SSV’65 JO9-1 verliest geflatteerd van Zeelandia Middelburg JO9-3

-

SSV'65 JO9-1JM

3e klasse 02

2 december 2017 8:45

Een prima eerste helft gevolgd door een mindere tweede: de wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg JO9-3 was voor onze jongens van SSV’65 JO9-1 een kopie van een week eerder tegen Goes. De nederlaag was geflatteerd (7-1), wel werden voor het eerst alle penalty’s raak geschoten!

Na een moeizame rit (het was glad en zat zo potdicht op de snelweg dat een enkele vader zelfs de afslag naar Middelburg miste) begonnen onze boys van de F1 met lichte vertraging aan het duel met Zeelandia F3 in een uithoek van de Veerse Poort, waar het gras wit was en het veld gevangen in de mist.

In de eerste helft noteerde onze teamverslaggever slechts één woord in zijn opschrijfboekje: ‘overwicht’. Dat kwam niet alleen omdat het te koud was om te schrijven, maar zeker ook omdat de jongens in het blauw een stuk beter voor de dag kwamen dan de groen-witten. Alles waartoe ze in staat zijn, brachten ze deze keer tot uitvoering. Oog hebben voor elkaar en overspelen, passen, de ruimte en de diepte zoeken, de duels aangaan: helemaal prima.

Er ontbrak slechts één, niet geheel onbelangrijk aspect aan het goede spel: scoren. Zeelandia werd dan wel teruggedrongen, maar was fysiek sterk genoeg om telkens in te grijpen wanneer het gevaarlijk werd. Toch was het knap van onze jongens dat ze overeind bleven in deze strijd.

De 0-0-ruststand leek veelbelovend, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd al snel. Zeelandia kwam op 1-0, toch werd het al snel weer gelijk. Mihal speelde zichzelf vrij en draaide de bal schitterend in de rechterhoek: 1-1!

Daarna verdween de samenhang steeds meer uit de ploeg en braken individuele fouten de jongens op. Zeelandia kreeg de kansen op een presenteerblaadje, eenmaal zelfs in de vorm van een strafschop, die door keeper Tijn uitstekend werd gekeerd.

Maar er was geen houden meer aan, de tegengoals bleven vallen, en ondanks kansen voor Levi en Rik op aangeven van Noa kwamen de jongens ook niet meer dichterbij. Gevolg: een 7-1-nederlaag.

De afsluitende penaltyreeks bevatte nog wel een aardige surprise, want voor het eerst schoten alle jongens raak! Een perfecte score aan het einde van een wedstrijd die qua uitslag teleurstellend was, maar qua spel in de eerste helft zeker tevreden stemde. Een wedstrijd van extremen, zo’n ochtend was het.