3 treffers en toch een nederlaag voor SSV'65 1

80'
Perry Bek (vrije trap)

Mannen, 1, 2e klasse E

24 maart 2018 14:30

Voor de wedstrijd vroeg ik trainer Carlos de Jonge hoe het kwam dat wij de tweede plaats bezetten. Wij hebben gewoon een goede selectie en als iedereen fit is kunnen we bij de bovenste 5 eindigen. Door een goede arbeid tijdens de trainingen en als alle neuzen de goede kant op staan, kunnen we het elke ploeg moeilijk maken. Het scorend vermogen moet nog wel omhoog.

Ook aan aanvoerder Michel de Groote stelde ik dezelfde vraag en hij zei dat we niet goed gestart zijn, maar in de tweede periode staan we er goed voor. We spelen goede wedstrijden, hebben af en toe geluk, dat we ook zelf afdwingen. We krijgen weinig tegendoelpunten en we spelen vaak in dezelfde formatie.

SSV begon voortvarend aan de wedstrijd, want al in de tweede minuut zette Maurice Madasim goed door en na een prachtige actie, zette hij perfect voor op Rick Mulder, die met een simpele voetbeweging de keeper kansloos liet, 0-1.

De ploeg van trainer Carlos de Jonge had de smaak te pakken en ging op jacht naar de 0-2 en kreeg daarvoor kort achter elkaar 2 corners. De eerste werd nog makkelijk uitverdedigd, de tweede leverde meer gevaar op. Claude de Smit schoot de bal goed in, maar had pech dat de bal net voor de lijn werd weggeschoten door een verdediger, de keeper was al kansloos. De rebound was voor Rick, die bijna zijn tweede doelpunt maakte, maar mikte net iets te hoog.

Nog binnen het kwartier kwam Prinsenland op gelijke hoogte, door een messcherpe counter uit te voeren, waarbij niemand van SSV ingreep. De rechtsbuiten van Prinsenland kon dan ook makkelijk voorzetten en toen ook doelman Luuk van Gilst mistastte was het voor Jacco de Gast een koud kunstje om de 1-1 binnen te tikken.

Even later kreeg SSV een vrije trap te nemen aan de zijkant van het veld ter hoogte van het 16-metergebied van Prinsenland. In eerste instantie werd de bal weggewerkt, maar Thomas Mattheijer kreeg een herkansing en schoot de bal diagonaal op doel, dankzij de doelman van Prinsenland hield SSV slecht een corner over aan de poging van Thomas en die leverde geen doelpunt op.

Twee minuten later opnieuw een messcherpe counter van de thuisploeg, die opnieuw geen strobreed in de weg werd gelegd. Wat volgde was opnieuw een voorzet, die ongehinderd voor het doel kwam, met hetzelfde resultaat als bij de eerste counter. Dit keer was het Tim den Houting die knap inschoot, 2-1. SSV bleef doorgaan met waar het mee bezig was, goed voetballen en kansen creëren maar de aanval, die volgde op het tegendoelpunt ging over veel schijven bleef zonder resultaat, omdat Maurice zijn schot in de korte hoek gepareerd zag worden door de doelman van Prinsenland.

Daarna was het de beurt aan Rick, die na een aanval van SSV goed doorzette, maar zijn poging over het doel zag gaan. Niet lang daarna schoot Thomas via een vrije trap, net buiten de 16 van Prinsenland, bijna de gelijkmaker binnen, maar zijn poging werd net voor de lijn weggehaald. Een minuut later schoot Perry Bek verrassend in de korte hoek, maar ook nu weer was de doelman van Prinsenland alert en tikte de bal uit de hoek. De corner leverde niets op. Even later probeerde diezelfde Perry het via een vrije trap, net buiten de 16, maar ook nu weer zonder resultaat.

Vlak voor rust mocht Thomas een corner nemen namens SSV en vond Claude, die helemaal vrij was gelaten. Zijn lage schuiver in de uiterste hoek trof wel doel, 2-2. Nog voor rust had SSV opnieuw op voorsprong kunnen komen, na een mooie aanval over rechts, maar Rick zocht het doel te hoog, zodat de stand in evenwicht bleef, toen beide ploegen aan de thee gingen.

Vijf minuten na de rust verdedigde SSV slecht uit, Jacco de Gast haalde van grote afstand uit en bracht de gastheren weer op voorsprong, 3-2. Maar ook nu weer liet SSV het er niet bij zitten en zocht direct de aanval, dat resulteerde in een vrije trap aan de zijkant van het veld. Een prima voorzet volgde, maar omdat niemand er tegenaan liep, bleef een nieuw doelpunt voor SSV uit. Opnieuw zette de formatie uit Goes een aanval op, met hetzelfde resultaat, een vrije trap ongeveer 35 meter van het doel van Prinsenland. Dit keer liet Perry, met een meesterlijke vrije trap, de keeper volledig kansloos, 3-3.

De thuisploeg bleef, net als SSV doorgaan met waar het mee bezig was, messcherpe counters uitvoeren, het leverde immers al een aantal doelpunten op. Deze keer was Tom Kuitems bij de les en kon nog net een corner weggeven, voordat Prinsenland opnieuw kon scoren. De corner werd bijna omgezet in een doelpunt, maar Claude bracht redding op de doellijn en kopte de bal weg.

Daarna een aanval van SSV over veel schijven, waarbij Thomas het sluitstuk was, maar zijn poging om de bal in de kruising te draaien, mislukte omdat de bal net over het doel ging. Een kwartier voor tijd moest doelman Luuk er aan te pas komen om een diagonaal schot uit zijn doel te houden, zodat een nieuwe achterstand voor SSV voorkomen werd. Maar toen even later er weer een messcherpe counter volgde van de thuisploeg, dwars door het midden, moest ook hij het antwoord schuldig blijven, Sven Damen zette zijn ploeg op voorsprong, 4-3.

Vlak voor tijd had SSV de stand weer gelijk kunnen trekken, toen er een scrimmage ontstond voor het doel van Prinsenland, maar met veel kunst- en vliegwerk kon de thuisploeg een doelpunt voorkomen. Ook een vrije trap voor SSV leverde niet het gewenste doelpunt op om de stand wederom gelijk te trekken. Aan de andere kant kreeg Prinsenland nog een corner om hun voorsprong te vergroten, dat lukt niet. Maar een vrije trap in de laatste minuut van de officiële speeltijd wel. Het was Jacco de Gast, die het slotakkoord van de thuisploeg voor zijn rekening nam, 5-3.

Toen ik na afloop trainer Carlos interviewde ging hij er maar eens bij zitten. Aan de bal waren wij de betere ploeg, maar we hebben cruciale duels verloren. De verdediging stond goed en iedereen verdedigde zijn man goed, maar de extra spelers die mee naar voren kwamen werden niet goed gedekt. Zij maakten 5 doelpunten uit 6 kansen en wij 3 uit 8 kansen. Wij gaven Prinsenland veel te makkelijk de gelegenheid om voor te zetten, te schieten en te scoren. Wij zoeken te vaak de voetballende oplossing. Vandaag brak het scorend vermogen ons op. Bovendien hebben wij te weinig op doel geschoten. De doelman maakte een onzekere indruk en daar hadden wij meer mee moeten doen.

Ook Thomas was zichtbaar teleurgesteld en gaf aan dat, als je zo veel fouten maakt, je ook niet verdient te winnen. We kwamen wel steeds goed terug na een achterstand, maar we liepen niet mee met de spelers die bij de counters mee opkwamen. Na de rust dachten we dat wij over de tegenstander heen konden gaan, maar dan moet je niet zo veel fouten maken. We wisten dat het geen voetballende ploeg was, maar zij kregen op het middenveld veel ruimte. Hij vond het zelf wat onwennig in de spits en hij trok voor zijn gevoel te veel naar buiten.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Arnemuiden.