Bruse Boys 1

2e klasse E

23 maart 2019 14:30

Wedstrijdverslag SSV'65-Bruse Boys

Trainer Carlos de Jonge had een kleine wijziging aangebracht op het middenveld. Hij was niet helemaal tevreden over de diepgang in de vorige wedstrijd, daarom speelt Thomas Mattheijer wat meer vooruitgeschoven. Maar het is wel de bedoeling dat hij rouleert met Sam Biesterbosch en Perry Bek. Ik vroeg hem waarom we niet elke tegenstander, die de beuk erin gooit, voetballend ondersteboven spelen. Zijn antwoord was dat als alles klopt, kunnen we dat inderdaad, maar als er iets tegenzit en de automatismen stokken, gaat het mis.

Trainer Marco Groeneveld vertelde dat zijn ploeg compleet is en dat ze met een goede reeks bezig zijn en als we vandaag ook winnen verlaten we de onderste regionen.

Aanvoerder Michel de Groote, sinds vorige week de man met de meeste wedstrijden voor SSV, vond dat we dit seizoen helemaal niet een van de beter voetballende ploegen zijn. Als we het voetballend niet op kunnen lossen hebben we te weinig alternatieven.

SSV trok vanaf de aftrap direct in de aanval, zonder echt gevaarlijk te worden. Dat was anders toen Sam de bal op het middenveld ontving, uit de kluts. Hij kreeg de tijd de bal nog eens goed te leggen en schoot via de keeper op de paal. Niet lang daarna moest SSV de eerste domper incasseren, Dennis Dorssers moest geblesseerd het veld verlaten. Zijn plek werd overgenomen door Stef de Goederen.

Na de wissel kwam Bruse Boys bijna op voorsprong na een misverstand tussen aanvoerder Michel en doelman Nick Westerbeke. De bezoekers hielden er slechts een corner aan over, die overging in een counter van SSV, maar die werd zo slecht uitgevoerd, dat het geen enkel gevaar opleverde voor Bruse Boys. Daarna stichtten de bezoekers zelf wel gevaar, eerst via een vrije trap, daarna via een ingooi. Doelman Nick had goed het oog in het eerste gevaar en aan het tweede hoefde hij niets te doen, de spits schoot alleen voor hem, hoog over het doel.

Daarna een moeizame aanval van SSV over rechts via Bas Biesterbosch, die Aco Patkovic bereikte. Laatstgenoemde schoot net voorlangs. Ook een corner voor SSV leverde niets op. Aan de andere kant moest Kaj aan de noodrem trekken, toen Bruse Boys door de verdediging van SSV dreigde te breken. Hij kreeg hiervoor de gele kaart. De vrije trap leverde de bezoekers nog een corner op, maar die werd goed uitverdedigd door SSV.

Net voor rust een kleine opleving van SSV. Eerste een slecht genomen vrije trap, die in de 1-mansmuur belandde. Daarna zette Aco goed door, verschafte zichzelf een grote kans, maar schoot naast. Als slotakkoord schoot Rowan Amperse een afgeslagen bal over het doel.

Na rust was het opnieuw SSV dat als eerste voor gevaar zorgde. Casper van Sabben zette een aanval over links op, had een goede voorzet in huis, maar Bruse Boys kon de bal op tijd tot corner verwerken. De corner werd in eerste instantie weggekopt, maar Thomas bracht de bal opnieuw voor en Bas verschalkte de keeper van Bruse Boys bijna, ware het niet dat hij met een katachtige reflex zijn doel schoon hield. Ook de nieuwe corner leverde gevaar op voor de bezoekers, aanvoerder Michel leek de bal in het doel te koppen, maar een verdediger kon dat nog net voorkomen. De corner leverde een ingooi op, maar meer ook niet.

Tien minuten na rust kreeg SSV weer een corner, maar die leverde SSV niets op en Bruse Boys ging er als een haas vandoor met de bal. De spits had zijn vizier niet op scherp gezet, want hij schoot naast. Even later een nieuwe counter van de bezoekers, met hetzelfde resultaat.

Na ongeveer een uur spelen mocht SSV een vrije trap te nemen op een gevaarlijke plaats, maar Thomas zag zijn schot slechts in het zijnet belanden. Niet lang daarna een snelle aanval van Bruse Boys, waarbij de bal ook nog eens goed teruggelegd werd, maar opnieuw schoot de spits naast.

De vrije trappen voor SSV waren vandaag niet zo gevaarlijk als anders, want een nieuwe vrije trap belandde opnieuw in de muur. Bruse Boys deed het aan de andere kant iets beter. Een vrije trap op zo'n 30 meter van het doel, leverde doelman Nick de nodige problemen op. Door een verraderlijke stuit moest hij alles uit de kast halen om de bal uit zijn doel te houden. Het leverde de bezoekers nog wel een corner op. Die werd slecht weggewerkt door SSV zodat de bal opnieuw ingebracht kon worden. De spits had zijn dag niet vandaag en kopte over het doel.

Daarna een zeer korte opleving van SSV. Eerst probeerde Rowan een aanval over rechts af te ronden, zijn schot was hard maar ook recht op de keeper. Even later probeerde Sam een afgeslagen bal in een keer op doel te schieten. De bal ging ver naast.

Bruse Boys had daarna een zeer sterke periode. Zo'n 20 minuten voor tijd een prachtige aanval door het midden. Doelman Nick bracht met een katachtige reflex redding en hield zijn doel schoon. De corner die hij weg moest geven leverde een vrije trap op voor SSV, omdat de scheidsrechter een overtreding had gezien. Nog geen minuut later had Bruse Boys opnieuw op voorsprong kunnen komen, maar het was opnieuw doelman Nick, die tot twee keer toe redding bracht.

Tussendoor kreeg SSV nog een vrije trap, die het 16-metergebied van Bruse Boys werd in geslingerd, maar zoals eerde vermeld was SSV niet erg gelukkig met vrije trappen. De keeper plukte de bal makkelijk uit de lucht. Aan de andere kant schoot Bruse Boys een vrije trap naast.

Daarna paste trainer Carlos de Jonge een dubbele wissel toe, maar dat weerhield Bruse Boys er niet van om vol op de winst te blijven spelen. Eerst een vrije trap die door iedereen gemist werd, daarna een leep balletje over de verdediging van SSV, waarbij de spits alleen op doelman Nick af kon gaan. Laatstgenoemde dreef de spits naar de buitenkant, die daardoor de bal net naast het doel schoot.

Bruse Boys ging in zijn dadendrang soms iets over de schreef, waarvoor de scheidsrechter 2 spelers een gele kaart voorhield. In de extra tijd had  de ploeg van Marco Groeneveld alsnog met de volle winst naar Bruinisse af kunnen reizen, maar doelman Nick hield zijn doel schoon deze middag, zodat beide ploegen  ieder met 1 punt genoegen moesten nemen.

Trainer Carlos de Jonge van SSV vond het een terechte uitslag. Beide ploegen hadden kunnen winnen. Hij vond de opening voor zijn ploeg en hadden ook op voorsprong moet komen. De tweede helft was voor Bruse Boys. In de tweede helft kwam onze ingestudeerde corner uit de verf.

Ook trainer Marco Groeneveld vond het wel een terechte uitslag. Hij vond het geen grootse wedstrijd, dat kwam mede door het slechte veld. Wij hebben grote kansen gehad om te scoren.

Perry Bek vond dat SSV in de eerste helft op voorsprong had moeten komen, toen speelden we ook redelijk goed. De tweede helft was voor Bruse Boys, wij kwamen meer onder druk te staan. De uitslag had ook net zo goed 2-2 kunnen zijn.

Volgende week thuis tegen Kloetinge voor de beker.