1 - 0

Nieuwdorp 1

Mannen, 1, 2e klasse E

19 mei 2018 14:30

Voor de wedstrijd vroeg ik aan trainer Carlos de Jonge wat het strijdplan voor vandaag zou zijn. Zijn antwoord was, gewoon lekker voetballen. Zij hebben nog 1 punt nodig om veilig te zijn en als wij tweede worden is de kans groter dat wij in de nacompetitie de eerste wedstrijd thuis spelen. Maar de spelersgroep is er totaal niet mee bezig.

Aanvoerder Michel de Groote vond dat we hetzelfde moesten doen als de laatste 5 wedstrijden, die allen werden gewonnen. We moeten afwachten hoe de ploeg omgaat met de situatie, nu er niets meer op het spel staat.

Pas na 6 minuten gebeurde er iets dat het vermelden waard was, n.l. een counter van Nieuwdorp, die slecht uitgevoerd werd. Maar omdat SSV zelf slecht uitverdedigde ontstond er toch een kans voor de bezoekers. Doelman Luuk van Gilst schatte de situatie goed in en hij kon zich over de bal ontfermen.

Even later stuurde Mark Noordijk Bas Biesterbosch de diepte in, die een scherpe voorzet in huis had, maar de verdediging van Nieuwdorp kon het gevaar toch onschadelijk maken. Een minuut later nam Thomas Mattheijer een vrije trap, die precies het hoofd van Claude de Smit vond. Hij kopte echter over het doel.

Daarna volgden er 2 aanvallen van Nieuwdorp. Bij de eerste werd er hoog over geschoten, bij de tweede stond de verdediging van SSV zijn mannetje. Daarna volgde er een aanval van SSV, die over heel veel schijven ging, maar uiteindelijk stond er niemand om de voorzet af te ronden.

Niet veel later een overgenomen bal door Nieuwdorp, maar het slap schot als sluitstuk van de aanval, kon doelman Luuk niet verontrusten. Een corner, genomen door Nieuwdorp, leverde een counter op voor SSV, maar hield daaraan slechts een ingooi aan over.

Voor rust 2 identieke situaties aan weerskanten. Een vrije trap in de buurt van de cornervlag, eerst voor Nieuwdorp, maar die werd slecht genomen. Daarna aan de andere kant, maar dan voor SSV. Nieuwdorp verdedigde goed uit, zodat beide ploegen zonder doelpunten aan de thee konden.

Koud uit de kleedkamer onderschepte Bas de bal en ging alleen op avontuur. Van afstand verraste hij de doelman van Nieuwdorp. De bal verdween over hem heen in de kruising, 1-0. Dat was inmiddels zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen.

In vijfenvijftigste minuut kreeg Nieuwdorp een corner, die in eerste instantie werd uitverdedigd, maar in de rebound kon de spits van Nieuwdorp toch op doel schieten, maar doelman Luuk liet zich niet passeren deze middag. Een kwartier na rust leek SSV op 2-0 te komen, vanuit een razendsnelle en goed uitgevoerde aanval, maar een verdediger van Nieuwdorp wist de bal nog van de lijn te halen.

Een kwartier voor tijd kreeg Nieuwdorp opnieuw een corner, die deze keer laag voor het doel kwam, de spits schoot rakelings langs de kruising, zodat SSV met de schrik vrij kwam. Direct daarna volgde er een wissel aan de kant van SSV, René Zwamborn maakte plaats voor Aco Patkovic. Laatstgenoemde was direct bij een nieuwe aanval van SSV betrokken. Hij stelde Claude in staat om de 2-0 voor SSV te maken, maar de doelman van Nieuwdorp wenste daar niet aan mee te werken, hij had de bal klemvast.

Ongeveer 10 minuten voor tijd zette Rick Mulder namens SSV een aanval op door het midden en stelde Aco in staat om te scoren, maar diens poging ging naast. Toen even later Perry Bek hoog over het doel schoot, na opnieuw een aanval over veel schijven, leek de 1-0-stand gehandhaafd te blijven. Maar Nieuwdorp wenst zich niet zo maar neer te leggen bij een nieuwe nederlaag. Hun laatste aanval leverde nog gevaar op voor het doel van Luuk, maar zoals eerder gezegd, liet de doelman van SSV zich deze middag niet passeren. In de extra tijd zette Rick namens SSV nog een snelle aanval op, waarbij hijzelf oog in oog met de keeper van Nieuwdorp kwam te staan. De redding, die de keeper verrichtte voorkwam de 2-0 voor SSV. Toen ook de corner, die hij weg moest geven, niets opleverde, was de zesde overwinning op rij een feit.

Trainer Carlos de Jonge gaf aan dat wij 6 wedstrijden geleden nog naar onder moesten kijken, nu is de situatie totaal anders. Wij hebben slechts 2 kansjes weggegeven. Na de 1-0 kregen we meer ruimte tegen een, op papier, top 3-ploeg. Maar zij bleven afwachten.

Trainer Romeo van Aerde zag zijn ploeg wat ingehouden spelen. Wij zitten na de winterstop in een negatieve flow. Hij zag dat wel aankomen, maar dat onze ploeg zo'n vrije val zou maken niet. We hebben nog 1 punt nodig om ons veilig te spelen.

Perry was na afloop duidelijk in zijn commentaar, hij was een slechte eerste helft, van beide kanten. Over en weer heel weinig kansen en wij konden onze vrije man niet vinden. Wij hadden de 2-0 moeten maken. Door het uitblijven van die tweede treffer, maakten wij het onszelf moeilijker dan nodig was.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd, een rechtstreekse confrontatie om de tweede plaats met Oostkapelle. Deze uitwedstrijd zal bepalen wie de tegenstander in de nacompetitie wordt.