Terneuzense Boys

2e klasse E

29 september 2018 14:30

Wedstrijdverslag SSV'65-Terneuzense Boys

Voorafgaand aan de wedstrijd vroeg ik trainer Carlos de Jonge wat hij van zijn ploeg verwacht, na de slechte wedstrijd van vorige week. Hij verwacht gedrevenheid en meer verantwoordelijkheidsgevoel. Het team kan en moet beter en dat besef moet tot de spelers doordringen. Hij gaf ook het voorbeeld van zichzelf, dat als hij een keer een slechte wedstrijd speelde, hij er de volgende wedstrijd vol tegenaan ging.

Over de tegenstander van vandaag zei hij dat ze een goede generale hadden gehad tegen Oostkapelle, die ze met 5-1 hadden verslagen. Maar wij weten de sterktes en zwaktes van Terneuzense Boys. Maar wij moeten ons eigen spel spelen, doen we dat niet, dan wordt het een lastige wedstrijd.

Aanvoerder Thomas Matteijer verwacht een wedstrijd, die niet heel anders zal zijn dan voorgaande jaren tegen Terneuzense Boys. Hij verwacht een leuke wedstrijd, omdat beide ploegen willen voetballen.

De eerste kans was voor  SSV, waarbij Antonio Novak Rene Zwamborn in de diepte aanspeelde, waarbij laatstgenoemde maar net naast kopte. Pas in de vijftiende minuut diende zich de tweede kans aan. Thomas mocht een vrije trap nemen, die hij het 16-metergbied in slingerde van de tegenstander. In eerste instantie afgeslagen, in de rebound door Claude de Smit op doel geschoten, maar de keeper had er goed het oog in.

Even later nam Terneuzense Boys resoluut de bal over van SSV en counterde direct naar het doel van keeper Luuk van Gilst. Die zijn doel schoon hield, maar wel een corner weg moest geven. Die corner werd goed uitverdedigd. Niet veel later een nieuwe kans voor de bezoekers, na een prima aanval over rechts, waarbij de spits op maat bediend werd. Hij schoot maar net naast. Daarna volgden er nog 2 kleine kansen voor de gasten, maar doelman Luuk bracht redding. Zijn collega deed aan de andere kant precies hetzelfde, 2 kleine kansen onschadelijk maken, die uit een omschakeling waren ontstaan.

Daarna kreeg Terneuzense Boys 2 corners. De eerste werd afgeslagen. De tweede ook, maar werd wel 2 keer opnieuw ingebracht, maar even zo vaak blokkeerde SSV de toegang tot het doel. Tien minuten voor rust voerde SSV een snelle counter uit, maar de buit was niet meer dan een ingooi, vlakbij de hoekvlag. Daarna schakelde Terneuzense Boys snel om, maar ook die aanval leverde niets op.

Vijf minuten voor rust kreeg Terneuzense Boys een vrije trap, die het 16-metergebied van SSV werd ingeschoten, maar net toen de supporters dachten dat er goed uitverdedigd werd, leed SSV slordig balverlies. De Zeeuws Vlaamse gasten wisten hier wel raad mee en strafte het onmiddellijk af, 0-1. Bijna werd het nog 0-2 voor de rust, maar doelman Luuk greep goed in, na een wat omslachtige aanval van Terneuzense Boys.

In de tweede helft kreeg SSV de eerste mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen in de vorm van een corner, maar Terneuzense Boys verdedigde goed uit. Ongeveer 10 minuten na rust kregen de bezoekers een grote kans om de score te verdubbelen, maar doelman Luuk had een goede redding in huis en de rebound werd zwak ingeschoten. Het gevaar bleef van Terneuzense Boys komen, toen ze even later weer een corner mochten nemen. In eerste instantie goed uitverdedigd en in tweede instantie opnieuw gevaarlijk ingebracht. De spits kopte echter naast.

Daarna vond trainer Carlos de Jonge het tijd voor een wissel, Antonio maakte plaats voor Erik Jansen. Gelijk ging SSV in de aanval over rechts waarbij Rowan Amperse Rick Mulder op maat bediende. De keeper had echter een antwoord op de gevaarlijk kopbal van Rick. Daarna volgde er een nieuwe wissel, René Zwamborn maakte plaats voor Casper van Sabben. Even later zette SSV opnieuw een aanval op en Claude de Smit waagde een poging op doel. Zijn schot werd van richting veranderd, maar ook de vaart ging uit de bal, zodat het een koud kunstje was voor de doelman om de bal tegen te houden. Een minuut later had Erik een scherpe voorzet in huis, die de keeper tot corner verwerkte. De corner werd slecht voor het doel gebracht, net als de rebound die er toch nog kwam.

Een kwartier voor tijd waagde de bezoekers zich weer eens op de helft van SSV, maar de goed meeverdedigende Sam Biesterbosch maakte het gevaar onschadelijk. Aan de andere kant kreeg SSV een vrije trap, schuin voor het doel, zo'n 5 meter buiten de 16. Thomas schoot echter in de muur. Direct daarna volgde de laatste wissel bij SSV, Tom Kuitems maakte plaats voor Stef de Goederen.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd waagden de bezoekers nog een schot op doel. Doelman Luuk zag hem rakelings over het doel gaan. Vanwege een aantal blessures, maar meer vanwege tijdrekken, liet de scheidsrechter ruim 7 minuten extra doorspelen. Het enige wapenfeit in die extra tijd was een counter van SSV, die weliswaar nog een corner opleverde, maar niet meer dan dat. Daardoor kon Terneuzense Boys de tweede overwinning van dit seizoen bijschrijven en bleef SSV met lege handen achter.

Trainer Carlos de Jonge was uiteraard teleurgesteld in het resultaat en vond dat zijn ploeg te weinig had afgedwongen. Alleen in het laatste kwart van de wedstrijd konden we druk naar voren zetten. Maar we kwamen er niet ver genoeg doorheen. We hadden veel te weinig tweede ballen en speelden te veel reactievoetbal. Terneuzense Boys had iets meer dreiging in de ploeg dan Tholense Boys. Te weinig spelers zaten goed in de wedstrijd om een goed resultaat te kunnen behalen tegen een ploeg als Terneuzense Boys.

Perry Bek vond dat we in de eerste helft hadden moeten scoren, dan was het een andere wedstrijd geworden. In de tweede helft hebben we te weinig gecreëerd en te weinig duels gewonnen. Volgende keer beter.