MZC'11 1

2e klasse E

18 mei 2019 14:30

Wedstrijdverslag SSV'65-MZC'11

Volgens trainer Carlos de Jonge kan zijn ploeg zonder druk iets makkelijker voetballen, we zijn immers veilig. Maar we zullen niet voluit op de aanval gaan spelen. We zullen compact gaan spelen. MZC is nog niet veilig, maar we moeten wel onze sportieve plicht doen.

Aanvoerder Michel de Groote gaf voor de wedstrijd aan dat we heel lang niet vrijuit hebben kunnen voetballen, maar we moeten er wel voor  waken dat het geen potje zomeravondvoetbal wordt. Ook hij vond dat we het verplicht zijn aan de andere ploegen, die nog wel ergens voor strijden, om onze sportieve plicht te doen.

SSV ging voortvarend van start en had in de eerste minuut al op voorsprong kunnen komen. Aanvoerder Michel speelde Bas Biesterbosch in de diepte aan, die alleen op de doelman van MZC af kon gaan, maar hij schoof de bal voorlangs. In de vijfde minuut een snelle aanval van SSV, die door Casper van Sabben niet afgerond kon worden, hij schoot naast.

Na een kwartier werd MZC bijna in het zadel geholpen door Thomas Mattheijer. Hij legde een bal breed, pardoes in de voeten van de spits van MZC, die alleen op doelman Nick Westerbeke af kon gaan. Hij schoot echter te gehaast en daardoor naast.

Even later mochten de bezoekers uit Zierikzee een vrije trap nemen, zo'n 10 meter buiten de 16 van SSV. Doelman Nick had de muur goed opgesteld, want de bal kwam er niet overheen. Aan de andere kant mocht aanvoerder Michel ook aanleggen voor een vrije trap, maar dan wel zo'n 40 meter van het doel van MZC. Zijn poging ging naast.

Na 25 minuten een aanval van SSV over links, waarbij Casper een scherpe voorzet in huis had, maar er was niemand om de bal in het doel te werken. Even later had MZC ook een snelle aanval uitgevoerd, waarbij Rowan Amperse de aanvaller naar de buitenkant dreef en er voor MZC niet meer inzat dan een bal in het zijnet.

Een corner voor MZC leverde SSV een snelle counter op, maar die werd zo slordig uitgevoerd, dat MZC zich niet ongerust hoefde te maken. Vlak voor rust moest SSV zich wel ernstige zorgen maken, toen 5 spelers van MZC tegenover 3 verdedigers van SSV kwamen te staan, waarbij er ook nog 3 keer op doel geschoten werd. Toch haalden de blauwhemden de rust met een 0-0-stand.

De bezoekers begonnen de tweede helft een stuk beter dan SSV. Een corner leverde niets op, maar toen SSV de bal voorin verspeelde, werd hij simpel over de verdediging van SSV gespeeld. Daarna was het voor Sander Backx een koud kunstje om de 0-1 te scoren. MZC had de smaak te pakken, kreeg 2 corners achter elkaar, die nog niets opleverden.

Tussendoor werd Aco Patkovic gewisseld voor Stef de Goederen. Daarna deed SSV een aantal verwoede pogingen om langszij te komen. Eerst een vrije trap, genomen aan de zijkant, maar dat leverde niets op. Daarna een schot op doel, waarbij de keeper zijn doel schoonhield, maar wel een rebound aan Bas toestond, die pech had dat zijn poging op de lat belandde. Daarna weer een corner, maar toen was de koek op voor SSV.

In de zevenenzestigste minuut sloeg MZC ongenadig toe. Via een prachtige aanval door het midden, waarbij de verdediging van SSV uit elkaar gespeeld werd, bracht Fabian Boekholt de stand op 0-2. Snel daarna bracht Casper de spanning bijna terug in de wedstrijd, maar zijn poging belandde tegen de paal. Niet lang daarna deelde Melchior Coolbergen namens MZC de genadeklap uit, wederom een handje geholpen door SSV, na slordig balverlies, 0-3.

Daarna bracht trainer Carlos de Jonge opnieuw een jeugdspeler in, Yael Bom nam de plaats in van Casper. Het was Yael, die de eer voor SSV redde, 1-3. Meer eer was er niet te redden. Door deze overwinning is na SSV, ook MZC volgend seizoen terug te vinden in de tweede klasse.

Trainer Carlos de Jonge zei na afloop dat MZC minder risico's nam dan wij. Ook vochten wij geen duels uit. Tegen een ploeg die vecht tegen degradatie hebben wij te weinig gebracht.

Jeugdspeler Coen Verschuure zei na afloop dat MZC een paar grote kansen kreeg in de eerste helft, hoewel de ploegen gelijkwaardig waren aan elkaar. Wij kregen in de eerste helft geen kans. Na de 0-1 gingen wij slechter voetballen. De 0-2 en 0-3 kwamen te snel achter elkaar. Hij voelt zich goed in de groep en hoopt volgend seizoen deel uit te maken van de selectie.

Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen, uit tegen Serooskerke.