0 - 1

2e klasse E

22 september 2018 15:00

Opstelling SSV'65 1

De voorbereidingen en de eerste bekerronde zijn voorbij en het echte werk kon weer beginnen.

Trainer Carlos de Jonge kon nog niet zijn favoriete elftal opstellen i.v.m. allerlei blessures of andere redenen, maar de elf die wel op het veld staan zullen het moeten doen. Hij verwacht een gedreven Tholense Boys, die in het begin zal aanvallen. Als wij die periode doorkomen, moeten wij de ruimte pakken en snel scoren. Wij gaan ons niet aanpassen, want wij moeten ons eigen spel spelen.

Ook aanvoerder Sam Biesterbosch vond het lastig om in te schatten hoe de wedstrijd zou verlopen. Tholense Boys is 3 seizoenen uit deze klasse geweest. Hij verwacht een fysiek duel, maar als wij hun stormloop goed doorkomen, hebben wij de kwaliteit om de wedstrijd naar ons toe te trekken.

De beginfase was, zoals de trainer en de aanvoerder van SSV al verwachtten, voor Tholense Boys, waarbij doelman Nick Westerbeke, die de geblesseerde Luuk van Gilst verving, opzichtig in de fout ging. Hij wilde de bal wegschieten, maar raakte de bal met zijn andere voet, zodat de bal pardoes in de voeten kwam van de spits van de thuisploeg. Onmiddellijk schoot de verdediging van SSV hun doelman te hulp en met veel kunst- en vliegwerk werd een doelpunt voorkomen.

Aan de andere kant kreeg SSV een corner te nemen, maar de doelman van Tholense Boys had niet alleen de bal te pakken, maar zorgde ook voor een snelle voortzetting. Aan de rechter kant werd de aanval opgezet en leverde een grote kans op voor de thuisploeg, maar gescoord werd er niet. Even later namen de gastheren ook een vrije trap aan de zijkant van het veld, maar aanvoerder Sam deed ook zijn verdedigende plicht en kopte de bal weg.

Na een klein kwartier leek SSV onder de druk van Tholense Boys uit te komen en kreeg wat kansen. De eerste was een vrije trap, zo'n 10 meter buiten de 16 van de thuisploeg. Door de afwezigheid van Thomas Mattheijer, werden de vrije trappen door de andere specialist, Perry Bek genomen. Zijn eerste poging eindigde in de handen van de keeper. Daarna kreeg SSV een corner, die slecht genomen werd, maar toch een levensgrote kans voor René Zwamborn opleverde. Door een misser van de verdediging kreeg René onverwacht de bal en kon zo in het lege doel schieten, maar dat liet hij na.

Hierdoor leek het even alsof SSV onder de druk van Tholense Boys uit was gekomen, maar de thuisclub vond nieuw elan en maakte het SSV behoorlijk lastig. Na 20 minuten kreeg de thuisclub een corner, die in eerste instantie werd uitverdedigd en in tweede instantie op doel geschoten, maar wel naast. Even later een aanval door het midden van de gastheren, waarbij 2 spelers van SSV uitgleden en het wel erg makkelijk werd voor Tholense Boys om op doel te schieten, maar de aanvallers van de thuisclub hadden hun vizier niet op scherp gezet. Even later moest doelman Nick laten zien wat hij in huis had en met een katachtige reflex hield hij een schot uit zijn doel, die bijna in de korte hoek werd geschoten.

Ruim een kwartier voor rust stuurde Tom Kuitems Rick Mulder de diepte in, die de bal goed meenam en beheerst langs de doelman schoot, 0-1. Even later kreeg diezelfde Rick een kans op de 0-2, na goed doorzetten van Antonio Novak, maar zijn lob ging over het doel. Aan de andere kant kwam SSV goed weg, nadat een klutsbal niet weggewerkt kon worden en er chaos in het strafschopgebied ontstond. Uiteindelijk schoot de thuisclub tegen de paal, zodat de 0-1 op het scorebord bleef staan. En toen vlak voor rust de thuisploeg balverlies leed, maar SSV daarvan niet profiteerde, konden beide ploegen met diezelfde stand aan de thee.

Ook in de tweede helft schoot de thuisclub uit de startblokken, natuurlijk mede ingegeven door de 1-0 achterstand. De eerste counter leverde niets op. Bij een aanval over rechts kregen ze de helpende hand van SSV, door een voorzet panklaar te leggen, maar de spits schoot de bal recht in de handen van doelman Nick. Bij een nieuwe aanval moest SSV alle zeilen bijzetten, waarbij geen middel geschuwd werd om de thuisclub van het scoren af te houden. Dat leverde Rowan Amperse een gele kaart op. Tijdens een duel om de bal viel Kaj Walraven uit, waarbij hij eerst aan het hoofd werd geraakt en daarna een tegenstander op zijn knie viel. Het duurde zeker 2 minuten voordat Casper van Sabben zijn plaats in kon nemen.

Dat de thuisclub zich niet zo maar neer zou leggen bij een nederlaag, zagen we na een uur spelen. Een snelle aanval werd gekeerd door doelman Nick, Rowan deed de rest, maar gaf wel een hoekschop weg, daar bleef het bij. Ook Antonio deed er alles aan om een tegendoelpunt te voorkomen. Hij onderbrak een aanval door zijn tegenstander vast te houden. Dat leverde hem een gele kaart op en de thuisclub een vrije trap. SSV was bij de les, verdedigde die vrije trap goed en kon er zelfs daarna snel uitkomen. Wegens buitenspel werd deze counter teruggefloten.

Ook bij de volgende aanval stond de verdediging van SSV goed. Zo goed zelfs dat er geen doelpoging kwam. Er volgde zelfs een aanval van SSV, ingeleid door Tom, die Claude de Smit de diepte instuurde. Daarna liep de aanval dood.

Kort daarna paste trainer Carlos de Jonge een wissel toe. René maakte plaats voor Aco Patkovic.

Dit weerhield Tholense Boys niet om opnieuw de aanval te zoeken. Deze keer door het midden, maar aanvoerder Sam kon het gevaar bezweren door een corner weg te geven. Het leverde geen doelpunt op, wel een kopbal, die over en naast het doel ging.

Vlak voor tijd kwam SSV een aantal keren goed weg. Eerst was daar de onverzettelijke aanvoerder Sam, die goed verdedigend werk verrichtte en daardoor een tegendoelpunt voorkwam. Daarna was het doelman Nick, die een scherpe voorzet, vlakbij de lat wegtikte. Het leverde 2 hoekschoppen op, maar ook niet meer dan dat. In een uiterste poging om de stand in evenwicht te brengen had de spits van Tholense Boys een solo in huis met daarbij een aantal hoogstandjes, maar tot scoren kwam hij niet. Dat gebeurde ook niet toen in een overvol strafschopgebied diverse keren op doel werd geschoten. Het was zo vol dat er geen doorkomen aan was. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een gele kaart voor de tegenstander van Antonio.

Trainer Carlos de Jonge was niet tevreden over het spel van zijn ploeg, omdat we te veel mee waren gegaan in het tempo en het spel van de tegenstander. Mogelijk hebben we de lat voor onszelf te hoog gelegd, na zo'n succesvol seizoen. We hebben te weinig gebruik gemaakt van de ruimtes en hebben veel te veel verkeerde keuzes gemaakt. De laatste 20 minuten sloop er angst in de ploeg en waren we het overzicht kwijt. Maar we hebben wel keihard geknokt en Sam speelde een sterke wedstrijd. Ook hebben we laten zien dat we beter kunnen voetballen, maar het belangrijkste is dat we de 3 punten meenemen.

Doelpuntenmaker Rick vond dat we de eerste 10 minuten zoekende waren. Daarna kwamen we in de wedstrijd en scoorde ik een doelpunt. In de tweede helft kwamen we onder druk te staan, maar kwamen zij er niet echt doorheen. Van onze kant was het een mindere wedstrijd, maar we hebben wel gestreden voor deze overwinning en het is lekker om de competitie met winst te beginnen.

Volgende week thuis tegen Terneuzense Boys.