3 - 2

2e klasse E

20 oktober 2018 14:30

Wedstrijdverslag Yerseke-SSV'65

Voor de wedstrijd zei trainer Carlos de Jonge dat alle 3 de clubs die gepromoveerd zijn goed begonnen waren en dus ook Yerseke. Ze hebben sterke spitsen en leveren strijd. Wij moeten die angel uit de ploeg halen en zelf simpel en compact voetballen. Dat ging tegen Kloetinge goed.

Aanvoerder Michel de Groote, die pas na de warming up kon zeggen of hij kon spelen. Hij wist aan te geven dat Yerseke op de counter speelt en goede spitsen heeft.

In de eerste helft viel genoeg te beleven, beide ploegen zochten regelmatig de aanval. Yerseke deed dat als eerste en toen dat niets opleverde kwam SSV er razendsnel uit en hoewel de voorzet van Bas Biesterbosch goed was, stond er geen speler van SSV, die daar iets mee kon doen.

Daarna schakelde Yerseke een tandje bij, kreeg het 2 corners achter elkaar, zonder resultaat. Dat hun inzet soms iets te veel van het goede was, ondervond aanvoerder Michel aan den lijve. De scheidsrechter trok een gele kaart voor de speler, die de overtreden beging, waar hij ook rood voor had kunnen geven.

De dadendrang van Yerseke werd in de dertiende minuut beloond, nadat Tom Kuitems de bal achterin niet goed onder controle kreeg. Sylvio Hage (oud jeugdspeler van SSV) ontfutselde hem de bal en kon doeltreffend afronden, 1-0. De gastheren hadden de smaak te pakken en gingen direct daarna weer in de aanval. Deze keer was er niemand in de buurt om de voorzet af te ronden. Die aanval werd gevolgd door een tegenaanval, maar verder dan een corner kwam SSV niet.

Opnieuw zocht Yerseke de aanval en het is dat doelman Luuk van Gilst goed oplette en kon daardoor het gevaar bezweren. Daarna kreeg SSV een corner om te proberen iets aan die achterstand te doen, maar die werd te hard en te hoog voor het doel geschoten. Yerseke zette daarna een veelbelovende aanval op, maar die eindigde abrupt, toen de scheidsrechter in de weg stond.

Daarna kreeg SSV een vrije trap, waarbij Casper van Sabben aangespeeld werd, die zijn schot naast het doel zag gaan. Maar tot verbazing van velen, wees de scheidsrechter naar de stip. Een eerlijke supporter van Yerseke had gezien dat een speler van SSV omver was getrokken. Perry Bek liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en stuurde de keeper de verkeerde kant op en schoot de 1-1 onberispelijk binnen.

Deze keer was het SSV dat de smaak te pakken had en via een korte corner werd de bal op de 16 klaargelegd voor Antonio Novak, maar die zag zijn schot gepareerd worden door de keeper. De corner die dat opleverde bracht niets op voor SSV, wel voor Wesley den Hollander (ook een oud speler van SSV), die een gele kaart van de scheidsrechter kreeg voorgehouden.

Ongeveer 20 minuten voor de rust zette Yerseke een vloeiende aanval op, Rowan Amperse trok, ten koste van een gele kaart, aan de noodrem. Een vrije trap van Arjen de Koeijer, op zo'n 30 meter van het doel van doelman Luuk volgde en verraste alles en iedereen, toen de bal buiten bereik van doelman Luuk in de uiterste hoek van het doel geschoten werd, 2-1.

Daarna ging SSV op jacht naar de gelijkmaker. Kreeg daarvoor een corner, maar die leverde geen doelpunt op. Even later probeerde de blauwhemden het via een aanval door het midden. Claude de Smit werd aangespeeld, stuurde de laatste man het bos in en omspeelde de keeper en zorgde er zodoende voor dat SSV nog voor de rust langszij kwam, 2-2.

Yerseke probeerde voor rust nog op voorsprong te komen. kreeg daarvoor een corner en een vrije trap, waarbij Perry Bek tegen een gele kaart aanliep. In beide gevallen was doelman Luuk het eindstation, zodat beide ploegen met een gelijke stand de rust ingingen.

Na de rust was het opnieuw de ploeg van oud SSV-trainer Alexander van Keulen, die als eerste de aanval zocht. Via een corner probeerden ze weer op voorsprong te komen, maar de kans was te moeilijk om te verzilveren. Even later een nieuwe corner voor Yerseke, die helemaal niets opleverde. Daarna kreeg de maker van het eerste doelpunt, Sylvio nog een kans om doelman Luuk te verschalken, maar het slappe schot kon hem niet verontrusten.

Een minuut daarna zette Yerseke een mooie aanval op, die door aanvoerder Michel tot halt werd geroepen, de gele kaart, die zijn actie opleverde nam hij voor lief. De vrije trap die Yerseke hiervoor mocht nemen, zorgde bijna voor de voorsprong van de thuisclub, maar aanvoerder Michel redde zelf op de doellijn. Yerseke hield er niet meer aan over dan een ingooi.

Even later moest doelman Luuk plaatsmaken voor zijn collega Michel Korsuize, hij kon niet meer verder spelen. Laatstgenoemde moest gelijk in actie komen, toen SSV slordig balverlies leed. Met een katachtige reflex kon hij zijn doel schoonhouden. Even later hoefde hij bij een vrije trap van Yerseke niet in actie te komen. Doelpuntenmaker Sylvio werd aangespeeld, maar de verdediging van SSV greep goed in.

Daarna volgde er een wissel, de moegestreden Antonio maakte plaats voor René Zwamborn. In de tweeëntachtigste minuut zette SSV een snelle aanval op door het midden, waarbij Casper het eindstation was. Zijn schot ging echter naast. Direct daarna een aarzeling in de verdediging van SSV, waarbij Sylvio Hage de bal in bezit kreeg en hij dompelde SSV in diepe rouw, door de windende treffer te maken, 3-2. Het publiek was uitzinnig, want het zag hun ploeg voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd winnen. Want in de slotfase leverde een vrije trap bij de achterlijn van Yerseke geen doelpunt op voor SSV, net zo min als de soloactie van Casper.

Trainer Carlos de Jonge was opnieuw teleurgesteld dat zijn ploeg in de slotfase de tegenstander in het zadel hielp. Als het niet loopt, moeten we simpel voetballen en niet altijd voor de voetballende oplossing gaan. Hij legde haarfijn uit dat we de tegenstander twee keer een assist gaven, waaruit een doelpunt viel. In een fase waarin wij sterker waren scoren zij de 3-2. Heel zuur dat wij die laatste bal weggeven De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat wij te weinig hebben afgedwongen en we hadden te weinig grip op het middenveld.

Trainer Alexander van Keulen vond het een rommelige wedstrijd met veel gele kaarten. In de eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Het was ook een kwestie van wie maakt de minste fouten, i.p.v. wie krijgt de meeste kansen. Hij vond Yerseke in de tweede helft beter en zette goed druk op de verdediging van SSV. Spits Sylvio Hage beloont zichzelf door twee keer te scoren. Wij kregen ook de meeste kansen en hebben verdiend gewonnen. In de eindfase hebben we de overwinning over de streep getrokken.

Wesley den Hollander vond op basis van de tweede helft dat Yerseke verdiend gewonnen had. Na de 1-0 zakten we in en kregen we een dubieuze penalty tegen. Na de 1-1 maakten we ook de 2-1, terwijl SSV op dat moment beter was. De 2-2 was goed uitgespeeld van SSV, dat ook dreigender was op dat moment. Wij pakken de punten vooral thuis. Uit zakken we te veel in en hebben we nog geen punt gepakt.

Perry Bek vond dat SSV de eerste helft nog wel wat creëerde, maar dat we door een fout op achterstand kwamen. Daar hebben we ons overheen kunnen zetten, maar ook bij het tweede doelpunt, een vrije trap van Yerseke gingen we in de fout. Hij vond SSV de tweede helft beter, maar door een fout verliezen wij de wedstrijd.