkregen door opnieuw balverlies van SSV. De verdediging loste het vakkundig op. De bezoekers gingen voor rust op zoek naar de voorsprong via een aanval over rechts. De verdediging van SSV was bij de les en leidde zelfs direct daarna zelf een aanval in. Maar de voorzet, die voor het doel had moeten komen, verdween achter het doel.

Vlak voor rust een scrimmage voor het doel van SSV en weer kwam SSV goed weg, doordat een aanvaller van Tholense Boys opnieuw pech had door op de lat te schieten. Net voor beide ploegen aan de thee konden, kreeg Bas Biesterbosch nog een gele kaart.

De thee had hem kennelijk goed gedaan, want hij was het die na rust goed doorzette en een voorzet in huis had, die voor verwarring zorgde bij het doel van Tholense Boys. René Zwamborn was degene die daar gebruik van maakte en de 1-0 voor zijn rekening nam. Na ruim een uur spelen kregen de bezoekers opnieuw de kans om te scoren via een vrije trap, die het 16-metergebied van SSV werd ingebracht, maar een zwakke kopbal, recht in de handen van doelman Nick Westerbeke zorgde niet voor de gelijkmaker.

Daarna voerde trainer Carlos de Jonge zijn eerste wissel uit, René werd gewisseld voor Aco Patkovic. Niet lang daarna viel Rowan Amperse geblesseerd uit en hij werd vervangen door Stef de Goederen. Met nieuw elan trok SSV ten aanval, waarbij Bas de diepte in werd gestuurd, zijn poging om SSV op 2-0 te zetten ging maar net naast. Maar ook de bezoekers probeerden nog te scoren, maar de goed opgezette aanval werd prima onschadelijk gemaakt door SSV.

Even later kreeg SSV, via Perry Bek de kans om de score te verdubbelen, maar de vrije trap die hij net buiten de 16 van Tholense Boys nam, ging ver over het doel. Aan de andere kant kreeg Tholense Boys ook een vrije trap, aan de zijkant van het veld, maar de bal verdween achter het doel.

Invaller Aco profiteerde van het balverlies van Tholense Boys. Hij mocht alleen op de doelman afgaan en bleef koel en schoof de bal beheerst langs de uitkomende doelman, 2-0. Een minuut later mocht ook Kaj op identieke wijze alleen op de doelman van Tholense Boys afgaan, maar die stak daar een stokje voor. Het enige dat hij weggaf was een corner, die verder niets opleverde. Ook Rick Mulder probeerde de score van SSV uit te breiden, door met de bal op te stomen, die hij op het middenveld had veroverd. Hij zocht het doel echter te hoog.

De bezoekers uit Tholen probeerden vlak voor tijd nog iets aan de stand te doen. De eerste corner werd gered door doelman Nick. De tweede werd weggewerkt door de verdediging en de derde, al in de extra tijd, werd weggekopt. Daardoor bleef de 2-0 gehandhaafd.

Na afloop vroeg ik aan trainer Carlos de Jonge wat hij in de rust tegen zijn manschappen had gezegd. Hij had gezegd dat het baltempo omhoog moest, geen risico's nemen en vaker op doel schieten. We speelden niet sprankelend, maar het veld en de harde wind lieten dat ook niet toe. We hebben twee keer geluk gehad toen Tholense Boys op de lat schoot. We hebben een fase gehad dat we achteruitliepen en de tegenstander te weinig onder druk zetten. Misschien komt dat ook wel omdat we in een moeilijke situatie verkeren, waarbij we weinig overwinningen behalen. Het was een zwaar bevochten overwinning.

Doelpuntenmaker René Zwamborn vond het lastig voetballen met die harde wind, die dwars over het veld stond. In het begin waren we slordig en ook hij zag dat SSV twee keer goed wegkwam met die 2 ballen op de lat. Verder waren we in de eerste helft niet in gevaar geweest en vond het de 0-0 bij rust terecht. Hoewel we in de tweede helft de wind meer mee hadden, hadden we er niet veel aan. Hij vond de tegenstander kwetsbaar achterin. Voor hem en de ploeg was zijn doelpunt zeer welkom. Bij de 2-0 ging Rick goed door en Aco maakte het goed af. Zeer welkome 3 punten.

Volgende week uit tegen Terneuzense Boys.