SSV'65 trekt de overwinning tegen FC Axel nu wel over de streep

FC Axel 1

2e klasse E

20 april 2019 14:30

Wedstrijdverslag SSV'65-FC Axel

Trainer Carlos de Jonge gaf voor de wedstrijd aan dat hij met dezelfde basiself zou beginnen, alleen Bas Biesterbosch en Claude de Smit verwisselen van plaats. In de uitwedstrijd hebben we matig gespeeld en zaten we ook in een matige periode. We moeten er vandaag vol op, druk vooruit zetten. FC Axel is aangeschoten wild, het is onrustig in die ploeg.

Aanvoerder Thomas Mattheijer zei dat we de overwinning in de uitwedstrijd op een knullige manier weg hebben gegeven (hij zat toen op de tribune). Vandaag moeten we beter beginnen dan vorige week en we moeten er met z'n allen tegenaan gaan en niet alleen de helft van de ploeg. We moeten gelijk in de wedstrijd zitten en vroeg scoren.

Aanvoerder Thomas werd op zijn wenken bediend, want in de tweede minuut stond het al 1-0. Een corner werd doorgespeeld naar Aco Patkovic, die SSV op voorsprong zette. Vrij snel daarna kreeg Axel ook een corner nadat Stef de Goederen de bal verkeerd raakte. De bezoekers scoorden niet. Dat deed SSV daarna ook niet uit een nieuwe corner.

Na bijna 10 minuten spelen kreeg SSV opnieuw een corner, na goed doorzetten van Claude de Smit. Thomas wist het hoofd van Bas te vinden, maar die vond op zijn beurt niet het doel. Ook Perry Bek kon het doel niet vinden, toen Casper van Sabben de bal veroverde en hem goedlegde voor Perry.

Toen Aco op onnavolgbare wijze een kans verprutste schakelde Axel vliegensvlug om en moest Rowan Amperse alle zeilen bijzetten om die aanval onschadelijk te maken. Even later zette Axel op eigen kracht een aanval op, maar de spits werd matig aangespeeld, zodat hij niet in de gelegenheid kwam om te scoren. Aan de andere kant zette SSV een aanval op over links, waarbij Casper op doel kon schieten. De keeper liet de bal los, maar er was geen speler van SSV die het laatste zetje kon geven.

Axel kreeg na ruim een kwartier spelen een corner, na een razendsnelle counter. Perry greep goed in, desondanks kreeg Axel een rebound, die over het doel geschoten werd. Twee minuten later deed Axel het beter. Een mooie aanval over rechts, waarbij een scherpe voorzet afgeleverd werd. Doelman Nick Westerbeke kreeg de bal niet onder controle en Tim de Feijter schoot de gelijkmaker binnen, 1-1.

Daarna golfde het spel op en neer. Eerst was het SSV dat na een aanval een corner kreeg, vervolgens een aanval van Axel. Daarna een vrije trap van SSV, die gelijk een aanval voor Axel opleverde. Dit alles leverde niets op, totdat Axel een corner kreeg in de drieëntwintigste minuut. Joris Corijn kon ongehinderd de 1-2 binnen koppen. Axel probeerde voor rust nog op 1-3 te komen en kreeg daarbij een helpende hand van SSV, dat opnieuw slordig balverlies leed. De spits kon alleen op doelman Nick afgaan, die hem omspeelde, maar wel naar de buitenkant gedreven werd. Daardoor kon de verdediging van SSV hun doelman helpen.

Axel bleef loeren op dat derde doelpunt, maar hun spits schoot naast, na weer een snelle aanval. Ook SSV probeerde nog voor rust te scoren, maar ook zij zagen een nieuwe aanval stranden, omdat Bas naast kopte. Diezelfde Bas greep daarna een snelle ingooi aan om zijn ploeg in staat te stellen om nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Dat lukte omdat een afgemeten voorzet Claude bereikte, die de bal vrij in het doel kon schieten, 2-2.

Wie aan SSV-zijde dacht dat het daarmee gedaan was, kwam bedrogen uit. Opnieuw stak SSV Axel een helpende hand toe, door wederom slordig balverlies te leiden. De bal kwam bij Roy van Ham terecht, die er met de bal vandoor ging en met een bekeken stiftballetje doelman Nick verschalkte, 2-3.

Na rust ging SSV direct op jacht naar de gelijkmaker. Aanvoerder Thomas legde de bal panklaar voor Aco, maar hij miste de bal. Kort daarop was het Bas, die hetzelfde deed voor Casper. Laatstgenoemde schoot naast. Even later kreeg SSV een corner, na goed doorzetten van Claude. Axel verdedigde in eerste instantie uit, maar Perry wist de bal opnieuw op doel te krijgen, maar de keeper had er goed het oog in.

Toen SSV enigszins was uitgeraasd kwam Axel weer eens bij het doel van SSV kijken. Een vrije trap, net buiten de 16 van SSV, werd gevaarlijk op doel geschoten, maar Sam Biesterbosch bracht redding op de lijn. Axel bracht de bal opnieuw in en deze keer was het doelman Nick die zich over de bal kon ontfermen.

Nadat SSV na een aanval een corner mocht nemen, schakelde Axel vliegensvlug om, maar doelman Nick kon de bal vrij gemakkelijk onderscheppen. Ook na een aanval over links van Axel, kon hij de bal makkelijk onderscheppen. Aan de andere kant probeerde Bas met een doorkopbal de doelman van Axel te verrassen, hetgeen nog bijna lukte ook, maar de stand bleef ongewijzigd. Ook een vrije trap, genomen door Thomas, bracht geen verandering in de stand.

Daarna voerde trainer Carlos de Jonge een dubbele wissel uit. Michel de Groote en Coen Verschuure werden in het veld gebracht voor Aco en Stef.

Beide ploegen bleven voor de overwinning gaan. Eerst probeerde SSV het via een vrije trap aan de zijkant van het veld, maar de keeper kon de bal tot corner verwerken. Niet alleen verdedigde Axel goed uit, maar probeerde via een counter toe te slaan. Doelman Nick was een sta-in-de-weg en leidde gelijk een nieuwe aanval voor zijn ploeg in, maar die liep dood.

Ruim een kwartier voor tijd probeerde Axel het weer eens en een hoge voorzet werd totaal gemist door doelman Nick, maar het liep met een sisser af. Direct daarna probeerde Axel het opnieuw via rechts, maar deze keer wist doelman Nick de bal wel te onderscheppen. Verse kracht Coen probeerde de doelman van Axel te verschalken, maar zijn schot ontbrak aan kracht.

Met nog minder dan een kwartier te spelen leed Axel balverlies en het was Perry die van grote afstand de keeper probeerde te verschalken. Door de verraderlijke stuit was dit schot hem te machtig en scoorde Perry zijn tiende doelpunt dit seizoen, 3-3. Desondanks bleef Axel geloven in een overwinning, zette daarvoor een aanval op en werd beloond met een corner. Dankzij het wegwerken van de bal door doelman Nick, bleef het daarbij.

Met nog maar weinig tijd op de klok probeerde SSV via een vrije trap Axel te verschalken, maar de bal verdween rechtstreeks over het doel. Op het middenveld verloor Axel de bal aan SSV. Casper werd aangespeeld, maakte zichzelf handig vrij en schoof de bal langs de doelman, 4-3. Zijn zevende doelpunt dit seizoen en het bleek een belangrijke te zijn.

In de extra tijd kreeg SSV nog een corner, maar daar werd niet uit gescoord. Een fout in de verdediging van SSV werd niet afgestraft. Het laatste wapenfeit kwam van de bezoekers, die nog een vrije trap kregen, die het 16-metergied van SSV werd ingebracht. Toen doelman Nick zich over de bal ontfermde was de zwaarbevochten overwinning voor SSV een feit.

Op 11 mei is de eerstvolgende wedstrijd van SSV, uit tegen Oostkapelle.