Datum

12 mei 2018 8:45

Accommodatie

Onbekend

Goed spelen en toch verliezen: er zijn minder frustrerende manieren om de zaterdagochtend mee te beginnen. Na afloop van de derby tegen Goes (3-6-nederlaag) overheerste de teleurstelling, maar wie de beelden van de wedstrijd nog eens bekijkt, ziet dat onze jongens het prima hebben gedaan.

En niet alleen in de eerste helft, toen Goes er niet echt aan te pas kwam. Nee, zelfs na de drie snelle goals waarmee de tegenstander in de tweede helft van 1-0 op 1-3 kwam, bleven ze goed voetballen. Levi en Noa bleven van achteruit de lijnen uitzetten, Nuno deed alles goed op het middenveld en waar nodig achterin, Riks aanname van de bal was een genot voor het oog, Tijn hield de verdedigers bezig met zijn acties en zo speelde iedereen zijn rol. Best nuttig om eens terug te zien, want een uitslag vertelt soms niet het hele verhaal…

De derby tegen Goes JO9-1 was afgelopen zaterdag een kopie van de vorige. Onze jongens gingen na een prima eerste helft rusten met een 1-0-voorsprong, maar in de tweede helft gaf Goes een lesje in effectiviteit: 3-6. Vierkante palen staan derbyzege in de weg Tot driemaal toe bleef een bal liggen op de doellijn, na inzetten van Noa, Tijn en Christian, en ook in de slotminuut knalde Noa nog eens op de paal. ‘Waren de palen rond geweest in plaats van vierkant, dan waren ze er allemaal ingegaan’, zei wethouder Derk Alssema, de scheidsrechter van dienst. In de tweede helft werd die angst bewaarheid. Goes begon van afstand te schieten en scoorde in korte tijd drie keer. De teleurstelling bij de jongens was groot. Toch bleven ze naar behoren voetballen. Niet meer zo dominant als in de eerste helft, maar nog altijd ruim voldoende. Tijn bracht tot tweemaal toe de spanning terug met een aansluitingstreffer (de 2-3 met zijn rug naar de goal en met buitenkant links over de keeper heen, de 3-4 na een individuele actie), maar Goes vergrootte telkens de marge weer. De 3-6-eindstand was geflatteerd. Het vertoonde spel zorgde desondanks voor een glimlach. En het glas is halfvol: de felbegeerde overwinning op Goes komt steeds dichterbij!

SSV’65 JO9-1 – Goes JO9-1 3-6 (1-0). Nuno 1-0; 1-1, 1-2, 1-3, Tijn 2-3, 2-4, Tijn 3-4, 3-5, 3-6.
Penalty’s: Rik, Levi, Noa, Christian.

Hi-ha Hoog bezoek op Het Schenge afgelopen zaterdag. Omdat het een belangrijke Goese derby was, had trainer C. Boon wethouder D. Alssema gevraagd om het duel tussen de JO9-1 van SSV’65 en Goes in goede banen te leiden. Iets wat de wethouder naar verluidt vaker doet in het kader van Goes Bewegen.
Afgezien van een schouderduw hier en daar was het een prettige en sportieve wedstrijd die de wethouder rimpelloos naar het einde begeleidde. Wel leuk, zo’n bekende scheids. What’s next, een gedeputeerde?