Arnemuiden trakteert SSV opnieuw op een grote nederlaag

5 - 1

2e klasse E

16 maart 2019 14:30

Wedstrijdverslag Arnemuiden-SSV'65

Ik vroeg aan trainer Carlos de Jonge voor de wedstrijd of de 8-2-thuisnederlaag zijn spelers nog bezighield. Hij had de indruk dat het niet echt speelde, maar mogelijk wel de midweekse overwinning op RBC, maar hij had zijn manschappen daarvoor gewaarschuwd. SSV is de laatste tijd veel in de media besproken, gelukkig wel op een positieve manier. Ook vandaag gaat de harde wind een rol spelen en als wij hem in de eerste helft mee hebben, moeten we zorgen dat we met een voorsprong de kleedkamer ingaan.

Aanvoerder Thomas Matheijer was de afstraffing van de thuiswedstrijd ook nog niet vergeten. Maar iedereen weet wat er mis is gegaan in die wedstrijd. Afhankelijk van de wind moeten wij sneller omschakelen. Die 3 punten zijn belangrijk, we hebben na de winterstop nog niet verloren.

SSV begon zwak aan de wedstrijd, want na 6 minuten spelen stonden de blauwhemden al met 2-0 achter. Eerst was het Colin van Koeveringe, die de bal achter doelman Nick Westerbeke kopte, nadat een ingooi al twee keer doorgekopt was. Niet veel later liet Cores Siwabessy zien dat SSV nog niet helemaal bij de les was. Hij rondde een aanval van Arnemuiden af met een diagonaal schot, 2-0.

Pas na een kwartier probeerde SSV iets terug te doen, via een vrije trap, zo'n 15 meter buiten de 16 van Arnemuiden. De keeper zag de bal recht op hem afkomen. Een minuut later ontsnapte SSV aan een nog grotere achterstand, toen Arnemuiden opnieuw een ingooi door kon koppen. De spits schoot net voorlangs. Daarna kreeg SSV een corner die in eerste instantie werd uitverdedigd, maar vervolgens door Bas Biesterbosch opnieuw werd ingebracht. De bal verdween over het doel.

Nog voor rust had Arnemuiden het duel in het slot kunnen gooien, maar verzuimde eerst een corner af te ronden en ook een vloeiende aanval, die een opgelegde kans opleverde, werd niet verzilverd. In plaats daarvan kwam SSV zelfs dichterbij, toen Bas in het 16-metergebied van Arnemuiden onderuit gehaald werd. Perry Bek liet zien waarom hij de eerste penaltynemer is en schoot koelbloedig de 2-1 binnen.

Het leek wel of SSV toen pas wakker werd en kreeg het direct 2 corners achter elkaar om de stand gelijk te trekken. Beide corners leverden niets op. Aan de andere kant had Arnemuiden opnieuw het duel kunnen beslissen. Eerst slordig balverlies van SSV en daarna een verkeerde terugspeelbal werden echter niet afgestraft door de thuisploeg.

Na rust een zeer korte opleving van SSV, dat een corner kreeg, maar ook niet meer dan dat. Arnemuiden ging iets zorgvuldiger om met de kansen. De eerste kans kwam vanuit een snelle aanval, die een corner opleverde, maar nog geen doelpunt. De tweede aanval werd echter wel doeltreffend afgerond. Ondanks het uitkomen van doelman Nick wist Cores Siwabessy de bal over hem heen te liften en de 3-1 aan te tekenen. De 4-1 liet niet lang op zich wachten. De bal, vanuit een corner voor Arnemuiden, verdween mede door de wind, via doelman Nick en de onderkant van de lat in het doel.

Daarna was het alleen Arnemuiden dat de klok sloeg. Aanval na aanval, diverse corners, vrije trappen die het 16-metergebied van SSV teisterden, de score had makkelijk de 8-2 kunnen benaderen uit de wedstrijd in Goes. De wissels aan SSV kant, Coen Verschure voor Kaj Walraven en Casper van Sabben voor Aco Patkovic, konden het tij niet keren voor SSV. Het was Celino Davidse van Arnemuiden, die de genadeklap uitdeelde, 5-1.

Trainer Carlos de Jonge sprak van een ondermaatse prestatie van zijn team. Hij had zijn manschappen nog zo gewaarschuwd voor de dadendrang van Arnemuiden, die hij natuurlijk door en door kent, omdat daar 3 jaar lang trainer is geweest.