-

De Noormannen JO9-1

3e klasse 02

14 oktober 2017 10:00

De tweede wedstrijd op een hoger niveau, thuis tegen Noormannen JO9-1, was zaterdag een lust voor het oog. Onze jonge helden van SSV’65 JO9-1 speelden de pannen van het dak, zeker in de eerste helft, en wonnen met 9-4. Na de zeer leerzame maar wel verloren openingswedstrijd in de derde klasse, vorige week tegen Krabbendijke (3-1), kregen onze jongens tegen Noormannen een nieuwe kans.

Nuno en Rik waren afwezig, waardoor er slechts één wissel, en voor Ché, Christian, Job, Levi, Mihal, Noa en Tijn dus veel speeltijd was. De tegenstander uit Westkapelle had helemaal geen reserves. De zes spelers in het veld waren wel flink uit de kluiten gewassen, zodat onze boys zich fysiek moesten wapenen. De omstandigheden waren heerlijk. De aftrap was pas om 10.00 uur, een luxe die ons zelden is gegeven, en de gevoelstemperatuur was zeer aangenaam. De hoge bomen langs het veld, in prachtige, licht weemoedig stemmende rood-bruine herfstkleuren, maakten het idyllische plaatje compleet.

De toeschouwers weerstonden de verleiding om languit in het gras te gaan liggen, maar als trainers Ferry en Chris dat hadden gedaan, zou niemand het ze kwalijk hebben genomen. Voor hun ogen voltrok zich een eerste helft die zo tot tevredenheid stemde dat ze achterover konden leunen en genieten van het prima spel. Alles waar zo vaak op wordt getraind, elke maandag en woensdag, kwam er in die uitstekende eerste helft uit. Dribbelen, overspelen, de ruimte zoeken én zien, de bal voorgeven vanaf de zijkant, positie kiezen voor het doel, de duels aangaan: alles klopte. Hoewel de voor zijn leeftijd boomlange spits van Noormannen vaak dreigend was voor de goal, creëerden onze jongens zoveel kansen dat ze geen moment op achterstand kwamen. Sterker nog, op de 1-0 en 2-1 van Noa volgde een zeer sterke fase waarin nog eens drie doelpunten vielen, één van Mihal en twee van Ché. Hij mocht de penalty benutten die spelbegeleider Menno gaf na een overtreding op Mihal. De vijf SSV-goals voor rust (5-2) hadden er zeker tien kunnen zijn, ware het niet dat de Noormannen-keeper veel tegenhield of er vaak nog net een been van een van zijn medespelers tussen zat, zodat de bal niet in maar naast het doel vloog.

Dat lot was helaas ook de schitterende kopbal van Tijn beschoren, kruislings ingekopt na een scherpe voorzet van Noa vanaf links. Ook Job had het druk onder de lat, en naarmate de eerste helft vorderde stond hij verschillende keren een tegentreffer in de weg. In de tweede helft deed Christian precies hetzelfde, ook hij verrichtte enkele cruciale reddingen. Cruciaal, omdat Noormannen in de tweede helft dichterbij kwam, tot 5-3 en 6-4. Nog in de roes van de ijzersterkte eerste helft werd er niet altijd even wakker verdedigd aan SSV-kant.

Het was aan de individuele kwaliteiten van Tijn en Mihal, die beiden twee keer scoorden, te danken dat het verschil alsnog hoog uitviel: 9-4. In de afsluitende penaltyreeks scoorden Levi, Job, Noa en Tijn. Alles bij elkaar een prachtig verjaardagscadeau voor de jarige Levi.