Datum

21 oktober 2017 10:00

Accommodatie

Onbekend

Na het overleven van de poulefase mochten onze jonge helden van SSV’65 JO9-1 aantreden voor een heuse knock-outwedstrijd in de tweede ronde van het bekertoernooi. In Wemeldinge was het de plaatselijke JO9-2 die K.O. ging: 0-17. Door: Jo-Annes Het is de kortste route naar Europees voetbal. Maar het is altijd lastig in te schatten hoe sterk een onbekende tegenstander is in het bekervoetbal. Daarom waren we zaterdagochtend op volle sterkte uitgerukt naar Wemeldinge en gelet op het aantal vaders, moeders, opa’s en oma’s had een bus ook deze keer niet misstaan.

Het is de kortste route naar Europees voetbal. Maar het is altijd lastig in te schatten hoe sterk een onbekende tegenstander is in het bekervoetbal. Daarom waren we zaterdagochtend op volle sterkte uitgerukt naar Wemeldinge en gelet op het aantal vaders, moeders, opa’s en oma’s had een bus ook deze keer niet misstaan.

Het werd een walk-over. Gelukkig was er een scorebord om de tijd en score bij te houden. Het ging immers wel erg snel. Al na een paar minuten draaide Ché goed weg en plaatste hij de bal met binnenkant rechts keurig langs de keeper in de hoek. En nog een paar minuten later werd het 0-3 door twee doelpunten van Nuno, die zichtbaar extra z’n best deed voor zijn opa en oma uit Portugal. Nog voor rust werd het: - 0-4 door Rik - 0-5 door Tijn - 0-6 weer door Noa - 0-7 opnieuw door Tijn - 0-8 door Ché die ook z’n tweede doelpunt noteerde.

De ene na de andere mooie aanval dus. In een bekerwedstrijd gaat het natuurlijk om winnen, maar als dat ook nog eens met mooi voetbal kan, is dat meegenomen. Ook verdedigend ging het prima. Keer op keer werd de tegenstander van de bal gelopen door onder anderen Christian, om vervolgens weer een aanval op te zetten.

Na rust liet Levi zien dat hij zich de eerste helft als keeper erg verveeld had. Binnen een paar seconden stond ook hij op het scorebord. Mihal, die hem afgelost had als keeper, kon de hele tweede helft tegen de paal aan leunen. En ondanks dat de tegenstander een groot deel van de tweede helft met twee spelers extra speelde, gingen onze jongens door met scoren.

Eerst was het Ché, die nu al het doelpunt van het jaar heeft gemaakt. Een afgeslagen bal nam hij in één keer op z’n schoen en met een heel hoge boog, met tegenwind, waaide de bal precies in het doel. Daarna ging het weer snel: - 0-12 door Levi - 0-13 door Tijn - 0-14 door Levi - 0-15 door Nuno

Tussendoor kregen we ook nog eens een hoeveelheid aan corners. Onder meer omdat de keeper de bal in de kluts tegen Job aan schoot, die daardoor bijna scoorde. De laatste twee doelpunten waren van Levi. De laatste uit een corner. De nieuwe manier van nemen, namelijk zelf indribbelen vanuit de hoek, maakte dat hij met een prachtige boog de bal achter de keeper kreeg. De spanning was er de laatste minuten wel echt af. Voor Rik en Tijn reden om uitgebreid een koppel vriesganzen te bestuderen die over het veld vlogen. Tijn, Rik, Levi, Ché en Nuno scoorden daarna ook nog hun penalty