2 - 1

Mannen, 1, 2e klasse E

7 april 2018 14:30

Wedstrijdverslag De Meeuwen-SSV'65

Vooraf vertelde trainer Carlos de Jonge dat hij niet met dezelfde basis kon starten als de vorige 2 wedstrijden. Thomas Mattheijer is afwezig en Maurice Madasim is niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Vorige week heeft de ploeg de opdrachten goed uitgevoerd, desondanks weet je nooit van te voren of je de 3 punten zal behalen. De Meeuwen is een voetballende ploeg en dat ligt ons wel.

Aan aanvoerder Michel de Groote vroeg ik wat we vandaag moesten doen om de 3 punten mee naar huis te nemen. Hij zei dat we op dezelfde manier moesten voetballen als vorige week en de kansen benutten die we krijgen.

De eerste aanval van de wedstrijd kwam van SSV dat gelijk vanaf de aftrap naar voren toog. Claude de Smit leverde, na een prima aanval, de bal af op Bas Biesterbosch, die zijn schot naast zag gaan. Direct daarna counterde De Meeuwen naar het doel van SSV, maar aanvaller Kevin Janse schoot naast. Dat deed hij ook na een nieuwe counter van De Meeuwen. Doelman Luuk van Gilst had vervolgens een verre uittrap in petto, op Rick Mulder, maar die schoot ver naast.

In de achtste minuut liet SSV zich verrassen door een verre ingooi van De Meeuwen. Vervolgens werd spits Menno de Nooijer op maat bediend, die de 1-0 achter doelman Luuk kopte. Het had nog erger kunnen zijn voor SSV als De Meeuwen de corner, die het kreeg ook had verzilverd, maar dat leed bleef SSV bespaard. Ook toen er slordig balverlies werd geleden in de verdediging en doelman Luuk zich bijna liet verrassen door een opstuitende bal. Maar een corner was het enige dat de thuisploeg hieraan overhield.

Nog geen minuut later deed De Meeuwen het beter uit een corner. Jordan Francke kreeg de bal perfect op zijn hoofd en liet doelman Luuk kansloos, 2-0. De Meeuwen bleef gewoon doorgaan met aanvallen. Deze keer ging het over (te?) veel schijven, waardoor de bal uiteindelijk in de handen van doelman Luuk belandde. Hij luidde een zeer snelle aanval in van SSV, waarbij Sam Biesterbosch uiteindelijk op doel schoot. De trainer had aangegeven dat er in de vorige wedstrijden veel te weinig op doel geschoten werd. Hij werd beloond met een doelpunt, waarbij vermeld moet worden, dat de bal van richting werd veranderd en daardoor de doelman van De Meeuwen op slag kansloos was, 2-1.

Daarna ging SSV op jacht naar de gelijkmaker, maar meer dan een kopbal van Claude, recht in de handen van de doelman, na een snelle counter, zat er niet in. Daarna nam De Meeuwen resoluut het heft weer in handen en counter er vrolijk op los. Dat niet elke aanval resulteerde in een doelpunt bleek in de vierentwintigste minuut. Een hard schot op doel ging voorlangs en leverde SSV een ingooi op. Niet lang daarna een nieuwe aanval van De Meeuwen met een gevaarlijke voorzet, waarbij doelman Luuk, de bal over de lat tikte. De corner werd goed uitverdedigd door SSV. Direct daarna volgde een nieuwe aanval van De Meeuwen, dit keer werd er hoog overgeschoten.

Na ongeveer een half uur spelen een kleine opleving van SSV. Een vrije trap voor de blauwhemden, die het 16-metergebied van De Meeuwen werd ingeschoten, werd goed verdedigd. Daarna probeerde de bezoekers uit Goes het maar eens over links. Bas zette een aanval op, had een voorzet op René Zwamborn in petto, die dusdanig gehinderd werd, dat zijn kopbal geen kracht had en ook geen gevaar opleverde voor de thuisploeg. Daarna een aanval van De Meeuwen dat geen gevaar opleverde voor de bezoekers, doelman Luuk kon de bal gemakkelijk vangen.

Nog voor rust probeerde Bas een aanval op te zetten namens SSV, maar hij werd ruw onderuitgehaald. Dat leverde zijn tegenstander een gele kaart op, Bas een blessure en SSV een vrije trap, die overigens niets opleverde.

Vlak voor rust probeerde Tom Kuitems met zijn specialiteit, de verre ingooi, een medespeler te bereiken, maar de verdediging van De Meeuwen greep in en gaf een corner weg. De bal kwam via Claude bij Bas terecht, die een spectaculaire omhaal in gedachten had. De bal verdween over het hek. Een nieuwe aanval van De Meeuwen werd in de kiem gesmoord, zodat SSV de aanval over kon nemen. Dennis Dorssers, die mee naar voren was gekomen, schoot hoog over. Met de thee al in het vizier had SSV het geluk dat een misverstand in de verdediging niet afgestraft werd, het zou een bittere smaak opgeleverd hebben. In de extra tijd van de eerste helft had de thuisploeg nog 1 aanval in petto over links, maar doordat het schot op doel slecht was, bleef de stand op 2-1 staan.

In de tweede helft begon SSV voortvarend, nam een aanval van De Meeuwen resoluut over, maar voor SSV gevaarlijk kon worden, werd de bal het 16-metergebied uitgeschoten. Daarop volgden 2 wissels kort achter elkaar. Eerst werd René vervangen door Aco Patkovic en vervolgens mocht Bas op de bank plaatsnemen, waarvoor Stefan Francke in het veld kwam.

Na een onoverzichtelijke situatie voor de neus van doelman Luuk, was de beslissing bijna gevallen, ware het niet dat Sam redding bracht op de doellijn. Daarna scoorde De Meeuwen weer bijna, maar de vrije trap bij de achterlijn werd door iedereen gemist, toen hij dwars door het hart van de verdediging van SSV werd geschoten. Daarop volgde een nog een spaarzame aanval van SSV, waarbij Erik net iets later bij de bal was dan de keeper, zodat de stand ongewijzigd bleef.

Daarna volgde er weer een sterke periode van de thuisploeg. Vanuit een corner werd er net naast geschoten. Vervolgens een goed opgezette aanval, maar Dennis was goed bij de les en greep kordaat in. De volgende corner werd te hard en te hoog voor het doel geschoten

Een kwartier voor tijd mocht Maurice Madasim de plaats innemen van Tom. De Meeuwen bleef op jacht gaan naar de bevrijdende treffen, maar SSV verdedigde met man en macht en de vrije trap van de gastheren smoorde dan ook in de verdediging van SSV. Aan de andere kant probeerden Perry Bek en Claude nog iets te forceren, maar een corner was de hoogste beloning, want de voorzet werd veel te hoog en te hard voor het doel geschoten. Ook de wanhoopsaanval die daarop volgde leverde niets op.

Aan de andere kant ontstond ruimte voor de aanvallen van De Meeuwen, maar doelman Luuk behoedde SSV voor een grotere achterstand. Een vliegend schot kon hij tot corner verwerken, maar die leverde verder niets op. Een van de laatste aanvallen van SSV leverde nog wat hachelijke momenten op in het 16-metergebied van De Meeuwen, maar hoe vaak er ook geschoten werd, er zat elke keer een been of ander lichaamsdeel tussen. Toen ook een vrije trap, genomen door Perry geen doelpunt opleverde, was het slotakkoord voor de thuisploeg, die met een laatste aanval nog verandering in de score probeerde te brengen. Door een slechte afwerking lukte dit niet en was de derde nederlaag op rij voor SSV een feit.

Trainer Carlos de Jonge was natuurlijk teleurgesteld in het resultaat en hij gaf aan dat we achterin te veel ruimte weggaven. Ballen die zo maar doorgekopt konden worden en het eerste doelpunt ontstond zelfs uit een ingooi. Na die 2 tegendoelpunten was het voor ons bijna onmogelijk om de wedstrijd nog om te buigen, juist omdat wij moeilijk scoren. We hadden scherper in de duels moeten zijn. Vorige week was het middenveld een sterk wapen, maar die werd vandaag overgeslagen.

Bas vond dat we de eerste 15 minuten slecht speelden, waarin zij 2x scoren en vanuit een ingooi mogen zij nooit scoren. De tweede ballen waren voor de tegenstander. We hebben terecht verloren.