3 - 2

Terneuzense Boys

Mannen, 1, 2e klasse E

5 mei 2018 14:30

Voor de wedstrijd vroeg ik aan trainer Carlos de Jonge wat voor een wedstrijd hij verwachtte. Hij zei een intense wedstrijd van twee kanten te verwachten. We zijn aan elkaar gewaagd, maar we moeten goed aan de wedstrijd beginnen door duels te winnen en tweede ballen veroveren. Terneuzense Boys heeft vorige week een prachtig resultaat behaald tegen Nieuwdorp, een 5-1 overwinning. Ik had ze ook gewaarschuwd voor hun spits, maar die blijkt niet mee te doen.

SSV begon voorvarend aan de wedstrijd, waarbij Rick Mulder de aanvallende intentie van SSV maar eens onderstreepte door een prima voorzet af te geven. Bas Biesterbosch had zelfs nog even tijd om de bal goed te leggen voordat ging uithalen. Hij zocht het doel echter te hoog.

Nog steeds bleef SSV Terneuzense Boys onder druk zetten en dat resulteerde in 2 schietkansen, maar nog geen doelpunt, wel een corner. Bij de tweede paal stond Bas goed opgesteld en werkte de bal met zijn bovenbeen in het doel, 1-0.

Direct daarna nam SSV gas terug en kon Terneuzense Boys wat makkelijker het doel van SSV bereiken. Eerst namen de bezoekers de bal over van SSV, maar echt gevaarlijk werd het niet voor de blauwhemden. Nog geen minuut later moest de verdediging van SSV wel ingrijpen en een aanval onschadelijk maken.

Na een kwartier een snelle uitval van Terneuzense Boys, waarbij de verdediging van SSV niet goed ingreep. Met werkelijk een prachtig doelpunt schoot Wouter Duvekot over doelman Luuk van Gilst, die iets voor zijn doel stond, 1-1.

Daarna probeerde SSV via een corner weer op voorsprong te komen, maar de voorzet was veel te hoog en leverde niets op. Daarna gingen de bezoekers op jacht naar de voorsprong. Eerst via een vrije trap aan de zijkant van het veld, maar die werd nog goed uitverdedigd door SSV. Daarna door een snelle uitval, die ook nog goed werd verdedigd. Ook een vrije trap, zo'n 15 meter buiten de 16 van SSV leverde nog geen doelpunt op, omdat er hoog overgeschoten werd. Via een klein speldenprikje deed SSV iets terug, Perry Bek stuurde René Zwamborn de diepte in, maar laatstgenoemde raakte de bal te zacht om van een heuse doelpoging te kunnen spreken.

Direct daarna nam Terneuzense Boys het heft weer in handen, op jacht naar de voorsprong. De rechtsbuiten maakte zich goed vrij, had een afgemeten voorzet voor Bart van Fraeijenhove in huis, die wel raad wist met deze kans, 1-2.

Daarna leek SSV weer een beetje wakker geworden te zijn en probeerde via een corner op gelijke hoogte te komen. Die leverde een corner op aan de andere kant, die door aanvoerder Michel de Groote op doel werd geschoten. De bal ging echter naast. Daarna mocht SSV een vrije trap nemen aan de zijkant, ter hoogte van het 16-metergebied. Rick Mulder kreeg tot 2 keer toe de kans om op doel te schieten. Hij kreeg als beloning een corner, maar meer ook niet.

Aan de andere kant probeerde Terneuzense Boys vlak voor rust de voorsprong te vergroten, door een vrije trap te nemen net buiten de 16 van SSV. Doelman Luuk wist erger te voorkomen.

Direct in de eerste minuut na rust stelde Bas Biesterbosch Perry in staat op doel te schieten, maar zijn poging ging ver naast. Even later een nieuwe aanval van SSV, die door de bezoekers tot corner werd verwerkt. Daaruit kreeg Thomas Matheijer tot 2 keer toe de kans om op doel te schieten. Hij zocht het doel veel te hoog. Direct daarna had Rick een fraaie solo in huis, maar de laatste horde, de keeper van de bezoekers, was er net 1 te veel.

Ondertussen moest SSV goed opletten op de counters van Terneuzense Boys, maar Claude de Smit greep goed in. Weliswaar ten koste van een corner, maar die werd goed uitverdedigd. Ook SSV wist goed raad met een counter, maar de verdediging van Terneuzense was alert, maar had toch een overtreding nodig om de aanval van SSV af te stoppen. De vrije trap werd door Perry genomen, maar de doelman kon de bal makkelijk wegwerken. Even later kreeg SSV weer een vrije trap, deze keer genomen door Thomas, die feilloos het hoofd van Claude vond, die de doelman kansloos liet, 2-2.

Terneuzense Boys ging opnieuw op jacht naar de voorsprong, nam resoluut de bal over van SSV, maar Mark Noordijk greep goed in. De corner die hij weg moest geven werd over gekopt door de spits van Terneuzense Boys. Even later werd een aanval van SSV in eerste instantie afgeslagen, maar Thomas zag kans toch nog op doel te schieten, echter zonder resultaat. Niet lang daarna zetten de gebroeders Biesterbosch samen een aanval op, dat resulteerde in een corner, die prima weggewerkt werd. Aan de linkerkant van het veld probeerde René ook nog een aanval op te zetten, hij hield er slechts een corner aan over en daar bleef het bij.

De bezoekers probeerden af en toe via een counter nog op voorsprong te komen, maar ook uit een aantal corners, die dat opleverde konden ze het net niet meer vinden. Ongeveer een kwartier voor tijd werd Aco Patkovic in het veld gebracht voor René. Direct daarna leed SSV slordig balverlies in de verdediging. De bezoekers konden echter niet profiteren van dit buitenkansje. Hierna kon SSV nog wel een counter uitvoeren, maar dat veranderde niets aan de stand.

Terneuzense Boys had nog een gevaarlijke counter in huis, maar de goed oplettende Sam greep goed in en de corner werd goed weggewerkt door aanvoerder Michel. Bij een schot op doel, die dusdanig voorlangs ging, dat het een ingooi opleverde, hoefde doelman Luuk niets te doen. Aan de andere kant nam Thomas namens SSV een corner, die door werd gekopt door Bas en de mee opgekomen aanvoerder van SSV stond bij de tweede paal om SSV op voorsprong te koppen, 3-2. Even later probeerde Claude met een slim balletje de keeper te verschalken en zo de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn poging ging net voorlangs.

Vlak voor tijd wisselde trainer Carlos de Jonge Bas voor Maurice Madasim, die gelijk betrokken was bij een aanval van SSV. Die aanval leverde 2 corners op, maar geen doelpunt. Twee minuten voor tijd nog een wissel bij SSV, Sam mocht moegestreden de bank opzoeken. Zijn plaats werd ingenomen door Antonio Novak, een speler uit het tweede van SSV.

In de extra tijd kregen beide ploegen ieder nog 1 kans om te scoren, SSV een corner en Terneuzense Boys schoot nog een keer op doel. Omdat beide ploegen daaruit niet meer scoorden, bleef de stand ongewijzigd en veroverde SSV met deze 3-2 overwinning de tweede periode.

Trainer Carlos de Jonge vond dat zijn ploeg niet goed speelde tegen een matige ploeg. Maar Terneuzense Boys compenseerde het gebrek aan voetballend vermogen wel met werk- en vechtlust. We begonnen redelijk, maar na de 1-0 namen we gas terug en dat leverde Terneuzense Boys 2 doelpunten op. In de rust had hij aangegeven dat de eerste helft een kopie was van de wedstrijd tegen DBGC. We hebben toen een aantal dingen rechtgezet. We kwamen beter uit de kleedkamer en conditioneel hadden we een sterk einde. Hij vond het over de gehele wedstrijd gezien wel een terechte overwinning. Zeker als je ziet hoeveel uitgespeelde kansen wij weer hebben gekregen. Volgende week verwacht hij een vrijuit voetballend elftal, want de spanning is er nu wel van af.

Dennis Dorssers, die geblesseerd aan de kant stond, liet zijn licht ook nog over de wedstrijd schijnen en zei dat wij na 10 minuten een makkelijke middag hadden kunnen hebben, als wij de kansen, die we kregen, benut hadden. Maar na de 1-0 gaven wij de wedstrijd uit handen. We hadden geluk dat het bij de rust "maar" 1-2 stond. Maar de ploeg kwam heel weerbaar uit de kleedkamer en nu zag hij de hele ploeg ervoor gaan. We hadden geen gas terug moeten nemen. Maar Terneuzense Boys maakte wel 2 prachtige doelpunten.