NSVV 1

2e klasse E

15 december 2018 14:15

Wedstrijdverslag SSV'65-NSVV

Vandaag kwam nummer 3 van de ranglijst, NSVV uit Numansdorp op bezoek, met zeer indrukwekkende cijfers als het om uitwedstrijden gaat. Zij wonnen 4 van hun 5 uitwedstrijden. Daarom vroeg ik aan trainer Carlos de Jonge of hij dezelfde strijdwijze zou hanteren als tegen IFC, de hoofdklasser, die SSV afgelopen dinsdag uit het bekertoernooi knikkerde. Hij zou niet alleen dezelfde strijdwijze hanteren, maar ook met dezelfde basiself starten. Die overwinning heeft ons goed gedaan en we moeten daar vandaag een vervolg aan geven.

Aan aanvoerder Thomas Mattheijer vroeg ik of het goede gevoel van afgelopen dinsdag nog in de ploeg zat. Dat gevoel had hij wel, maar of dat vandaag in de wedstrijd ook zal blijken moeten we afwachten. Met strijd en vanuit een goede organisatie moeten wij de tegenstander van vandaag bestrijden. We moeten uitgaan van onze eigen kracht.

Al in de eerste minuut liet SSV hun aanvallende intenties zien. Na een vloeiende aanval waagde Kaj Walraven een schot op doel. Zijn schot kon de keeper van NSVV niet verontrusten. De bezoekers schakelde vliegensvlug om, zodat ook de keeper van SSV, Nick Westerbeke in beeld kwam. Hij kwam op tijd zijn doel uit om het gevaar te bezweren. Hij zorgde er met een snelle voortzetting voor dat SSV opnieuw de aanval kon zoeken. Hij vond René Zwamborn, die op zijn beurt Bas Biesterbosch aanspeelde, die de perfecte voorzet in huis had. Hij zette Claude de Smit vrij voor het doel, die voor een snelle voorsprong zorgde, 1-0.

Even later probeerde SSV via een corner de voorsprong uit te breiden, maar NSVV verdedigde tot 2 keer toe goed uit. Aan de andere kant probeerde de bezoekers de gelijkmaker te forceren, maar de verdediging greep goed in en maakte de snelle aanval van NSVV onschadelijk. Het spel golfde op en neer, want aan de andere kant was het Bas, die bijna voor de 2-0 zorgde, maar hij schampte slechts een perfecte voorzet met zijn hoofd, zodat de stand ongewijzigd bleef.

Niet lang daarna deed Bas weer van zich spreken, toen hij goed doorzette en Claude aanspeelde, maar er zat niet genoeg kracht in zijn schot. Daarna was het Perry Bek die over rechts doorkwam. Daarna kon hij voorzetten of zelf schieten. Hij koos voor zelf schieten, maar vond het zijnet. Na ruim een kwartier kreeg SSV een vrije trap ter hoogte van het 16-metergebied van NSVV. De bal werd hard voorgeschoten, maar niemand liep er tegenaan.

Na zo'n 20 minuten was het de beurt aan NSVV om iets terug te doen. Eerst een corner, die niets opleverde, een minuut later een aanval door het midden, die meer gevaar opleverde. Met een knappe redding wist doelman Nick de gelijkmaker te voorkomen. Hij moest weliswaar een corner weggeven, maar die werd naast het doel gekopt.

Na een half uur spelen een prachtig uitgespeelde aanval van SSV, waarbij Thomas de bal klaarlegde voor Rick Mulder, die de bal over het doel schoot. NSVV greep dat moment aan om razendsnel om te schakelen. Het ging zo snel dat SSV overrompeld werd. Voor iedereen het in de gaten had, scoorde Jeroen Voshart de gelijkmaker, 1-1. SSV wilde zo snel mogelijk weer op voorsprong komen, kwam er net zo snel uit als dat NSVV deed, maar scoren deed SSV niet.

De bezoekers uit Numansdorp probeerden nog voor rust op voorsprong te komen en probeerde dat via 2 snelle omschakelingen. De eerste keer zochten ze het doel te hoog, de tweede keer kon doelman Nick de bal makkelijk tegenhouden, omdat het schot onderweg gesmoord werd. Ook Bas deed zijn verdedigende werk als aanvaller. Het leverde zijn tegenstander een gele kaart op omdat hij Bas torpedeerde. Voor rust kregen beide ploegen nog 1 kans om te scoren. SSV via een vrije trap, net buiten de 16 van NSVV. De bezoekers probeerden via een scrimmage voor het doel van Nick tot scoren te komen. maar zowel SSV als NSVV moesten berusten in het feit dat de 1-1-stand ook de rust haalde.

Aan het begin van de tweede helft was het NSVV dat op zoek ging naar de voorsprong. Het kreeg al snel een hoekschop, maar in hun dadendrang begingen ze een overtreding in de 16 van SSV. De bezoekers speelden vaak op het randje en dat ondervond Claude ook, die zijn tegenstander bestraft zag worden met een gele kaart, na weer een behoorlijke overtreding. Maar ook hun dadendrang om weer op voorsprong te komen bleef onverminderd doorgaan. Doelman Nick moest goed op zijn tellen passen en dat deed hij ook op een vliegend schot.

Na bijna 10 minuten in de tweede helft wist SSV met veel pijn en moeite weer eens een aanval op te zetten, waarbij Kaj de keeper van NSVV weer eens op de proef stelde, maar die had de bal klemvast. Even later was Claude opnieuw slachtoffer van een zware overtreding, die opnieuw met geel werd bestraft.

Na een kwartier schakelde SSV snel om, kreeg daarvoor een corner, die genomen werd door Thomas, die het hoofd van René vond, die de bal slechts schampte, waardoor hij recht in de handen van de keeper kopte. Die leidde een snelle aanval voor NSVV in en Dennis Dorssers zag het gevaar en ten koste van een gele kaart, maakte hij een "nuttige" overtreding.

In de vijfenzestigste minuut werd doelman Nick ondersteboven gelopen, zodat verzorger Niels Oostdijk eraan te pas moest komen om hem op te lappen. Tegelijkertijd werd René gewisseld voor Casper van Sabben. Daarna kon NSVV weer eens een aanval opzetten, maar doelman Nick hoefde deze keer niet in actie te komen, de spits schoot huizenhoog over. Even later deden ze het nog eens dunnetjes over, door de bal over te nemen van SSV, maar de voorzet kwam te scherp voor het doel en ging langs alles en iedereen heen. Toen SSV een aanval opzette, werd deze abrupt overgenomen door NSVV. Het  draaide op niets uit en daarna leek de dadendrang van de bezoekers weg te vloeien.

Zo'n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd probeerde Bas het doel van de tegenstander te vinden, maar werd in het 16-metergebied onderuitgehaald. Penalty besliste de scheidsrechter. Perry ging achter de bal staan en schoot buiten bereik van de keeper, via de binnenkant van de paal de 2-1 binnen.

Vlak voor tijd kreeg SSV een vrije trap, zo'n 10 meter buiten de 16 van NSVV, maar Thomas moest zijn meerdere erkennen in de doelman van NSVV. Snel daarna zetten de bezoekers een aanval op over rechts. Het leverde 2 corners achter elkaar op. SSV verdedigde aanvankelijk goed uit, maar de bal werd opnieuw ingebracht. Of het een schot was of en voorzet werd niet helemaal duidelijk, maar de bal verdween net naast het doel.

In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd loste NSVV nog een schot af op doel van zo'n 30 meter en doelman Nick leek verslagen, maar de lat bracht redding. In de extra tijd kreeg NSVV nog een corner, die gedragen door de wind, over doelman Nick in een keer in het doel verdween, 2-2. Koen Witsiers bleek de corner genomen te hebben. Het laatste wapenfeit kwam van de bezoekers, die nog een aanval over rechts uitvoerden. Doelman Nick redde het punt voor SSV.

Trainer Carlos de Jonge was natuurlijk enigszins teleurgesteld, want hij zag de overwinning in het zicht van de haven stranden. Hij gaf wel aan dat, gezien de hele wedstrijd, NSVV recht had op een punt. Maar het is natuurlijk wel zuur dat die gelijkmaker zo laat valt. Hij gaf ook aan dat wij de beste ploeg in deze competitie hadden getroffen. Toch is hij ook trots op zijn team, want er is geknokt voor de overwinning en er werd veel energie in deze wedstrijd gestoken. Hij had ook gezien dat zijn ploeg 4 keer gescoord had in de laatste twee wedstrijden en ook dat is positief.

Rick Mulder zei na afloop dat we hetzelfde plan hadden als tegen IFC, compact spelen en profiteren van de ruimtes, maar NSVV had een veel beweeglijkere ploeg, met veel positiewisselingen, zodat het lastiger werd om het plan uit te voeren. Wij kregen daardoor ook weinig kansen in de eerste helft. Maar in de tweede helft leken zij vermoeider dan wij en kregen we wel meer kansen. De penalty die wij kregen vond hij terecht. Claude kwam er een paar keer goed door, maar in de eindfase waren we niet altijd goed. Het lijkt wel of we ook meer pech hadden. Conditioneel is het in orde bij onze ploeg. Jammer van de late gelijkmaker.

Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Op 19 januari is de eerstvolgende competitiewedstrijd uit tegen Bruse Boys.