SSV'65 is oppermachtig tegen vv Zwaluwe: 2-0 winst

Mannen, 1, 2e klasse E

3 februari 2018 14:30

Scheidsrechter

G.J. de Pater

Voor de wedstrijd zei trainer Carlos de Jonge tegen me dat hij vond dat Zwaluwe het boven verwachting goed doet. Het is een degelijke ploeg. Vandaag gaat het er om wat wij daar tegenover stellen. Onze ploeg is fit, heeft goed getraind. Een aantal spelers is op de weg terug (Promes Sieka, Dennis Dorssers en Stefan Francke). Sommigen spelen vandaag met het tweede mee en zullen aansluitend bij ons op de bank plaatsnemen. De voortekenen zijn gunstig om de 3 punten in eigen huis te houden. Het is nu aan de ploeg, wat brengen we zelf.

Vanwege het slechte weer wordt er uitgeweken naar het kunstgrasveld.

De eerste speldenprik werd uitgedeeld door Zwaluwe, dat in de tweede minuut al een corner mocht nemen. Maar de verdediging van SSV was goed bij de les en verdedigde goed uit. Even later was het SSV dat dichtbij het openingsdoelpunt was. Thomas Mattheijer legde uit een vrije trap de bal panklaar voor René Zwamborn, die naast schoot.

In de negende minuut zette Zwaluwe een aanval op over rechts, maar hield er niet meer dan een corner over en een zwaar geblesseerde speler, die niet meer verder kon spelen, zodat trainer Vincent de Klerk al snel in de wedstrijd een wissel moest toepassen.

Even later kreeg SSV een vrije trap aan de zijkant van het veld, die in eerste instantie werd uitverdedigd, maar uiteindelijk hield SSV er toch een corner aan over. De mee naar voren gekomen aanvoerder Michel de Groote kopte recht in de handen van de keeper.

Een minuut later werd er in de buurt van het strafschopgebied van Zwaluwe een zware overtreding op Claude de Smit gemaakt, die bestraft werd met een gele kaart en een vrije trap. Vrije trappenspecialist Thomas ging achter de bal staan, vond een medespeler in het 16-metergebied en verschillende spelers van SSV waagden een poging om het openingsdoelpunt te maken, maar het was uiteindelijk René, die het laatste tikje gaf, 1-0.

De blauwhemden gingen gewoon verder met aanvallen, Zwaluwe had een overtreding nodig om Perry Bek af te stoppen, die vlak voor de 16 werd gevloerd. Hij nam zelf de vrije trap, maar schoot in de muur. Niet lang daarna kwam de thuisploeg er weer vliegensvlug uit, maar Bas Biesterbosch hield er niet meer dan een corner aan over. Even later weer een corner voor SSV en de korte variant, die SSV de laatste tijd veelvuldig hanteert, werd afgewisseld met een variant op Perry, die op de 16-meterlijn klaar stond om in te schieten. Zijn poging ging naast.

Deed Zwaluwe dan helemaal niets terug? Jawel, in de tweeëntwintigste minuut kreeg het een vrije trap in de buurt van het 16-metergebied van SSV. De uitvoering was dermate zwak en de bal ging naast, zodat doelman Luuk van Gilst niet eens in actie hoefde te komen.

Tot aan de rust was het alleen SSV dat de klok sloeg. Een vrije trap, door Thomas genomen werd goed naar de buitenkant weggewerkt door de keeper van Zwaluwe. Niet lang daarna een snelle, maar slecht uitgevoerde aanval van SSV over rechts. Niet lang daarna een aanval over links, waarbij Perry de keeper zwaar op de proef stelde, desondanks wist de goalie van Zwaluwe het gevaar te bezweren.

Tien minuten voor tijd weer een corner voor SSV, die niets opleverde. De mooie aanval die daarop volgde had een beter lot verdiend. Bas had een prima voorzet in huis op René, die de bal op zijn beurt panklaar legde voor Rick Mulder, maar laatstgenoemde schoot naast.

De tweede helft begon met een levensgrote kans voor Bas, die een bijna niet te missen kans, via een verdediger, toch naast zag gaan. De corner leverde niets op.

Even later een korte opleving van de bezoekers. Twee snelle counters achter elkaar. Bij de eerste werd er net naast geschoten. Bij de tweede moest doelman Luuk redding brengen.

Direct daarop volgde een vliegensvlugge counter van SSV, die over diverse schijven ging, soms met 1 keer raken, tot de bal bij Claude kwam, die de 2-0 voor SSV aantekende. De trainer zei dat we hierop flink geoefend hadden en dit is het resultaat. Zijn manschappen gingen gewoon door met aanvallen, kansen creëren, vrije trappen en corners nemen. Er kwam geen wijziging in de stand.

De laatste 10 minuten leefde Zwaluwe nog even op. De eerste aanval werd nog voorlangs geschoten, maar bij de tweede aanval moest Thomas op de doellijn redding brengen om een tegendoelpunt te voorkomen. De twee corners die Zwaluwe daarna kreeg leverden echter ook geen doelpunt op.

Het laatste woord was aan SSV, dat vlak voor tijd nog een aanval in petto had, die echter goed verdedigd werd. In de extra tijd kreeg Aco nog een kans op de 3-0, maar oog in ook met de keeper van Zwaluwe moest hij zijn meerdere erkennen in laatstgenoemde. Daardoor bleef de stand 2-0 en was de eerste overwinning na de winterstop een feit.

Trainer Carlos de Jonge vond deze overwinning nog meer verdiend dan die in de uitwedstrijd. We waren veel in balbezit, kregen zelf genoeg kansen om te scoren en hebben daarentegen weinig kansen weggegeven. We probeerden altijd voetballend de oplossing te vinden. Het kunstgrasveld was zeker niet in ons nadeel. Het positiespel was goed, de verdediging solide, het middenveld uitstekend. Dit was een dikverdiende overwinning.

Sam was na afloop tevreden over het weinig weggeven van kansen. Minder tevreden was hij omdat we bij vlagen slordig speelden. Jammer dat de 2-0 of zelfs 3-0 zo lang uitbleven, want we hebben er kansen genoeg voor gehad. Het was een prima wedstrijd en een zakelijke overwinning.

Volgende week is er geen programma, de week erop halen we de wedstrijd in thuis tegen Klundert.