0 - 2

2e klasse E

6 oktober 2018 14:30

Wedstrijdverslag MZC'11-SSV'65

Trainer Carlos de Jonge had zijn manschappen expres niet gewaarschuwd voor onderschatting. Dat zou hij wel gedaan hebben als hij een zwakke(re) tegenstander verwachtte en dat verwachtte hij van MZC niet. Wel moeten wij gebruik maken van de ruimtes, die de tegenstander ons gaat bieden. Het is een jeugdig team, maar dat wil niet zeggen dat ze slecht zijn. Van hun keeper wist hij dat deze niet uitkwam bij hoge voorzetten en corners. En 2 veelscorende spitsen zijn er niet. Hij heeft zijn team de opdracht gegeven om de eerste 30 minuten voluit te gaan.

Aanvoerder Michel de Groote, die weer terug was van een blessure, wist te vertellen dat er veel ervaring bij MZC vertrokken is. Zij hebben tijd nodig om een nieuwe ploeg op te bouwen. En wij moeten deze jonge ploeg niet onderschatten. Wij hebben genoeg kwaliteit in de ploeg om voor de winst te gaan. Als we niet winnen, hebben we het niet goed gedaan. Het is nu al aanhaken of afhaken.

Vanaf de aftrap trok SSV, zoals de opdracht van de trainer was, naar voren, maar van een echte stormloop was geen sprake. Wel bleef SSV druk naar voren zetten en dat kwam in de vierde minuut al tot uitdrukking toen Thomas Mattheijer een aanval opzette, die resulteerde in de eerste corner van de wedstrijd. Die werd makkelijk uitverdedigd. Even later mocht Thomas aanleggen voor een vrije trap, net buiten de 16 van MZC, maar de bal belandde recht in de handen van de keeper.

Aan de andere kant van het veld mocht MZC een ingooi nemen, waarbij hun spits de bal kreeg en hij zichzelf goed vrij speelde, maar zijn schot ging hoog over. Even later moest doelman Luuk van Gilst, die vorige week afwezig was vanwege een blessure, er aan te pas komen om een snelle counter van de gastheren onschadelijk te maken.

Na bijna 20 minuten deden de gatheren weer van zich spreken door een scherpe corner te nemen, maar die werd naast het doel gekopt. Niet lang daarna nam Claude de Smit de bal over van MZC. Hij had een goede voorzet in huis, maar Bas Biesterbosch kon tussen 2 verdedigers niet goed op doel koppen. Even later zette SSV een aanval op over rechts, met een tweetal corners tot gevolg, maar meer ook niet.

Daarna deed MZC weer eens wat terug in de vorm van een corner, die goed uitverdedigd werd en niet veel meer dan een ingooi opleverde voor de thuisclub. Ook een vrije trap, genomen aan de zijkant van het veld, leverde weinig gevaar op, het werd een makkelijke prooi voor doelman Luuk. Ongeveer een kwartier voor rust veroverde SSV de bal op MZC. Bas kon Antonio Novak aanspelen, die een corner uit het vuur sleepte, maar meer zat er voor SSV niet in.

Niet veel later moest doelman Luuk opnieuw handelend optreden, toen na een vlotlopende aanval van MZC de bal bij de spits terechtkwam. Maar de doelman van de blauwhemden liet zich niet passeren. Even later zette SSV een aanval op door het midden, waarbij Perry Bek de doelman van MZC probeerde te verschalken met een afstandsschot, maar die had er goed het oog in. Het laatste wapenfeit voor rust kwam van MZC, die nog een aanval over rechts opzette. Maar de voorzet was te hard en te hoog, zodat de stand onveranderd bleef en beide ploegen met een 0-0-stand aan de thee konden.

Na de rust was het MZC, dat de eerste kans kreeg. Uit het niets ontstond er een schietkans, maar die belandde recht in de handen van doelman Luuk. Aan de andere kant mocht vrije trappenspecialist Thomas aanleggen, zo'n 5 meter buiten de 16 van MZC. Door 2 inlopende spelers werd de doelman op het verkeerde been gezet en verdween de bal pardoes in het doel. Niemand anders raakte de bal, zodat deze treffer op naam van Thomas kwam. Niet veel later was het bijna 0-2 toen Claude de Smit een corner van Thomas bijna binnen knikte. Maar door de stuit kreeg de bal een raar effect en ging over het doel.

Toen Antonio een kruising tussen een voorzet en een schot op doel nam, moest de doelman van MZC handelend optreden en tikte de bal vlakbij de lat tot corner, die niets opleverde.

Even later gooide Bas het duel in het slot. Hij werd aangespeeld door Rick Mulder en kon alleen op de keeper afgaan. Met een bekeken stiftballetje zette hij de 0-2 op het scorebord met nog zo'n 20 minuten te gaan. Desondanks bleef SSV de aanval zoeken. Deze keer was het Thomas, die Bas in de diepte aanspeelde, maar laatstgenoemde zette veel te scherp voor, zodat deze aanval doodliep.

Even leek MZC de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Eerst werd een corner door de verdediging vakkundig onschadelijk gemaakt, maar na slordig balverlies ontstond een gevaarlijke situatie in het 16-metergebied van SSV. Met hangen en wurgen werd ternauwernood een doelpunt voorkomen. Mogelijk gesterkt door die laatste aanval, zette de gastheren een nieuwe aanval op, deze keer door het midden, maar een doelpoging verdween ver naast het doel.

Daarna volgde een wissel, Perry maakte plaats voor René Zwarmborn. Direct daarna opnieuw een levensgrote kans voor MZC om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Een bijna niet te missen kans wist hun spits toch nog te verprutsen door de bal totaal verkeerd te raken en kwam SSV met de schrik vrij. MZC leek zich nog niet bij een nederlaag neer te leggen, want even later zette de thuisclub opnieuw een aanval op. De spits werd op maat bediend, maar zijn zwakke kopbal kon doelman Luuk niet verontrusten.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd zocht SSV ook nog een aantal keren het doel van MZC. Een corner, die via de keeper en de lat tot een nieuwe corner leidde, leverde vervolgens nog een corner op, maar daar bleef het bij. Daarna mocht Claude plaatsmaken voor Dennis Weijers. Met een pass over zo'n 40 meter bereikte Thomas Bas, die op zijn beurt René vond, die uiteindelijk naast schoot.

Vlak voor tijd kreeg MZC nog een vrije trap, net buiten de 16 van SSV, maar meer dan een corner gaven de manschappen van Carlos de Jonge niet weg. Even later een snelle aanval van SSV, waarbij Thomas het hoofd van René vond, die naast kopte. In de extra tijd had MZC nog 1 counter in petto, maar die werd vakkundig onschadelijk gemaakt door Thomas. In de omschakeling werd Bas aangespeeld, die naar buiten werd gedrongen door de uitkomende doelman. Die wist hij echter handig te omspelen om vervolgens, vanuit een moeilijke hoek, naast het lege doel te schieten. Desondanks kon SSV de 3 punten meenemen naar Goes.

Trainer Carlos de Jonge zag ook dat de stormloop, die hij voor ogen had gehad, niet helemaal uit de verf kwam, maar hij zag zijn ploeg wel met druk naar voren voetballen. Een aantal spelers heeft nog niet de juist vorm en dat is ook iets ongrijpbaars, maar met Michel terug in de ploeg zag hij dat er meer rust en strijd in de ploeg zat. In de rust heeft hij wat dingen rechtgezet en conditioneel waren wij ook iets sterker. Bij de 0-1 konden we verder en vond hij de tweede helft ook iets beter dan de eerste. Met een beetje geluk en het onvermogen van de tegenstander hebben we wel verdiend gewonnen. Hierop kunnen we voortborduren.

Een van de nieuwe aanwinsten, Rowan Amperse, vond dat er in de eerste helft te weinig beweging in de ploeg zat. Voorin speelden we op 1 lijn, zodat we geen druk konden zetten. Hij vond het wel een terechte overwinning, want wij hadden meer balbezit en wilden ook meer dan MZC.