SSV´65 1 doet sportieve plicht en eist de 2e plaats op

ST Oostkapelle/Domburg 1

1 - 3

Mannen, 1, 2e klasse E

26 mei 2018 14:30

Trainer Carlos de Jonge van SSV had zijn spelers geen echte instructies gegeven, er stond immers niet zo heel veel meer op het spel. Wel waarschuwde hij de spelers, die op scherp stonden, geen domme gele kaarten op te lopen, anders zouden zij de eerstvolgende wedstrijd, die in de nacompetitie, missen.

We willen wel zo hoog mogelijk eindigen, zo zei aanvoerder Michel de Groote, zodat we de eerste wedstrijd van de nacompetitie thuis kunnen spelen. Bovendien willen we onze sportieve plicht doen.

Twee ploegen, die voorzichtig aan de wedstrijd begonnen, want pas in de negende minuut leek er iets van een wedstrijd te ontstaan. Michel nam een vrije trap op eigen helft en probeerde Claude de Smit in de spits aan te spelen, maar doelman Rutger Wondergem was net iets eerder bij de bal. Even later een scrimmage voor de neus van diezelfde doelman, maar SSV kon daar niet van profiteren. Oostkapelle daarentegen, profiteerde bijna wel in de counter die daarop volgde. Doelman Luuk van Gilst was goed zijn doel uitgekomen om de hoek te verkleinen. Spits Sjoerd Verhulst probeerde met een stiftje zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar de bal verdween net naast het doel.

Na bijna 20 minuten voerde Oostkapelle weer een counter uit, maar aanvoerder Michel wist het gevaar te bezweren. Weliswaar ten koste van een corner, maar die werd goed verdedigd, hoewel er nog een nastoot kwam. Maar dat schot ging hoog over.

Daarna zette SSV een aanval op over links, die eerst een corner opleverde en daarna een scrimmage in het 16-metergebied van Oostkapelle, maar hoe vaak er ook geschoten werd, even zo vaak vond SSV een been die dat blokkeerde.

Even later was het Oostkapelle, dat een aanval door het midden opzette, maar doelman Luuk was goed zijn doel uitgekomen en leidde direct een snelle aanval van SSV in, waarbij Jeroen van Avermaete werd aangespeeld, die beheerst de uitkomende keeper Rutger passeerde, 0-1.

Daarna deed Oostkapelle een poging om de stand weer gelijk te trekken, via een aanval door het midden, maar het kostte doelman Luuk geen enkele moeite het gesmoorde schot tegen te houden.

Daarna golfde het spel enigszins op en neer. Eerst probeerde Rick Mulder met een schot de score te verdubbelen, maar zijn schot werd geblokt. Vervolgens moest de verdediging van SSV in actie komen, die de klus makkelijk klaarde. SSV schakelde daarna vliegensvlug om en Claude slaagde er in een corner te versieren, maar die leverde niets op. Gevolgd door een aanval van Oostkapelle, maar die leverde geen enkel gevaar op.

SSV ging voor rust op jacht naar de 2-0 en slaagde daarin toen Perry Bek werd aangespeeld. Hij hield het hoofd koel en bracht SSV op 0-2. Het slotakkoord was voor SSV, dat nog een corner kreeg maar René Zwamborn en Claude liepen elkaar in de weg, zodat de koppende René de bal naast zag gaan.

Net na de rust probeerde Oostkapelle op gelijke hoogte te komen via een schot op doel, maar dat ging voorlangs. Daarna een ietwat ongebruikelijk beeld, aanvoerder Michel, die het hele middenveld over mocht steken. Hij kreeg zelfs alle tijd om de bal goed te leggen en stelde doelman Rutger behoorlijk op de proef, maar die had een prachtige redding in huis.

Door een behoorlijke overtreding op Bas Biesterbosch, die met geel bestraft werd, kreeg SSV een vrije trap, die door René net naast werd gekopt. Na bijna een uur spelen had Oostkapelle de stand bijna gelijk getrokken, ware het niet dat doelman Luuk een redding in huis had om dat te voorkomen. Door een onoverzichtelijke situatie voor zijn neus was het extra knap dat hij de bal tegen kon houden.

Na een goed opgezette aanval, had Claude bijna een prachtig doelpunt op zijn naam kunnen zetten, maar de neutrale grensrechter vlagde hem terug wegens buitenspel. Aan de andere kant zette de gastheren een aanval op, dat eindigde met een corner, die goed werd verdedigd. Slordig balverlies van Oostkapelle leverde een kans op voor René, maar zijn schot ging naast.

Even later weer een aanval van SSV, na goed doorzetten van Claude, die Bas wist te vinden, die pech had dat zijn schot op de lat belandde. Direct daarna mocht René plaatsmaken voor Aco Patkovic, die gelijk een kans kreeg om te scoren, maar hij krulde de bal niet alleen om doelman Rutger heen, maar ook om het doel. Nog geen minuut later kreeg Aco opnieuw een opgelegde kans, ook deze keer schoot hij naast.

Aan de andere kant probeerde Sjoerd Verhulst met een stiftje doelman Luuk te verschalken, maar de bal ging net naast. Met nog een kwartier te spelen besliste SSV de wedstrijd. Aco had een mooie voorzet in huis voor Jeroen, die zijn tweede doelpunt deze middag maakte, 0-3. Daarna wisselde trainer Carlos de Jonge Maurice Madasim voor Antonio Novak.

Vlak voor tijd wist Sjoerd Verhulst de stand nog wat dragelijker te maken voor de thuisploeg. Hij zette zelf goed door en rondde fraai af, 1-3. Het slotakkoord was voor SSV dat een mooie aanval zag stranden bij de keeper, die nog een goede redding in huis had. In de extra tijd kreeg SSV nog een corner, maar die werd weggewerkt door Oostkapelle.

Door deze stand werd duidelijk dat SSV tweede was geëindigd op de ranglijst en daardoor volgende week in de nacompetitie thuis speelt tegen de Pelikaan, een ploeg uit de andere tweede klasse. Door het tegendoelpunt mag ook Oostkapelle uitkomen in de nacompetitie en speelt het uit tegen Roda Boys.

Trainer Carlos de Jonge vond zijn ploeg in het begin twijfelend spelen, daarna waren we voetballend de baas. Na de 3-1 hadden we nog meer doelpunten moeten maken. We zijn geen moment in gevaar geweest. De verdediging was erg sterk, dat is moeilijk voor elke tegenstander.

Ook trainer Jaimy van Bloppoel kwam nog aan het woord en vond zijn ploeg onherkenbaar. We krijgen elke week complimenten over ons goede spel, maar vandaag hadden we een collectieve off-day. We begonnen heel tam. De spelers reageren ook heel anders op deze invallende doelman. Er was spanning in de ploeg geslopen. In de rust wilden de spelers dat er gewisseld werd, maar dat heb ik niet gedaan. In de tweede helft hebben we het nog wel geprobeerd, maar we hadden te veel last van de warmte. SSV kreeg ook veel kansen.

Promise Sieka, die de hele wedstrijd geblesseerd vanaf de bank had gezien, vond dat SSV goed begon, maar we hebben ook geluk gehad dat Oostkapelle hun kansen niet verzilverden. Maar wij hebben een goed collectief, waren vandaag fel op de tweede ballen. We zitten ook in een flow na 7 overwinningen op rij. Zelf stopt hij na dit seizoen, wegens aanhoudend blessureleed.