Prima overwinning SSV´65 1: 4-0 tegen den Bommel

4 - 0

Den Bommel 1

Mannen, 1, 2e klasse E

21 april 2018 14:30

Voor de wedstrijd zei trainer Carlos de Jonge dat de ploeg vorige week goed gevoetbald had, maar hadden we het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken als we in een eerder stadium meer doelpunten hadden gescoord. Daarvoor hebben we genoeg uitgespeelde kansen gehad. We hebben wat geblesseerden in de ploeg, Tom speelt niet en Maurice zit op de bank. Op de backs spelen Sam Biesterbosch en Jeroen van Avermaete.

Aanvoerder Michel de Groote wist niet of het een zelfde soort wedstrijd zou worden als de uitwedstrijd tegen Den Bommel, toen we met 5-1 wonnen. Er kan van alles met de ploeg zijn gebeurd waar wij niets van af weten. We moeten, net als altijd, uitgaan van onze eigen kracht en als we achter komen te staan, de knop omzetten. We moeten proberen een ruime voorsprong te nemen, dan maken we het onszelf een stuk makkelijker. Deze ploeg heeft wel van Arnemuiden gewonnen en zal voor hun laatste kans gaan.

De eerste aanvallende actie van de wedstrijd kwam van SSV. Thomas Mattheijer loste een afstandsschot af op het doel van Den Bommel. Ondanks de lastige stuit kon de keeper redding brengen. Aan de andere kant ging de verdediging van SSV opzichtig in de fout, maar doelman Luuk van Gilst was alert en kon het gevaar bezweren.

Tien minuten later was er aan de andere kant een misverstand in de verdediging van Den Bommel, waar Thomas bijna van kon profiteren, maar zijn poging, om in het overvolle 16-metergebied te scoren, mislukte. Na een kwartier mocht SSV de eerste corner nemen, die zo slecht werd genomen, dat een verdediger van Den Bommel er zo maar met de bal vandoor kon gaan. Ook Den Bommel kreeg een corner, maar ook dat leverde geen enkel rendement op.

Na 20 minuten voerde SSV een aanval uit, die over veel schijven ging, maar uiteindelijk slechts een corner opleverde. Daar bleef het bij. Even later een pass van Thomas op Claude de Smit over zo'n 50 meter, die op doel kon koppen, maar de keeper op zijn weg vond. De corner werd goed uitverdedigd.

Na goed doorzetten van Rick Mulder kreeg SSV een corner, die bij Mark Noordijk terechtkwam, die de bal nog eens goed legde en beheerst de 1-0 binnenschoot. Zo'n 10 minuten voor rust probeerde Thomas het nog maar eens van afstand en de keeper kon niet anders dan een corner weggeven. Vanuit de corner werd de bal teruggekopt op Claude, die de bal achter de doelman van Den Bommel kopte, 2-0.

Vlak voor rust zette SSV een mooie en snelle aanval op door het midden, maar de keeper van Den Bommel had een fantastische redding in huis. In de rebound probeerde Bas Biesterbosch de keeper alsnog te verschalken, maar opnieuw bracht de doelman van de bezoekers redding. Hij moest echter het antwoord schuldig blijven op de kopbal van Bas, die SSV op een comfortabele 3-0 zette, zijn tiende doelpunt alweer dit seizoen. In de laatste minuut voor rust probeerde Perry Bek een nog grotere voorsprong voor SSV te bewerkstelligen. Zijn vrije trap van zo'n 50 meter van het doel, maakte het de keeper nog knap lastig. Meer dan een corner zat er niet in, maar met een 3-0 voorsprong aan de thee gaan was een ongekende weelde voor de blauwhemden.

Direct na de thee probeerde Bas de score naar een hoger plan te tillen, maar er was niemand mee naar voren gekomen om zijn voorzet binnen te tikken. Thomas probeerde het ook, hij was er dichterbij, maar zijn schot van zo'n 30 meter stuitte via de onderkant van de lat weer het veld in. Ook een corner, door Bas gekopt, trof geen doel.

Maar uiteindelijk moesten de bezoekers er aan te pas komen om op 4-0 te komen. Door een zeer moeilijke terugspeelbal werd de keeper van de bezoekers zwaar in het nauw gedreven door René Zwamborn, die goed doorgelopen was. De keeper schoot tegen hem op en de bal verdween achter hem in het net, 4-0. Sporadisch kwam Den Bommel er nog uit, maar dan strandde de aanval omdat de eindpass slecht was. Aan de andere kant zetten Claude en Bas samen een aanval op, waarbij laatstgenoemde net naast schoot.

De tot dan toe sportieve wedstrijd werd in een kort tijdsbestek ontsierd door 4 gele kaarten, die allen terecht waren, voor spelers van Den Bommel. Daar tussendoor kreeg Den Bommel bijna een eretreffer, maar doelman Luuk hield zijn doel schoon.

Daarna paste trainer Carlos de Jonge 2 wissels toe. René en aanvoerder Michel werden naar de kant gehaald en hun vervangers waren Dennis Dorssers en Maurice Madasim.

Ondanks de 4-0 achterstand kwamen de bezoekers er af en toe uit om de stand wat dragelijker te maken, maar hun aanvallen waren niet echt overtuigend. Ook SSV vond het allang best en deelde af en toe nog een speldenprik uit, maar scoren deden de manschappen van trainer Carlos de Jonge niet meer, ook niet toen Promise Sieka in het veld kwam voor Bas. Al probeerde Promise het wel, maar zijn poging belandde in het zijnet. Toen er ook in de extra tijd niet meer werd gescoord, bleef het bij 4-0.

Trainer Carlos de Jonge was uiteraard tevreden met de 3 punten. In vergelijking met 5 andere ploegen lopen we 3 punten in of uit en op 4 ploegen 2 punten. Bovendien maken we nog altijd kans op de tweede periode, maar daarbij zijn we wel afhankelijk van andere uitslagen. We wilden fel starten en dat is niet helemaal goed gelukt. Maar we wilden ook snel scoren en dat lukte wel. Vandaag waren we heel effectief. Het was ook de bedoeling dat de tegenstander achter ons zou aanlopen en dat is aardig gelukt. Hij vond het wel vreemd dat 4 spelers van Den Bommel tegen een gele kaart aanliepen, terwijl de wedstrijd al gelopen was. Zij kunnen zich geen schorsingen permitteren. Vandaag zat zowel de verdediging als het middenveld goed in elkaar. Vanaf het begin was de hele ploeg geconcentreerd en hebben we de kansen goed afgemaakt. Soms kan voetbal heel simpel zijn.

Ondanks de grote overwinning was Jeroen, vooral over het begin, niet helemaal tevreden. We hanteerden te veel de lange bal. Maar we hebben wel goed uitgespeelde kansen omgezet in doelpunten. Na de 2-0 liet Den Bommel het lopen. We hebben weinig weggeven. En we hebben weinig risico meer genomen, gezien de wedstrijd die we a.s. dinsdag moeten spelen, wel zo verstandig.

De volgende wedstrijd is thuis tegen DBGC a.s. dinsdag.