0 - 2

SSV'65 JO13-1

3e klasse 02

14 april 2018 11:15

Zaterdag 14 april stond geheel in het teken van voetbal, ‘s-ochtends de wedstrijd tegen VC Vlissingen en ‘s-avonds het bezoek aan de wedstrijd tussen ADO en FC-Twente.
Om 10.15 vertrokken we naar Vlissingen waar de wedstrijd om 11.15 zou aanvangen, na het omkleden de spelers op het hart gedrukt dat dit weleens een fysiek zware wedstrijd kon worden en daarom moeten proberen, in balbezit, via snel samenspel het duel uit de weg te gaan. Bij balbezit
van de tegenstander wel het duel aangaan door er kort op te zitten.

Na de warming-up begon de wedstrijd om exact 11.15. We hadden de bezetting van voor omgegooid, Guus op linksvoor en Chris op rechtsvoor.
Al gauw bleek dat Vlissingen een goede verdediging had met twee snelle backs die onze snelle buitenspelers weinig of geen kans gaven. Het begin was voor de spelers van SSV minder nerveus als in voorgaande wedstrijden er werd geprobeerd de bal het werk te laten doen en niet te gauw de
lange bal te geven aan de vleugel spitsen.

Vlissingen zocht veelvuldig, via de lange bal, hun centrumspits die dan probeerde via een actie te komen tot een scoringspositie. In het begin had Myrthe hier wat moeite mee mede doordat ze hem wat te veel ruimte gaf, gelukkig waren er dan altijd Aron en Damian nog die dan voor de oplossing
zorgde en we niet daadwerkelijk in gevaar kwamen.

Halverwege de eerste helft wisselde de vleugelspitsen van positie waardoor ieder weer op zijn oorspronkelijke positie stond. Na een onderschepping van Myrthe die de bal doorspeelde naar links en vandaar werd Chris werd aangespeeld die keurig zijn man uitspeelde en de bal voorzette op Brian
die beheerst binnenkant voet scoorde 0 -1.

Helaas raakte Guus geblesseerd, hij had al een aantal keer een trap tegen zijn enkel gehad als hij zijn
tegenstander passeerde, de laatste tik tegen zijn enkel was te veel en moest noodgedwongen
gewisseld worden.

Vlissingen bleef proberen, door de centrumspits te blijven aanspelen, op snelheid onze verdediging
te verschalken echter Myrthe zat er nu korter op en won de meeste duels Quinten hoefde tot de rust
maar één keer een schot te keren en gingen we de rust in met 0 – 1 voorsprong.

Ging het voor de rust nog tamelijk gelijk op na de rust was SSV duidelijk meer in balbezit en werd er
voornamelijk op de helft van de tegenstander gevoetbald. Kwam Vlissingen op onze helft dan
werden ze goed opgevangen door het middenveld en verdediging. Meer en meer werd de één-twee
gezocht om de tegenstander uit te spelen en terrein te winnen wat deels lukte maar ook mislukte
daar de passes net te kort of te zacht waren.

Op het middenveld werd hard gewerkt door Olivier, Stijn en Brain. In de spits had Melvin het heel zwaar m.n. omdat zijn tegenstander minsten twee
koppen groter was en een stuk zwaarder, hierdoor was het bijna onmogelijk voor hem om een actie te maken en beperkte zijn rol zich meer en meer om met zijn snelheid de bal veroveren om deze dan te proberen terug te leggen op één van de middenvelders of buitenspelers. Nadat de bal in het 16
meter gebied werd ingebracht kwam de bal voor Nathnaël zijn voeten en deze aarzelde geen moment en schoot de bal in de korte hoek, 0 – 2.

Dat het een zware wedstrijd zou worden was voor aanvang al aangegeven en het was ook merkbaar
bij de spelers want nu vroegen ze zelf om gewisseld te mogen worden. Mede doordat ook Stijn geblesseerd uitviel moesten ze blijven staan en even doorbijten. Hierdoor kwam er meer druk te liggen bij Mees en Ties. Al met al toch een sportieve wedstrijd waarbij iedere speler van SSV
uitermate zijn best heeft gedaan om de drie punten mee naar huis te nemen.

Zo rond half twee waren we weer bij de kantine van SSV vanwaar we om half drie zouden vertrekken naar Den Haag om de wedstrijd van ADO tegen Twente bij te wonen dus gauw naar huis om de voetbal spullen op te ruimen en zich te kleden in het team tenue voor de reis naar Den Haag.