Datum

25 november 2017 8:45

Accommodatie

Onbekend

‘Zet er maar Noa-show boven’, zei voetbalvader Onno na de vierde goal van Noa in de eerste helft van de topper tegen Goes JO9-1. Na de tweede helft konden we er ‘offday’ aan toevoegen, want onze jongens van SSV’65 JO9-1 verspeelden hun 4-3-voorsprong en verloren vrij ontluisterend met 6-10.

Twee teleurgestelde trainers, vaders die uit ergernis maar een rondje rond het veld begonnen te lopen, zelfs een doorgaans überpositieve opa die constateerde dat ‘de jongens het niet hadden vandaag’: de tweede helft van de derby tegen Goes was er een om gauw te vergeten. ‘De slechtste helft sinds de mini’s’, aldus Onno, die nooit om een goede quote verlegen zit.

En het was nog wel zo mooi begonnen. Noa was ‘on fire’ in de eerste helft, bijna elke kans was raak. De 1-0 was misschien wel de knapste, toen hij tussen twee man in op het doel af ging, aan de bal bleef en afrondde met een strak, laag schot in de rechterhoek. De 2-1 was de spectaculairste, toen hij zelf indribbelde, doorzette op rechts en de bal met rechts keihard in de rechterbovenhoek knalde. De 3-2, na voorbereidend werk van Ché, was een harde uithaal met links, en de 4-2 een kopie van de 2-1 (indribbelen, schieten, goal).

Het probleem was dat Goes ook drie keer scoorde in de eerste helft, drie goals die onnodig waren en voortkwamen uit onvoldoende of te laat ingrijpen door onze jongens. Goes raakte ook nog eens de paal, maar had nooit een overwicht. Ze kregen de meeste kansen in de schoot geworpen en sprongen daar zeer effectief mee om. (Dat is ook een kwaliteit).

De 4-3-voorsprong bij rust bood hoop op een spannende tweede helft. Die werd in een paar minuten de bodem ingeslagen. Onze boys gaven niet thuis, werden steeds passiever en moesten lijdzaam toezien hoe Goes uitliep naar 4-8 en uiteindelijk 6-10.

Twee lichtpuntjes waren de mooie goals van Nuno (hij zette door op rechts en schoot hard in) en Tijn, die scoorde met een zachte kopbal. De teleurstelling bij de trainers was groot, omdat onze jongens zoveel beter kunnen dan ze zaterdag lieten zien. Werk aan de winkel dus op de training maandag en woensdag.

Eén troost: het kan alleen maar beter. Zeelandia Middelburg JO9-3 is gewaarschuwd.

SSV’65 JO9-1 – Goes JO9-1 6-10 (4-3). Noa 1-0, 1-1, Noa 2-1, 2-2, Noa 3-2, Noa 4-2, 4-3; 4-4, 4-5, 4-6, 4-7, 4-8, Nuno