Mooie overwinning JO9-1 tegen GPC Vlissingen

-

SSV'65 JO9-1JM

3e klasse 02

18 november 2017 8:45

Na de 4-3-overwinning op VC Vlissingen speelden onze jongens van SSV’65 JO9-1 zaterdag tegen de buurman, GPC Vlissingen JO9-1. Een leuke wedstrijd met een prima resultaat: 1-8. Afgezien van het vroege starttijdstip en de afwezigheid van Nuno, die een dagje naar Disneyland was, klopte eigenlijk alles aan het bezoek aan de Gemeente Post Combinatie: we werden hartelijk ontvangen, kregen een eigen kleedkamer, mochten op echt gras spelen, met de lichtmasten van de Irislaan imposant op de achtergrond, en begonnen de wedstrijd met een eerste helft waar weinig op aan te merken aan was.

Nou ja, bij wijze van spreken dan, want leermomenten zijn er altijd en overal. Na de drie goals uit het boekje tegen VC Vlissingen lieten onze jongens opnieuw zien dat ze het aanvalspatroon over drie schijven steeds beter beheersen. Noa stuurde Tijn de ruimte in op links, Tijn maakte zijn actie en gaf een strakke voorzet op de speler voor het doel. Ditmaal was dat Christian, en met een prima schot gaf onze kleine middenvelder deze aanval de perfecte bekroning: 0-1! Ook de 0-2 kwam voort uit een goede aanval. Levi onderschepte de bal, trok naar binnen en speelde de bal naar Ché, die hard en doeltreffend uithaalde. Schoten van Job (naast), Noa (over), Levi (naast) en Tijn (paal) leverden geen treffer op, en GPC kwam tegen de verhoudingen in zelfs terug tot 1-2, na een misrekening achterin van Noa. Zijn ijver om die recht te zetten leidde vervolgens tot twee doelpunten. Eerst dribbelde hij over het hele veld iedereen voorbij, gaf hij voor het doel een passje op Rik, kreeg hij de bal toch terug en zag hij die via een GPC-been in het doel belanden: 1-3. Daarna, op slag van rust, maakte hij een mooie actie vanaf rechts en knalde hij de bal via de lat hard en hoog achter de keeper in het net: 1-4.

In de rust nam Noa het keepersshirt over van Mihal. Noa’s eerste de beste verre uittrap belandde uitgerekend bij Mihal, die voor het GPC-stond en koel afwerkte: 1-5. Noa redde daarna ook nog een keer knap door uit te komen bij een counter van GPC en zich op de bal te werpen. Gaandeweg de tweede helft werd het steeds rustiger achterin. GPC, dat in het tweede deel van de eerste helft nog aardig partij had geboden, zakte in en moest nog drie treffers incasseren. Uit een mooie actie van Ché, die knap aan de bal bleef, kwam de bal terecht bij Mihal, die binnentikte: 1-6. Een zuiver, diagonaal schot van Ché was goed voor de 1-7. En diezelfde Ché bekroonde zijn voortreffelijke tweede helft met een keiharde knal die, gedragen door de harde wind, in de rechterbovenhoek zeilde: 1-8!

Een prima generale voor de grote wedstrijd van volgende week, wanneer onze buurman Goes op bezoek komt. Het is lang geleden dat we daar nog eens van hebben gewonnen. Lukt het deze keer? Komt dat zien!

GPC Vlissingen JO9-1 – SSV’65 JO9-1 1-8 (1-4). Christian 0-1, Ché 0-2, 1-2, Noa 1-3, Noa 1-4; Mihal 1-5, Mihal 1-6, Ché 1-7, Ché 1-8.