1 - 2

Mannen, 1, 2e klasse E

12 mei 2018 14:30

Wedstrijdverslag FC Axel-SSV'65

Voor de wedstrijd herhaalde trainer Carlos de Jonge wat hij vorige week ook al gezegd had, de ploeg kan vrijuit voetballen, de tweede periode is binnen. We kunnen niet meer degraderen of kampioen worden. We moeten maximale inzet tonen, de wedstrijdinstelling is goed en als we goed starten kunnen we het onszelf makkelijk maken.

Aanvoerder Michel de Groote vond ook dat we scherp moesten starten, want Fc Axel is een goede ploeg. We winnen niet vaak van Axel en het warme weer is ook niet in ons voordeel. Maar we willen ook niet afgeschoten worden. Mogelijk moeten we wat behoudender spelen en wat vaker vanuit de counter i.p.v. zelf het initiatief nemen.

De trainer moest enigszins sleutelen aan de opstelling door de afwezigheid van Thomas Mattheijer, Bas Biesterbosch en Jeroen van Avermaete. Bovendien kwamen Tom Kuitems en Maurice Madasim net terug van een (langdurige) blessure. Ook de bank was vandaag mager bezet met Boudewijn Boonman en Anthonio Novak als enige twee invallers.

Toch was het SSV dat als eerste gevaarlijk werd met een tweetal vrije trappen in de buurt van het 16-metergebied van de gastheren. De eerste werd nog goed uitverdedigd, de tweede belandde op de lat door toedoen van Perry Bek. Er kwam zelfs nog een rebound door de terugspringende bal, maar die werd hoog over geschoten.

Daarna volgde er een aanval over rechts, opgezet door Claude de Smit, die Perry op maat bediende, maar laatstgenoemde schoot hoog over. Even later nam Rick Mulder de bal direct op de pantoffel na een afgeslagen aanval, ook hij zocht het doel te hoog.

Daarna was de thuisploeg aan de beurt. De eerste aanval werd nog door de verdediging van SSV in de kiem gesmoord, dat goed ingreep. Na bijna een half uur spelen speelde de spits van Axel zichzelf goed vrij en schoot op doel. Ook hij zocht het doel te hoog, zodat doelman Luuk van Gilst niet in actie hoefde te komen. Even later kreeg SSV opnieuw een vrije trap, zo'n 10 meter buiten de 16 van Axel en opnieuw stond Perry achter de bal. Hij schoot net over. Aan de andere kant was het aanvoerder Nick van de Velde, die doelman Luuk met een afstandsschot probeerde te verschalken. Daar is meer voor nodig dan een schot hoog over het doel.

Nog voor rust had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen, na een razendsnelle counter. De verdediging van SSV greep echter goed in, maar moest daarbij wel een corner weggeven. De corner leverde een schot op doel op, die maar net naast ging. In de extra tijd kreeg Axel nog een vrije trap, maar ook daaruit werd niet gescoord.

Het was Axel dat het beste uit de kleedkamer kwam. De eerste aanvallen waren voor hen. De eerste verprutsten ze zelf, door een belabberde voorzet af te geven, zodat de aanval op slag kansloos werd. Een lange bal vanuit de verdediging bereikte de spits van Axel, maar hij kopte net naast. Na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft werd Ivo Verstraeten van achteruit aangespeeld. Hij aarzelde niet en nam de bal in 1 keer op de pantoffel en verraste doelman Luuk, die de bal over hem heen in het doel zag belanden, 1-0. Nog geen minuut later scoorde Axel bijna de 2-0 uit een corner. Omdat Maurice, die op de doellijn stond, goed oplette, kom hij erger voorkomen voor SSV. De corner, die hij weg moest geven, leverde niets op. Ook een corner die niet lang daarna volgde, leverde geen grotere voorsprong op voor de gastheren.

Halverwege de tweede helft kon SSV dan eindelijk weer eens iets terugdoen, in de vorm van een corner. Die werd echter zo slecht genomen dat het een counter voor Axel opleverde. Doelman Luuk wist erger te voorkomen.

Koud in het veld had Anthonio Novak een prima actie in huis. Na een verdediger gepasseerd te hebben, legde hij de bal panklaar voor Perry, die met enig fortuin, de bal achter doelman Stijn van Drongelen deponeerde, 1-1.

Axel, dat nog een kleine kans had op de derde periode ging voor hun laatste kans en kwam er razendsnel uit met een counter. Doelman Luuk had er goed het oog in en onderschepte de voorzet. Even later een corner voor Axel, maar die leverde een counter op van SSV en geen doelpunt voor Axel. Maar ook de counter leverde geen doelpunt op. Daarna paste trainer Carlos de Jonge een wissel toe, Boudewijn Boonman mocht het laatste kwartier volmaken voor Maurice.

Zeven minuten voor tijd kreeg SSV een vrije trap ter hoogte van het 16-metergebied van Axel. Perry ging achter de bal staan en vond feilloos het hoofd van Claude, die doelman Stijn van Drongelen van Axel kansloos liet, 1-2. Vlak voor tijd kreeg SSV weer een vrije trap, die het 16-metergebied van Axel in geslingerd werd, maar deze keer stond de verdediging goed opgesteld en kon de bal wegwerken.

Twee minuten voor tijd speelde aanvoerder Nick van de Velde van Axel zichzelf goed vrij en kon ongehinderd op doel schieten, maar zocht het doel veel te hoog. Aan de andere kant deed Aco Patkovic hetzelfde. Hij had ook nog af kunnen spelen op Claude, maar besloot zelf te schieten, zonder resultaat. Het slotakkoord was voor SSV dat nog 1 counter in petto had, die nog een corner opleverde ook, maar daar bleef het bij. Daardoor was de vijfde overwinning op rij binnen.

Trainer Carlos de Jonge wist dat Axel alles op deze wedstrijd had gezet. Zij hadden op donderdag ook al een wedstrijd gespeeld, met veel invallers. Wij hadden echter meer inhoud. Vandaag gingen die kansen er wel in en ook het nodige geluk ontbrak ons niet. Axel nam pas risico na de 1-1. Eerlijk is eerlijk, een gelijkspel zou een eerlijkere uitslag zijn geweest.

Mark Noordijk was het na afloop eens met zijn trainer, een gelijkspel had meer op zijn plaats geweest. Over de eerste helft kon hij kort zijn, weinig kansen over en weer. Alleen de vrije trap van Perry leverde een bal op de lat op. Axel had op donderdag al een wedstrijd gespeel en wij hebben ze laten komen. Daardoor lag het veld open. De 1-0 kwam wel uit de lucht vallen. Daarna zijn wij 1 op 1 gaan spelen en kregen kansen, die o.a. de 1-1 opleverde. Zij werden moe en wij kregen nog meer ruimte.