0 - 1

Arnemuiden 1

Mannen, 1, 2e klasse E

31 maart 2018 14:30

Voor de wedstrijd gaf trainer Carlos de Jonge aan dat hij met dezelfde basis zou beginnen als tegen Prinsenland. Hij had aangegeven dat we de fouten van vorige week niet nog eens moesten maken. De spits van Arnemuiden krijgt te maken met Sam Biesterbosch, die 1 op 1 gedekt moet worden. Arnemuiden is een goede ploeg, ze staan niet voor niets tweede.

Aanvoerder Michel de Groote vond het geen speciale wedstrijd, waarschijnlijk wel voor de trainer. Ook hij vindt Arnemuiden een goede ploeg, het zal een pittige wedstrijd worden. Wij moeten scherper in de duels zijn, maar als we zo voetballen als vorige week moet er een goed resultaat in zitten.

De eerste aanval van de wedstrijd kwam van Arnemuiden, die snel door het midden ging, goed opgezet werd, waarbij de spits op maat werd bediend, maar zag zijn schot naast het doel van SSV gaan. Direct daarna was het SSV dat een snelle aanval opzette. Thomas Mattheijer speelde Bas Biesterbosch aan, die de bal vasthield tot hij Thomas in stelling kon brengen, maar die raakte de bal niet vol en was het een koud kunstje voor de keeper de bal vast te pakken.

Aan de andere kant moest doelman Luuk van Gilst handelend optreden om de counter van Arnemuiden onschadelijk te maken. Even later stond aanvoerder Michel aan de basis van een nieuwe aanval van SSV, waarbij hij Bas aanspeelde, die op zijn beurt de bal panklaar teruglegde op Thomas, die over het doel schoot. Niet lang daarna kreeg SSV een vrije trap, zo'n 10 meter buiten de 16 van Arnemuiden. De keeper had er goed het oog in en had hem klemvast.

Even later moest hij het antwoord schuldig blijven op een vrije trap van Thomas, die de bal rechtstreeks in het doel schoot. De scheidsrechter had aangegeven dat het om een indirecte vrije trap ging en keurde het doelpunt terecht af. Gesteund door deze meevaller counterde de ploeg uit Arnemuiden direct daarna naar het doel van SSV. Maurice Madasim kon het gevaar nog net bezweren. De corner die hij weg moest geven, leverde niets op.

Daarna was het Arnemuiden dat weer een snelle aanval opzette. Doelman Luuk moest alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen. De corner die hij weg moest geven werd over het doel gekopt door de spits van Arnemuiden. Het spel golfde op en neer, want aan de andere kant was het Thomas die een mooie aanval voor SSV inluidde. Hij legde de bal klaar voor Claude de Smit, die net naast schoot.

Daarna was het Bas, die zelf goed doorzette, maar voor hij gevaarlijk kon worden, werd hij hardhandig onderuitgehaald. Dat leverde de tegenstander een gele kaart op en SSV een vrije trap, net buiten de 16 van Arnemuiden. Perry Bek nam deze keer de vrije trap voor zijn rekening, maar hij schoot hoog over.

Vlak voor rust had SSV nog 1 aanval in petto, maar meer dan een corner leverde dat niet op. Arnemuiden had zelfs nog 2 aanvallen bewaard, zo vlak voor de thee. Aan de eerste kwam abrupt een einde toen ze een aanvallende overtreding begingen. De tweede werd hoog over geschoten, zodat beide ploegen met een 0-0-stand aan de thee gingen.

Kennelijk had de thee goed gesmaakt bij de manschappen van trainer Niek Corre van Arnemuiden, want zij zetten SSV de eerste 10 minuten van de tweede helft behoorlijk onder druk. Niet alleen kwam SSV er niet aan te pas, maar kwam het pas na 10 minuten onder die druk vandaan. Grote kansen had het niet opgeleverd voor de Walcherse formatie. En als het gevaarlijk dreigde te worden was daar steeds doelman Luuk om het gevaar te bezweren.

Toen SSV eindelijk onder de druk vandaan was, kon het weer vrijuit voetballen. Claude de Smit zette een aanval op over rechts, maar zijn voorzet bereikte geen medespeler, er was simpelweg niemand mee naar voren gekomen. Een minuut later deed Perry hetzelfde, maar hield er uiteindelijk nog een corner aan over, die overigens niets opleverde. Ook Bas deed nog een duit in het zakje door ook een aanval op te zetten. Hij kon wel op doel schieten, maar hij zag zijn poging door de verdediging van Arnemuiden tot hoekschop verwerkt worden. Deze werd kort genomen en Thomas stelde de keeper op de proef, maar zijn schot verdween recht in zijn handen.

Daarna paste trainer Carlos de Jonge een wissel toe, Maurice maakte plaats voor Erik Janssen. Direct daarna zette SSV een nieuwe aanval op en de afgemeten voorzet bereikte Rick Mulder, die over het doel kopte. Na ongeveer een uur spelen werd Bas door Thomas in de diepte aangespeeld, die alleen op de keeper van Arnemuiden af kon gaan. Deze grote kans kon hij echter niet verzilveren, hij schoof de bal voorlangs. Opnieuw een snelle aanval van SSV, Arnemuiden kon niet anders dan een corner weggeven. Die corner leverde nog een corner op, maar meer ook niet.

In de vijfenzestigste minuut een van de spaarzame aanvallen van Arnemuiden, die nog bijna een doelpunt opleverde ook. Door een misverstand in de verdediging kon de spits van Arnemuiden alleen op doelman Luuk afgaan. De spits van de bezoekers had zijn vizier niet op  scherp staan, zodat SSV door het oog van de naald kroop en de stand 0-0 bleef.

Daarna was het Thomas die aan het begin van een nieuwe aanval stond van SSV, waarbij hij Perry op maat bediende, maar laatstgenoemde schoot hoog over. Arnemuiden liet zich ook niet onbetuigd en voerde een razendsnelle counter uit, maar opnieuw was daar doelman Luuk, die zijn doel schoonhield. Ongeveer 20 minuten voor tijd stuurde Perry Bas de diepte in, die opnieuw oog in oog kwam te staan met de doelman van Arnemuiden. Deze keer was de poging van Bas op doel, maar met een katachtige reflex hield de doelman van Arnemuiden zijn doel schoon. Weliswaar ten koste van een corner, maar die werd niet omgezet in een doelpunt. Ook Claude deed een poging om de doelman van Arnemuiden te verschalken, na weer een mooie aanval van SSV. Maar opnieuw had de doelman van de bezoekers een prachtige redding in huis. De corner, die hij weggaf, leverde niets op.

Claude had de smaak te pakken en zette weer een snelle aanval op, maar deze keer werd hij onreglementair tegen de grond gewerkt. Een gele kaart voor zijn tegenstander en een vrije trap voor SSV. Deze keer genomen door Perry, die deze keer de keeper aan de grond genageld zag staan, maar zijn poging ging tegen de paal. Direct daarna kwam Arnemuiden er vliegensvlug uit en Erik Jansen moest alle zeilen bijzetten om een voorsprong voor de bezoekers te voorkomen. De bezoekers roken bloed en zette een minuut later weer een mooie aanval op. Met veel kunst- en vliegwerk kon de verdediging van SSV het vege lijf redden.

Dit gaf Arnemuiden kennelijk nog meer moed om alles op de aanval te gooien en dichterbij een doelpunt waren ze deze middag niet gekomen. SSV had een corner weg moeten geven, die tegen de lat werd gekopt, daardoor bleef het 0-0 en ook spannend. Dit leek een wedstrijd te worden van wie het eerst scoort, zal de wedstrijd winnen. Ondertussen een nieuwe wissel bij SSV, Tom had plaatsgemaakt voor Aco Patkovic.

Direct daarna kwamen de bezoekers er opnieuw razendsnel uit, hielden daar slechts een corner aan over, die pas in twee keer onschadelijk gemaakt kon worden. Daarna kon de verse aanvaller, Aco, een aanval opzetten, maar zijn voorzet bereikte geen medespeler. Arnemuiden bleef loeren op een kans, zo ook vlak voor tijd, maar deze keer werd er nog voorlangs geschoten. Ook Bas kreeg nog een nieuwe kans, na een counter van SSV, hij zocht het doel opnieuw te hoog. Een nieuwe counter nog in dezelfde minuut van SSV, waarbij Rick deze keer op doel schoot. Maar opnieuw bleek de keeper een sta-in-de-weg te zijn. Wel hield SSV er een corner aan over, die tot twee keer toe werd ingeschoten, maar net zo vaak geblokt werd.

Een omgeschreven wet in de voetballerij is, dat wanneer je zelf de kansen niet benut, de tegenstander dat op een gegeven moment wel doet. Zo ook Arnemuiden. In de laatste minuut van de officiële speeltijd deed Arnemuiden een laatste poging de 3 punten mee naar huis te nemen. Doelman Luuk was zijn doel uitgekomen om het gevaar te bezweren, maar hij miste de bal en Jordy van Koeveringe liet zich dit buitenkansje niet ontnemen, 0-1.

In de extra tijd schoot Dennis Dorssers nog maar eens op doel, om zodoende nog een punt over te houden aan deze wedstrijd, maar zijn schot werd gesmoord in het overvolle 16-metergebied van Arnemuiden. Daarna presteerde Arnemuiden het nog om de bal tot twee keer toe van de doellijn te halen, waarbij het slechts een corner weggaf. Toen die corner niets opleverde, konden de bezoekers opgelucht ademhalen en de 3 punten mee naar huis nemen.

Trainer Carlos de Jonge van SSV noemde het na afloop een zure nederlaag. Voetballend waren wij opnieuw de betere ploeg en hebben weer genoeg kansen gehad om te winnen. En opnieuw breekt het gebrek aan scorend vermogen ons op. Sam heeft de spelmaker van Arnemuiden goed uitgeschakeld, maar door 1 fout lopen we tegen een nederlaag aan. Maar we hebben ook te veel kansen gemist en als je ziet dat een overwinning er niet inzit, moeten we proberen die 0-0 over de streep te trekken.

Maurice vond dat het in de eerste helft beide kanten op kon gaan, maar de tweede helft hebben wij toch meer kansen gehad om te scoren. Aan de andere kant vliegt hij er wel in. Jammer.

Volgende week uit tegen koploper De Meeuwen.