SSV'65 JO9-1: Topscorer Mihal en de wereldsave van Tijn

Datum

10 maart 2018 8:45

Accommodatie

Onbekend

Aan de Irislaan, toch een illustere plek in de historie van het Zeeuwse voetbal, openden onze jongens van de JO9-1 de competitie met een krappe overwinning op VC Vlissingen JO9-2: 4-5.

In oktober stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar, in Goes, en eigenlijk was dat duel een kopie van afgelopen zaterdag: een goede eerste helft van SSV, dat ruim op voorsprong kwam maar de tegenstander toch terug in de wedstrijd liet komen, waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef.
Zonder Job, en met Rik onder de lat, begon SSV uitstekend in Vlissingen. Er werd goed samengespeeld en na een actie van Mihal en een pass van Levi was het Christian die in twee instanties raak schoot: 0-1!
Chris vuurde kort daarop nog een schot op doel af, dat ternauwernood werd gepakt door de keeper. Noa schoot op de paal, daarna maakte Vlissingen uit het niets gelijk. Dankzij twee heerlijke aanvallen over rechts, resulterend in strakke voorzetten van achtereenvolgens Nuno en Noa, werd Mihal tweemaal in stelling bracht voor het doel, en beide keren werkte hij koelbloedig af: 1-3.
In de tweede helft trok Tijn de gele keeperstrui aan en huppelde Rik het veld in, waarna hij er niet lang voor

nodig had om eerst de paal en vervolgens ook de lat te raken. Vlissingen had meer geluk en kwam terug tot 2-3. Niet tot 3-3, want met een wereldsave tikte Tijn een zekere goal met zijn vingertoppen nog net tegen de paal. Dankzij oplettend werk van topscorer Mihal werd het in plaats daarvan 2-4 en 2-5. Een woede-uitbarsting van hun trainer ten spijt kwam VCV uiteindelijk niet verder terug dan 4-5.
VC Vlissingen JO9-2 –SSV’65 JO9-1 4-5 (1-3).
Christian 0-1, 1-1, Mihal 1-2, Mihal 1-3; 2-3, Mihal 2-4, Mihal 2-5, 3-5, 4-5.
Penalty’s: Ché, Christian.