11 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Wedstrijdverslag Oostkapelle-SSV'65

Trainer Carlos de Jonge wist nog goed hoe de 3-0-nederlaag in de thuiswedstrijd tot stand was gekomen. Wij voetbalden goed, vooral de tweede helft, maar we scoorden niet. Vandaag wil hij zijn ploeg lekker vrijuit laten voetballen. Door blessures vormen Michel de Groote en Thomas Matteijer het centrale duo achterin. Met Michel ijzersterk in de lucht en het voetballend vermogen van Thomas moeten we vandaag de klus klaren.

Aanvoerder Michel, die heeft aangekondigd dat dit zijn laatste seizoen wordt in het eerste elftal, zei dat we vandaag lekker moeten voetballen en door een overwinning te pakken spelen we ons veilig. De tweede seizoenshelft hebben we redelijk goed gedraaid. Als we winnen zijn we veilig.

SSV ging vanaf de aftrap direct in de aanval, maar zag een schot op doel geblokkeerd worden. Even later dwong Perry Bek de keeper tot een goede redding op zijn uitstekend genomen vrije trap. De corner die hij weggaf werd scherp voor het doel gebracht, maar werd door alles en iedereen gemist. Even later een nieuwe corner voor SSV, na goed doorzetten van Rick Mulder, maar die werd veel te hard en te hoog voor het doel gebracht.

In de twaalfde minuut deelde Oostkapelle hun eerste speldenprik uit, maar doelman Nick Westerbeke wist het schot te keren, ten koste van een corner. Het leverde de thuisploeg niets op, maar de bezoekers uit Goes konden razendsnel omschakelen. Via Bas Biesterbosch en Claude de Smit werd het doel van Oostkapelle onder vuur genomen. Maar ook de keeper van Oostkapelle hield, tot dan toe, zijn doel schoon. Het leverde SSV een corner op, die gevolgd werd door nog 4 corners, geen van allen leverde een doelpunt op.

Halverwege de eerste helft onderschepte Claude de bal en passeerde een aantal spelers, maar zijn schot op doel werd opnieuw gered door de keeper. Even later leek Claude SSV op voorsprong te zetten. Een snelle aanval over rechts, waarbij Bas een prima voorzet had op Claude die voor open doel naast schoot.

Aan de andere kant kreeg ook Oostkapelle een levensgrote kans. Geholpen door SSV, dat slordig balverlies leed, mocht de thuisploeg alleen voor de keeper Nick op doel schieten. De spits had zijn vizier echter nog niet op scherp gezet, waardoor het 0-0 bleef.

Na ongeveer een half uur spelen nam aanvoerder Michel een vrije trap van zo'n 30 meter van het doel. Hoewel zijn schot hard was, ging hij recht op de keeper af, die er dan ook niet veel moeite mee had. Aan de andere kant leek de thuisploeg op voorsprong te komen, na een misser in de verdediging, maar doelman Nick wist het schot onschadelijk te maken. Weliswaar gaf hij daarbij een corner weg, maar die werd, zij het in twee keer, weggewerkt.

Ongeveer 10 minuten voor rust werd Maarten Hazelaar van Oostkapelle uit het veld gestuurd. Hij kreeg een gele kaart voor een overtreding en nog een voor heftige protesten. Voor rust kon SSV niet profiteren van deze numerieke meerderheid. Bas kwam niet verder dan een corner en Claude zag zijn kopbal over het doel verdwijnen.

Direct na rust kreeg Oostkapelle een levensgrote kans, maar opnieuw wist doelman Nick met een prachtige redding zijn doel schoon te houden. De corner die hij weggaf, werd vakkundig uitverdedigd. Na 50 minuten kreeg SSV een corner, waarbij een serie schoten op doel werd afgevuurd. Het laatste schot was doeltreffend, Claude bracht de stand op 0-1.

SSV bleef de aanval zoeken om de score te verdubbelen, kreeg daarvoor ook 2 corners, maar die brachten niet het tweede doelpunt op voor SSV. Daarna een korte opleving van Oostkapelle. Ze probeerden eerst via een vrije trap te scoren, maar de spits miste de bal om doeltreffend binnen te koppen. Nog geen minuut later schakelde de thuisploeg vliegensvlug om, mocht het vrijuit op doel schieten en weer was daar doelman Nick die zijn doel schoonhield. Er leek nog een rebound aan te komen, maar de scheidsrechter blies het af wegens buitenspel.

Hierop volgde een sterke periode van SSV. Eerst schoot Perry een vrije trap in de muur. Daarna volgde er een counter, maar Oostkapelle verdedigde goed, zodat de stand ongewijzigd bleef. Tussendoor een aanval over rechts van Oostkapelle, maar de prima voorzet werd tot corner gekopt door aanvoerder Michel. Die corner keverde niets op. Even later leek SSV de wedstrijd te beslissen. Een snelle voorzetting van Rick, die Aco vrij zette voor de keeper en laatstgenoemde schoot onberispelijk de 0-2 binnen.

De 10 van Oostkapelle rechtten hun rug en in een alles of niets poging, werd de bal over de verdediging van SSV geschoten. Het was Jamie Marijs, die de spanning terugbracht in de wedstrijd, 1-2. Hierop volgde een wissel van trainer Carlos de Jonge, Aco werd vervangen door René Zwamborn.

Met nog minder dan 10 minuten op de klok een snelle omschakeling van de thuisploeg, waarbij de spits een levensgrote kans miste op de gelijkmaker. Het laatste wapenfeit kwam van SSV. Een vrije trap, genomen aan de zijkant van het veld kwam bij Bas terecht, die nog een corner uit het vuur sleepte. Die werd goed uitverdedigd en toen er ook in de extra tijd niets veranderde aan de stand, was niet alleen de overwinning een feit, maar ook handhaving in de tweede klasse.

Na afloop zei trainer Carlos de Jonge dat ook hij zag dat zijn ploeg minder ging spelen na de rode kaart. Er leek een beetje gemakzucht in de ploeg te sluipen. In de rust had hij gezegd dat de ploeg dieper moest gaan spelen, zodat we makkelijker druk konden zetten. De coaching van achteruit was ook beter in de tweede helft. Hij had na de 0-2 niet het gevoel dat het klaar was, want we gingen te gehaast voetballen. De voorhoede ging ook te vaak te vroeg naar voren, nog voordat de pass van achteruit geschoten werd, zodat ze te vaak buitenspel stonden.

Bas zag vooral in de eerste helft een opgefokt Oostkapelle, waar ook de trainer een grote rol in had. Ook hij zag dat de ploeg slechter ging spelen na de rode kaart voor Oostkapelle. De tweede helft begonnen we slap en het was aan doelman Nick te danken dat we geen tegendoelpunt kregen. Na de 0-2 was het klaar. Verdedigend stond het goed en deze overwinning was terecht.