Datum

18 november 2017 9:15

Accommodatie

Onbekend

Vandaag moest de JO13-2 zeer vroeg vertrekken voor een wedstrijd tegen MZC’11 JO13-3. Aftrap zou plaats vinden om 9:15 dus vertrek stond gepland om 8:15! Na een goede voorbesrpeking en warming-up, begonnen we aan de wedstrijd.

Al meteen na de aftrap door MZC, kwamen we in balbezit. Jeffrey L. kreeg de bal in zijn voeten en kon doorgaan richting doel; hij waagde een schot en vond het net! Binnen 15 seconden stonden we al op 1-0 voorsprong!! Dat ging wel heel rap zo. MZC kon dus opnieuw de aftrap nemen. Meteen gingen we weer in de aanval en dit zorgde ervoor dat ze niet op onze helft konden komen. De druk op de doelman was overweldigend en zo kon het niet uitblijven dat het 2-0 zou worden. Tim zorgde daar voor. De druk op MZC en hun doelman bleef aanhouden en de aanvallen werden regelmatig ingezet. De 3-0 zou niet lang op zich laten wachten en kwam van de voet van Joey de R. MZC probeerde wel er uit te voetballen maar dit lukte niet of nauwelijks. Een paar keer kwamen ze wel op onze helft maar het doel werd niet gevonden. Na nog een aantal mooie en goed opgezette aanvallen, werd de doelman van MZC voor rust nog 3 keer gepasseerd en zo gingen we de rust in met een voorsprong van 6-0.
Toch was er wel wat kritiek op ons spel want niet altijd was dit zoals het hoort. Te vaak was er een groot gat op het middenveld. Mede omdat MZC niet erg aanvallend was en ook omdat de verdediging zijn werk wederom goed deed, kwam daardoor geen gevaar. Toch moest dit veranderen in de tweede helft. We begonnen aan de 2de helft maar we waren nog niet allemaal meteen allert want door een klein foutje kon de spits van MZC doorkomen richting ons doel en stond snel tegenover Jeffrey die weinig uit kon richten tegen het harde schot van deze spits;1-6! Gelukkig werden we hierdoor wakker geschud want de aanval op de 1-7 werd meteen ingezet. En het werd meer dan 1-7 want wederom stond de doelman van MZC onder druk. De verdediging van MZC had de handen vol aan onze aanvallers met ondersteuning van de middenvelders. Toch kwam MZC wat vaker op onze helft maar ze werden niet gevaarlijk. De verdediging deed zijn werk en Jeffrey was alert. Verschillende spelers konden het doel van MZC bestoken en niet altijd trof de bal doel, maar toch liep de teller op richting de 10. Die werd ook gehaald en zelfs iets meer.
Dat MZC het niet leuk vond was te merken aan de overtredingen die ze maakten en ondanks dat hun eigen trainer de scheids was, toch was hij onpartijdig. Zo gebeurde het dat zij ook nog even met 10 man verder moesten.

De wedstrijd werd afgefloten en toen was de eindstand 1-11. Wederom een overwinning en we handhaven onze eerste plaats in de competitie. Volgende week staat de wedstrijd tegen SSV JO13-3 op het programma; aftrap 10 uur!