Vrije trappen en sterke tweede helft helpen SSV´65 1 langs DBGC

Datum

24 april 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

Voor de wedstrijd gaf trainer Carlos de Jonge aan dat DBGC een onberekenbare ploeg is, want de laatste 4 wedstrijden hebben ze vaak de overwinning aan het eind van de wedstrijd binnengesleept. Bovendien moeten wij oppassen voor hun counters, ze hebben een razendsnelle spits.

Aanvoerder Michel de Groote vond het ook een aardig goede ploeg, ze staan bovenaan in de derde periode. Ze hebben een gevaarlijke spits. Wij moeten op dezelfde manier doorgaan als in de vorige wedstrijden. Bij balverlies schakelen zij beter om dan wij en daarin moeten wij ons verbeteren.

Aan het begin van de wedstrijd kwam SSV bijna op achterstand door een misverstand tussen doelman Luuk van Gilst en Sam Biesterbosch, maar het liep met een sisser af. Aan de andere kant mocht vrije trappenspecialist Thomas Mattheijer weer eens aanleggen op een ideale plek voor hem, 3 meter buiten het 16-metergebied van DBGC. Wat hij al zo vaak deed, scoren uit dit soort standaardsituaties, deed hij nu weer, 1-0.

DBGC ging direct op jacht naar de gelijkmaker kreeg daarvoor 2 corners achter elkaar, maar de gelijkmaker leverde dat niet op. Even later mochten zij ook een vrije trap nemen, deze keer net buiten het 16-metergebied van SSV, maar de bal ging net naast de kruising. De bezoekers hadden de hulp nodig van SSV om aan de gelijkmaker te komen. Een misverstand in de verdediging van SSV werd genadeloos afgestraft door de behendige spits van DBGC, 1-1.

SSV hield een corner over aan een afstandsschot van Thomas, maar daar kwam verder niets uit. Zo ook na een corner in de eenentwintigste minuut. Aan de andere kant sloeg DBGC genadeloos toe. Een vlotte aanval over links werd omgezet in een prachtig doelpunt in de verre hoek, temeer omdat er niet ingegrepen werd door de ploeg van trainer Carlos de Jonge, 1-2.

SSV kreeg kort achter elkaar 2 vrije trappen in de buurt van het 16-metergebied van de bezoekers en even zo vaak leverde dat niets op. De bezoekers schakelde daarna vliegensvlug om, deze keer had de spits minder geluk, hij kon de kans net niet afmaken. Ook SSV schakelde direct daarna om, maar René Zwamborn zag zijn kopbal naast gaan.

Niet lang voor rust probeerde Bas Biesterbosch zijn doelpuntenreeks naar 11 te tillen, maar de kans was te moeilijk om hem te verzilveren. Vijf minuten voor rust leek DBGC de marge op 2 te brengen, na weer een vliegensvlugge aanval. Doelman Luuk van Gilst was al geslagen, maar de bal ging niet alleen over hem heen, maar ook over het doel. SSV kwam met de schrik vrij. Bij het scheiden van de markt kreeg Thomas opnieuw de kans om zijn specialiteit om te zetten in een doelpunt. Ook nu lag de bal ideaal voor hem, deze keer zocht hij het doel te hoog, zodat beide ploegen met een stand van 1-2 aan de thee gingen.

In de tweede helft ging SSV op zoek naar de gelijkmaker, maar moest daarbij ook oppassen voor de gevaarlijke counters van de bezoekers. De spits van DBGC kon alleen op doelman Luuk afgaan, maar zag zijn poging deze keer naast gaan. Aan de andere kant werd SSV dit keer een handje geholpen door de keeper van DBGC. Hij liet een hoge voorzet los, mogelijk verblind door de felle lichten, het was immers een avondwedstrijd. René was er als de kippen bij om de gelijkmaker in te tikken, 2-2.

Even later mocht Thomas opnieuw aanleggen voor een vrije trap en ook nu weer had de keeper het nakijken, 3-2. Toen diezelfde Thomas ongehinderd mocht opstomen naar het doel van de bezoekers, kon hij bijna een hattrick noteren. De keeper van DBGC wenste echter niet mee te werken aan dit feestje, hij had een antwoord op deze harde gedrukte schuiver. Ten koste van een corner, maar die werd goed uitverdedigd.

In de vijfenzestigste minuut kroop SSV door het oog van de naald, nadat de bezoekers een razendsnelle counter hadden uitgevoerd. In eerste instantie moest doelman Luuk redding brengen en in tweede instantie bracht de paal redding. Aan de andere kant een corner voor SSV, die niets opleverde. Ruim een kwartier voor tijd liet de Goese formatie weer eens een bal lopen, terwijl de spits van DBGC daardoor een vrije schietkans kreeg. De verdediging van SSV kon opgelucht ademhalen, hij schoot voorlangs.

Daarna werd René gewisseld voor Promise Sieka, die niet lang daarna een grote kans kreeg. Hij schoot net iets te laat zodat zijn poging geblokt kon worden. Even later deed Claude de Smit het nog eens dunnetjes over, maar de keeper had een sublieme redding in huis.

Zo'n 10 minuten voor tijd kreeg SSV wederom een vrije trap, net buiten de 16 van DBGC. Deze keer stonden Perry Bek en Thomas alle twee klaar om de score naar een hoger plan te tillen. Deze keer was het verrassend Perry die op doel schoot. De keeper kon de goed ingeschoten vrije trap alleen maar tegenhouden. Claude was er als de kippen bij om de 4-2 binnen te schieten.

Vlak voor tijd probeerde DBGC nog iets aan de stand te doen, maar de corner die het daarvoor kreeg werd goed uitverdedigd. Aan de andere kant zette Claude Promise alleen voor de keeper. Laatstgenoemde kwam als overwinnaar uit de strijd.

In de laatste minuut werd Maurice Madasim nog in de ploeg gebracht voor Claude. In de extra tijd slalomde Promise als een volleerd wintersporter door de verdediging van DBGC, maar de laatste pion, de keeper, wilde niet meewerken en gaf slechts een corner weg. Die leverde niets op, zodat de derde overwinning op rij een feit was voor de manschappen van trainer Carlos de Jonge. Hierdoor steeg SSV naar de tweede plaats in een zeer vertekend beeld op de ranglijst.

Over de eerste helft was de trainer niet tevreden, gaven we bijna niet thuis. We hadden heel weinig tweede ballen. We dekten niet kort genoeg en de aanvallers noch de middenvelders konden ook maar iets bewerkstelligen. We dekten op 5 meter afstand. En de ploeg was nog zo gewaarschuwd voor deze tegenstander, die 4 wedstrijden aan het slot steeds hadden toegeslagen. Over de tweede helft was hij wel tevreden, werd er korter gedekt, hadden we zeker 70% van de tweede ballen. We waren ook feller in de duels. Hij legde nog maar eens uit wat de 3 basisingrediënten waren voor een goede wedstrijd. Initiatief nemen bij de aanvallen, tweede ballen veroveren en duels winnen. Als we aan deze voorwaarden voldoen kunnen wij heel goed voetballen.

Doelman Luuk vond, net als zijn trainer, dat we een zwakke eerste helft speelden. We waren slap in de duels en hadden we geen tweede ballen. Het eerste tegendoelpunt was een misverstand tussen mij en Dennis Dorssers. Ook het tweede doelpunt rekende hij zichzelf aan. In de tweede helft hebben we meer duels gewonnen. Hij vond Perry en Thomas uitzonderlijk goed spelen. In standaardsituaties en dan vooral vrije trappen rondom de 16, zijn we heel trefzeker. We werden in het zadel geholpen door de andere doelman. We kregen ook meer ruimte. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was erg groot. Het was een goede en terechte overwinning. Hopelijk kunnen we nog meedoen aan de nacompetitie, want dat zou wel verdiend zijn.

De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Terneuzense Boys op 5 mei.