1 - 0

Mannen, 1, 2e klasse E

16 december 2017 14:15

Wedstrijdverslag Nieuwdorp-SSV'65

Voor de wedstrijd vroeg ik trainer Carlos de Jonge of het vandaag een loterij zou worden op dit slechte veld. Dat verwachtte hij niet, er staan geen plassen op het veld. Het is voor een trainer altijd prettig om in dezelfde formatie te kunnen spelen, zeker als het 3 overwinningen op rij oplevert. Wij moeten de ruimtes achter hun verdediging zien te vinden om van daaruit te kunnen scoren. Nieuwdorp heeft een mix van handige voetballers en ervaring. Wij hebben de wapens om hen te kunnen verslaan.

Aanvoerder Michel de Groote vond het niet verantwoord om op dit doorweekte veld te voetballen. Op dit veld krijg je doorslippende ballen en uitglijdende spelers. Nieuwdorp doet het goed, ze staan niet voor niets tweede en hebben gewoon een goede ploeg. Wij moeten gewoon ons eigen spel spelen en rekening houden met dit moeilijk bespeelbare veld.

Nieuwdorp begon fanatiek aan de wedstrijd, hun eerste aanval werd in eerste instantie afgeslagen door SSV, maar in de rebound kreeg de spits van de thuisclub toch een kans om op doel te schieten. Doelman Luuk van Gilst was bij de les en had de bal klemvast. Even later hoefde hij bij een vrije trap niet in actie te komen. Zijn verdediging deed het werk, gaf weliswaar een corner weg, die uitverdedigd werd, maar uiteindelijk werd er naast geschoten. Daarna probeerden de gastheren het nog eens met een aanval over links, maar doelman Luuk was nog steeds attent en onderschepte de bal.

Daarna nam SSV het heft in handen, kreeg in de elfde minuut een vrije trap, die het 16-metergebied van Nieuwdorp werd ingebracht, maar kon makkelijk weggewerkt worden. Daarna, je kon er op wachten op dit veld, een doorgeschoten bal die bij toeval bij Bas Biesterbosch kwam. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in de doelman van Nieuwdorp. In de rebound kreeg Rick Mulder nog een kans om op doel te schieten, maar zijn schot ging over het doel. Even later kreeg SSV een corner, die door de wind rechtstreeks in het doel dreigde te gaan, maar die keeper kreeg er nog net een hand achter. De nieuwe corner leverde geen gevaar op.

In de vierentwintigste minuut zette SSV een snelle aanval op, een corner was het enige tastbare resultaat. Opnieuw een doorgeschoten bal, die bij toeval bij Rick terechtkwam, die een scherpe voorzet in huis had, maar er was niemand mee naar voren gekomen om deze kans af te ronden. Daarna deed de thuisclub weer eens iets terug, via een messcherpe aanval, maar opnieuw belandde de bal in de handen van doelman Luuk. Niet lang daarna leed SSV balverlies en Nieuwdorp schakelde vliegensvlug  om en opnieuw moest doelman Luuk er aan te pas komen om het gevaar te bezweren. Daarbij gaf hij een corner weg, die voor groot gevaar zorgde. Tot twee keer toe werd de bal van de lijn gehaald en kroop SSV door het oog van de naald. Daardoor bleef de stand 0-0. Ook na een nieuwe corner van de thuisclub bleef de stand ongewijzigd. En toen SSV een vrije trap, die het 16-metergebied van Nieuwdorp werd in geslingerd, geen wijziging in de stand teweegbracht, gingen beide ploegen met een ongewijzigde stand aan de thee.

In de tweede helft schoot SSV uit de startblokken en kreeg in de zesenveertigste minuut een corner, maar ook niet meer dan dat. Direct daarna had Nieuwdorp op voor sprong kunnen komen, na een vliegensvlugge counter. Doelman Luuk werd deze keer wel uitgespeeld, maar de spits van Nieuwdorp wist het lege doel niet te vinden en schoot over. Even later moest Luuk er wel aan te pas komen om een achterstand te voorkomen. Een onverwacht afstandsschot moest hij met zijn voeten pareren, de tweede poging had hij klemvast. Na weer een snelle counter van Nieuwdorp was de goalie van de Goese formatie eerder bij de bal. Toen hij even later de bal onderschepte uit een corner, kon hij SSV weer op het spoor zetten van een aanval. Hij speelde René Zwamborn aan, die de achterlijn vond en een prima voorzet op Perry Bek afleverde, die ver naast schoot.

Even later verloor SSV opnieuw de bal, maar ook deze keer wist Nieuwdorp niet te profiteren van dit cadeautje. Daarna kregen de gastheren een vrije trap, zo'n 10 meter buiten de 16 van SSV. Doelman Luuk kon er nog net een hand tegen krijgen. De corner leverde en nieuwe corner op en daarna een ingooi, maar geen doelpunt.

De volgende corner van Nieuwdorp leverde wel een doelpunt op. Teun Rentmeester toornde boven alles en iedereen uit en knikte de bal tegen de touwen, 1-0. Daarna paste trainer Carlos de Jonge van SSV zijn eerste wissel toe, René mocht plaatsmaken van Aco Patkovic en had SSV nog 20 minuten om iets aan de achterstand te doen. Vijf minuten later mocht ook Erik Jansen zijn opwachting maken. Rick mocht gaan douchen.

SSV zocht verwoed de aanval en Stefan Francke leverde een prima voorzet af op Aco, die de bal kennelijk niet meer verwachtte en ging de kans verloren. Af en toe deed Nieuwdorp nog iets terug, maar verder dan een corner kwam het niet. SSV kon daarna weer razendsnel omschakelen, met Erik in de hoofdrol, die Claude bediende met een afgemeten voorzet, die net gemist werd door laatstgenoemde.

Tien minuten voor tijd opnieuw een aanval van SSV, met Aco als sluitstuk, maar zijn schot kon de thuisclub niet verontrusten, omdat de bal ver naast ging. Even later zocht SSV opnieuw naar de gelijkmaker, via een corner die laag voor het doel kwam, makkelijk werd verdedigd, maar Thomas Mattheijer zag toch nog kans om op doel te schieten. Zijn poging belandde naast het doel.

Vlak voor tijd opnieuw een mooie aanval van SSV, waarbij de bal planklaar gelegd werd voor Thomas, die een prachtig laag schot in huis had. Maar doelman Ruud Lagrand had een even zo mooie redding in huis en voorkwam hiermee de gelijkmaker. Weer een minuut later probeerde SSV een aanval over rechts om te zetten in een doelpunt. Aco schoot prima op doel, maar doelman Ruud hield zijn doel schoon met een prachtige redding. Hij leidde ook meteen een nieuwe counter in van Nieuwdorp, maar de verdediging van SSV greep kordaat in.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg SSV nog een vrije trap, waarbij iedereen, behalve doelman Luuk, naar voren ging. Het leverde de thuisclub een nieuwe counter op, maar daar bleef het bij. Toen bij de laatste aanval van de wedstrijd, Thomas met een uitgemeten voorzet het hoofd van Claude zocht, die de bal slechts schampte, niet gescoord werd, was na 3 overwinningen op rij, de nederlaag een feit.

Natuurlijk was trainer Carlos de Jonge teleurgesteld in het resultaat, maar hij had ook gezien dat de gelukkigste gewonnen had. Eerlijkheidshalve gaf hij ook toe dat zijn ploeg te weinig had gecreëerd. Maar ook door pech wilde het niet echt lukken. Bovendien zag hij dat een aantal spelers niet goed reageerde in bepaalde situaties en niet op de bal rekende. Er waren wel wat scrimmages, maar veel gevaar konden we niet brengen. Erg jammer.

Erik Jansen zag vanaf de bank de bal alle kanten op gaan op dit zware veld. Na het doelpunt gingen we ineens wel naar voren, daarvoor was het heel afwachtend. Het slotoffensief bracht helaas niet de gelijkmaker. Je zag ook steeds meer spelers uitglijden op dit lastige veld.

Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop.