SSV'65 JO9-1 wint gemakkelijk van Oostkapelle JO9-1

-

ST Oostkapelle/Domburg JO9-1G

3e klasse 02

4 november 2017 8:45

Een (ondanks tien goals!) matige eerste helft kreeg zaterdag gelukkig een beter vervolg in de tweede tegen Oostkapelle JO9-1. Onze jongens van SSV’65 JO9-1 wonnen met 19-1. Het was een wedstrijd met twee gezichten, én met twee gezichten op onweer: die van de trainers in de rust. Behalve de 10-0-ruststand was er verder weinig om vrolijk van te worden. Niets van waar zo hard op wordt getraind, was terug te zien op het veld. Van samenspel en samenhang was nauwelijks sprake. Zijn we nu te kritisch? Misschien. Maar nu we niet meer in eerste instantie om het resultaat spelen (de KNVB houdt geen uitslagen en zelfs geen stand meer bij), gaat het om de ontwikkeling van de spelers. En die kunnen zoveel beter dan ze in de eerste helft lieten zien.

Natuurlijk, er waren ook wel wat mooie momenten: een pegel van Mihal, een succesvolle solo van Levi. Maar tegen zo’n matige tegenstander, die ook nog eens de pech had van een zwakke keeper, was prijsschieten niet zo’n kunst. Iedereen speelde voor zichzelf, een makke die we al vaker hebben gezien als het te makkelijk gaat. De tweede helft was een stuk beter, hoewel het na de aftrap meteen misging: door een misverstand achterin kon de tegenstander scoren. ,,Het kan nog steeds!’’, riep de trainer van Oostkapelle, die van keeper was gewisseld en zijn ploeg nu beter tegenstand zag bieden. Dat deed onze jongens gek genoeg goed. Nu was er wél oog voor de medespelers en werd er wél overgespeeld. Een mooie solo van Levi eindigde met een pass op Rik (13-1), een knappe actie van Tijn resulteerde in een goal van Noa (14-1). De 16-1 was zelfs een aanval uit het boekje, die centraal achterin begon en via de rechterflank uitmondde in één van de zes treffers van Mihal. Klasse!

Het werd uiteindelijk 19-1. Volgende week zal de tegenstand groter zijn, wanneer VC Vlissingen JO9-2 op bezoek komt. Onze boys een beetje kennende zullen ze er dan weer staan. SSV’65 JO9-1 – Oostkapelle JO9-1 19-1 (10-0). Noa 1-0, Mihal 2-0, Ché 3-0, Nuno 4-0, Mihal 5-0, Levi 6-0, Tijn 7-0, Levi 8-0, Mihal 9-0, Noa 10-0; 10-1, Tijn 11-1, Mihal 12-1, Rik 13-1, Noa 14-1, Rik 15-1, Mihal 16-1, Mihal 17-1, Rik 18-1, Levi 19-1. Penalty’s: Levi, Tijn, Nuno, Job, Mihal, Ché.