-

De Noormannen JO9-1

3e klasse 02

5 mei 2018 8:45

Zo’n wedstrijd waar de trainers achterover kunnen leunen omdat de jongens het zelf allemaal oplossen, dat was de wedstrijd van onze JO9-1 tegen de JO9-1 van De Noormannen. Een luxe die resulteerde in een dikke overwinning: 8-3!

Nu zijn onze trainers gelukkig al niet zo luid aanwezig, maar het is nog beter als je ze helemaal niet hoort. Afgezien van een korte terugval aan het begin van de tweede helft (het vaste inzakmoment) speelden de jongens een uitstekende wedstrijd. Positie kiezen, passen op het juiste moment, achterin overnemen: alles werd uit eigen initiatief gedaan en iedereen deed mee.
Al snel na de aftrap was duidelijk dat de vorm van de tweede helft tegen Domburg was meegenomen naar Het Schenge. Ché verzilverde het vroege overwicht met een rake knal van ver: 1-0! Een sublieme aanval van Tijn, Noa en Ché leverde vervolgens net geen treffer op, waarna De Noormannen naar 1-1 counterde en zelfs naar 1-2. Die onverwachte achterstand werd in een paar minuten tijd tenietgedaan door ballen die heerlijk in de rechter- (Levi) en de linkerhoek (Nuno) zeilden: 2-2 en 3-2. Levi en Tijn tekenden samen voor de 4-2 (‘Ik raakte ’m als laatste!’ ‘Nee, ik!’) en Noa pikte op slag van rust ook zijn goaltje mee: 5-2.

Na een wat stroeve start van de tweede helft hervonden de boys hun ritme. Keeper Levi verrichtte een schitterende redding, Job raakte de onderkant van de lat met een hard schot, Ché tekende voor nog twee fraaie treffers (6-2 en 7-2) en Noa bepaalde de eindstand op 8-3.
Diezelfde Noa voorzag de bijna perfecte voetbalochtend van een passend slot door in de afsluitende penaltyreeks te scoren met een rabona, met links ook nog.

SSV’65 JO9-1– De Noormannen JO9-1 8-3 (5-2).
Ché 1-0, 1-1, 1-2, Levi 2-2, Nuno 3-2, Levi/Tijn 4-2, Noa 5-2; Ché 6-2, Ché 7-2, 7-3, Noa 8-3.

Penalty’s: Noa, Nuno, Mihal.