SSV'65 sluit het seizoen positief af met een overwinning op Serooskerke

2 - 3

2e klasse E

25 mei 2019 14:30

Wedstrijdverslag Serooskerke-SSV'65

Aanvoerder Michel de Groote, bezig aan zijn laatste seizoen, vindt het nog steeds een goed moment om te stoppen en aangezien dit de laatste wedstrijd van het seizoen is, is het na vandaag gedaan voor de aanvoerder. In de thuiswedstrijd hebben we een overwinning in de slotfase laten glippen en werd het nog 2-2. Dat is ons dit seizoen vaker overkomen en konden we een overwinning niet over de streep trekken. Dit seizoen was minder dan het vorige en hij had er meer van verwacht, zeker na het uitstekende slot in het vorige seizoen. In de beker hebben we het heel goed gedaan en konden we met onze speelwijze ook hoger geklasseerde tegenstanders verslaan, omdat we vanuit een afwachtende positie konden toeslaan. In de competitie moeten we vaak het spel zelf maken en daar hebben we meer moeite mee. We willen het seizoen goed afsluiten en de slechte wedstrijd van vorige week rechtzetten door hier met een overwinning weg te gaan.

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, maar Serooskerke maakte gelijk duidelijk dat ze vandaag wilden winnen. Al aan het begin van de wedstrijd trok het ten aanval met een prima voorzet op de spits, die het doel te hoog zocht. Niet veel later een vrije trap voor de gastheren, net buiten de 16 van SSV, waarbij doelman Nick Westerbeke handelend moest optreden. Serooskerke hield er slecht een ingooi aan over, die goed uitverdedigd werd door SSV.

SSV stelde er 1 aanval tegenover, waarbij Thomas Matheijer het sluitstuk was, maar ook hij zocht het doel te hoog. Daarna kreeg Serooskerke een corner door geknoei in de verdediging van SSV. De corner werd slecht weggewerkt en leverde Serooskerke nog een vrije trap op ook. Die werd door aanvoerder Michel wel goed weggewerkt.

Een korte opleving van de blauwhemden, die vandaag in het rood speelden, door een snelle uitval, die slechts een corner opleverde, maar meer ook niet. Halverwege de eerste helft kreeg SSV ook nog een vrije trap, die vanaf de zijkant laag het 16-metergebied van Serooskerke in werd geschoten, maar door alles en iedereen gemist werd.

Even later leverde een corner van Serooskerke een counter op van SSV, waarbij Bas Biesterbosch net voor de 16 van Serooskerke gevloerd werd. Perry Bek nam dit klusje voor zijn rekening. Via de muur hield de ploeg van Peter Groenewegen (trainer Carlos de Jonge was op vakantie) er een corner aan over. Aanvoerder Michel schampte de bal met zijn hoofd, maar hield er toch opnieuw een corner aan over en daar bleef het bij.

Na bijna een half uur werd de score geopend door de thuisploeg. Een bal over de verdediging van SSV werd door Aron Wattel opgevangen. Assistent scheidsrechter Sjaak Remijn vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen en de aanvaller van Serooskerke rondde beheerst af, 1-0. Na de aftrap veroverde de thuisploeg direct de bal en binnen 1 minuut na de openingstreffer, zorgde Tiemen Suijk voor de 2-0.

Een minuut later kreeg Aco Patkovic een uitgelezen mogelijkheid om SSV weer in de wedstrijd te brengen, maar oog in oog met de keeper moest hij het afleggen. Vlak voor de rust opnieuw gepruts in de achterhoede van SSV. Het leverde Serooskerke een corner op, die slecht werd genomen, zodat beide ploegen met een 2-0 stand de rust ingingen.

Wat er in de rust gezegd is blijft voor altijd in de kleedkamer, maar na rust stond er een elftal met een andere instelling op het veld. Aco, die vlak voor rust, nog een gele kaart had ontvangen, was in de kleedkamer achtergebleven. Zijn plaats werd ingenomen door Dennis Weijers.

Een mooie aanval van SSV leek afgeslagen te worden, totdat de laatste man de bal breed kopte, precies goed voor Perry, die met een kopbal de doelman van Serooskerke kansloos liet, 1-2. In de eerste helft scoorde de thuisclub binnen een minuut 2 keer, SSV deed daar 1 minuut langer over. Na opnieuw een prachtige aanval van SSV, legde Stef de Goederen de bal panklaar voor Thomas, die de keeper kansloos liet met een bal in de verre hoek, 2-2.

Hierna ging SSV op zoek naar een voorsprong, via eerst een aanval over links. Vervolgens een corner, waarbij de bal opnieuw bij Thomas kwam en die probeerde de keeper opnieuw in de verre hoek te verschalken, maar de bal ging net naast de kruising. Even later opnieuw een corner, maar die leverde een counter voor Serooskerke op. Doelman Nick lette goed op en onderschepte de bal.

Twintig minuten voor tijd ontsnapte SSV aan een achterstand. Een prachtig genomen vrije trap belandde op de lat, maar werd daarna wel goed uitverdedigd. Ongeveer een kwartier voor tijd opnieuw slordig balverlies en Serooskerke kwam er razendsnel uit. Opnieuw moest doelman Nick handelend optreden. Met een prachtige redding hield hij de gastheren af van een voorsprong. De corner die hij weggaf werd naast zijn doel gekopt. Tien minuten voor tijd wederom een counter van Serooskerke, maar opnieuw was doelman Nick een te lastige obstakel om te passeren.

Aan de andere kant kreeg SSV een vrije trap net buiten de 16 van Serooskerke en als in zijn beste dagen krulde Thomas de bal over de muur en in de verre hoek het doel in, 2-3.

Daarna wisselde trainer Peter Groenewegen Rowan Amperse voor jeugdspeler Koen Verschuure. Direct daarna een zware overtreding op Claude de Smit, die met geel werd bestraft. De vrije trap werd recht in de handen van de keeper geschoten.

Daarna volgde er een publiekswissel, want na 17 seizoenen werd aanvoeder Michel voor de laatste keer gewisseld. Een staande ovatie van het meegereisde publiek en een bos bloemen vielen hem ten deel. Hij werd vervangen door jeugdspeler Yael Bom, wiens vader (ook aanwezig als toeschouwer) in het verleden furore had gemaakt in het eerste elftal van SSV.

Serooskerke had hier allemaal geen boodschap een en ging gewoon op jacht naar de gelijkmaker. Het was dat doelman Nick op tijd uit zijn doel kwam om dat te voorkomen. In de laatste minuut nog een vrije trap voor de thuisploeg, maar die werd vanaf de zijkant over het doel geschoten. In de extra tijd kreeg SSV nog een corner, maar die leverde niets op. Ook in de extra tijd kreeg Serooskerke een corner, waarbij de keeper mee naar voren was gekomen. Maikel Simonse kopte vogelvrij over het doel, zodat SSV het seizoen met een overwinning afsloot.

Trainer Peter Groenewegen zag zijn ploeg slap spelen in de eerste helft. De ploeg was niet scherp, niet balvast en in de rust heeft hij het e.e.a. benoemd en in de tweede helft ging het een stuk beter. Hij vond dat Thomas de ploeg op sleeptouw had genomen met zijn 2 doelpunten en zijn assist bij het andere doelpunt. Hij vond de ploeg zeer wisselvallig dit seizoen. Vorig jaar zijn we goed geëindigd, maar daar hebben we dit jaar geen vervolg aan kunnen geven. Vorig seizoen konden we ook langere tijd in dezelfde formatie spelen en dat was dit seizoen, mede door allerlei blessures, niet het geval. Ook voor Peter was dit het laatste seizoen bij SSV.

Sam Biesterbosch, die ook zijn afscheid had aangekondigd, voornamelijk ingegeven door de vele blessures. Ook hij zag de ploeg de eerste helft slecht spelen. De inzet was slecht en we kwamen niet aan ons eigen spel toe. Serooskerke klapte er bovenop. In de tweede helft toonde de ploeg meer inzet en strijd en hadden we ook meer balbezit. We hebben het einde op ons tandvlees gehaald. Het was goed dat we het seizoen met een overwinning hebben afgesloten.

Als trouwe supporter heb ik de meeste wedstrijden gezien en verslagen en ik sluit me aan bij trainer Peter Groenwegen, dat dit een wisselvallig seizoen was. Hoewel ook dit seizoen het voetbal goed verzorgd was, is er vaak meer voor nodig om een overwinning te behalen dan wel over de streep te trekken. Heel opvallend vond ik de grote nederlagen tegen Arnemuiden 8-2 thuis en 5-1 uit. Maar ook knap van de ploeg om in uitwedstrijden te winnen van goede ploegen, zoals tegen NSVV (3-2), Oostkapelle (2-1) en Serooskerke (3-2). Dat Michel de Groote en Sam Biesterbosch stoppen vind ik ook heel jammer, want zij waren van grote betekenis voor de ploeg.

En na 2 seizoenen nemen we afscheid van trainer Carlos de Jonge en na 6 seizoenen van trainer Peter Groenewegen, beide waren altijd bereid om hun licht over de wedstrijden te laten schijnen of we nu verloren of gewonnen hadden. Ik wens Carlos, Peter, Michel en Sam veel succes met wat ze ook gaan doen na dit seizoen.

Ik wil ook alvast het nieuwe trainers duo Pim Bruins en Ronnie Hillebrand veel succes wensen in het nieuwe seizoen.

Een trouwe supporter, die er ook volgend seizoen weer bij zal zijn.