Cluzona (zon)

Groep 1 L47

15 september 2018 18:00

Opstelling

Vóór de laatste bekerwedstrijden in de poule waarin Ssv’65 zat wisten twee ploegen waar ze aan toe waren.

Kloetinge had genoeg aan een gelijkspel tegen Dosko en Ssv’65 moest winnen van Cluzona maar was dan nog wel afhankelijk van het resultaat in Bergen op Zoom.

In de basis ontbrak de geblesseerde Michel de Groote en Tom Kuitems vulde zijn weekend deze keer op een andere manier in.

De start was goed te noemen, Cluzona had geen grip op de middenvelders van Ssv’65 en dat resulteerde na 17 minuten in een 1-0 voorsprong via Bas die de bal vanaf zo’n 25 meter in de haak krulde.

De koek was nog niet op want een kleine 10 minuten later promoveerde Bas een scherpe voorzet van Perry aan de tweede paal tot doelpunt.

Ssv’65 kon het sterke spel van het eerste half uur niet tot aan de rust doortrekken en dat koste twee tegendoelpunten.

Vooral de laatste was zuur te noemen want iedereen behalve de arbiter zag dat de doelpuntenmaker profijt had van een handsbal.

Zo werd de rust bereikt met een onnodige 2-2 en was de eindstand van Dosko-Kloetinge inmiddels ook bekend, 0-1.

Dit betekende dat Kloetinge een ronde verder was, Dosko zich uitgeschakeld wist en Cluzona met de huidige stand ook een vervolg in de beker tegemoet kon zien.

Na de rust ging het spel wat meer gelijk op al bleef Cluzona voorin dreigend. Na een kwartier spelen werd er door Ssv’65 onvoldoende druk op de bal bezittende speler van Cluzona gezet zodat deze een diepgaande spits kon lanceren, 2-3.

Toch waren de blauwhemden niet van slag en werd er nog wat meer de aanval gezocht.

Ondertussen was René gewisseld voor Jeroen die op de linksback ging spelen, Antonio werd linkshalf en Bas verhuisde naar de spits.

Na een diepe bal van Thomas waar de keeper onderdoor ging werd de bal opnieuw voor het doel gebracht door Sam.

Bas kreeg de bal voor zijn voeten en omdat er drie verdedigers achteruit naar het doel liepen kon hij ongehinderd de gelijkmaker aantekenen.

Ssv’65 rook bloed en na een goede actie op de achterlijn van Antonio kon de goed voor zijn man komende Claude de 4-3 aantekenen. Cluzona was compleet van slag en de ingevallen Casper deed met de 5-3 ook nog een duit in het zakje.

Over het algemeen een redelijke wedstrijd van Ssv’65 waarin bij vlagen aardig voetbal was te zien.

Ook was er een mindere fase die stof tot nadenken geeft.

Toch overheersen de positieve gevoelens want in een poule met twee 1e-klassers en de halve finalist van vorig seizoen kan plaatsing voor de volgende ronde prima genoemd worden.

Het bekerverhaal krijgt dus een vervolg maar aanstaande zaterdag wacht voor de eerste competitiewedstrijd promovendus Tholense Boys en kan Ssv’65 de borst nat maken.