ST Oostkapelle/Domburg 1

Mannen, 1, 2e klasse E

9 december 2017 14:15

Wedstrijdverslag SSV'65-Oostkapelle

Voor de wedstrijd gaf ik aan dat Oostkapelle meer punten haalt in uitwedstrijden en vroeg trainer Carlos de Jonge of hij verwachtte dat Oostkapelle behoudend zou gaan spelen. Hij ging daar niet van uit, want hij wist dat de ploeg aardig verjongd was en dat er nu meer voetballend vermogen in zat. Ze staan er goed voor met hun vierde plaats. Ook vroeg ik hem of zijn eigen ploeg met het behalen van deze periode bezig was, maar die geluiden had hij niet opgevangen. Wel stond er een artikel in de krant over dit onderwerp. Maar wij moeten gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken hoe we er voorstaan.

Ook aanvoerder Michel de Groote sprak ik voor de wedstrijd en stelde hem dezelfde vraag. Hij antwoordde dat wij ook meer punten pakken in uitwedstrijden, het is iets ongrijpbaars. Het is een jonge goed voetballende ploeg en ze staan vierde. Na 10 wedstrijden sta je op de plek waar je hoort te staan.

In de tweede minuut werd Claude de Smit door Thomas Mattheijer in stelling gebracht, maar voor Claude uit kon halen, gaf de verdediging van Oostkapelle een corner weg. De corner bracht niets op. Even later een snelle counter van Oostkapelle, maar het slappe schot als afsluiting kon doelman Luuk van Gilst niet verontrusten. SSV schakelde snel om en aan de andere kant wist Claude Bas Biesterbosch via een mooie voorzet te bereiken, maar Bas zocht het doel te hoog.

Even later kreeg SSV een vrije trap te nemen aan de zijkant van het veld, maar de bal verdween recht in de handen van de keeper. Dat gebeurde ook na een corner. In de twaalfde minuut had de keeper van Oostkapelle dan toch het nakijken. Claude de Smit, die vorige week met zijn 4 doelpunten behoorlijk doeltreffend was, kreeg het op zijn heupen. Ontving de bal net op de helft van de tegenstander, passeerde 2 man en verraste de doelman met een schot in de verre hoek, 1-0.

Oostkapelle ging niet bij de pakken neerzitten en zocht direct de aanval, nadat het resoluut de bal van SSV had overgenomen. Sam Biesterbosch wist echter het gevaar te bezweren. Zijn broer gooide er in de tweeëntwintigste minuut een solo uit, wist een flink aantal man te passeren, maar uiteindelijk leidde het nergens toe. De verdediging van SSV moest de hele wedstrijd alert blijven, want af en toe kwam Oostkapelle er gevaarlijk uit, zo ook in de drieëntwintigste minuut, toen de bezoekers over rechts de aanval zochten. Maar de verdediging bleef fier overeind.

Even later kreeg SSV een corner, maar de keeper kon hem makkelijk met 1 hand wegwerken. Elke wedstrijd gebeurt het dat SSV slordig balverlies leidt, vaak met heel vervelende gevolgen. Vandaag bleven die gevolgen uit. De spits van Oostkapelle kon alleen op het doel van Luuk af gaan, met 2 verdedigers van SSV op zijn hielen. Hij schoot over het doel van SSV.

Daarna volgde een sterke periode van Oostkapelle. Via een corner probeerde de bezoekers op gelijke hoogte te komen, maar wederom werd er goed verdedigd. Daarna volgde er een snelle en goed opgezette aanval en moest doelman Luuk met een mooie redding er aan te pas komen. De corner die hij weggaf werd goed verdedigd. Daarna volgde er opnieuw een aanval van de bezoekers, die een 100% kans opleverde, maar veel te slap ingeschoten werd.

Daarna probeerde SSV de score uit te breiden. Eerst via een aanval over rechts, waarbij Claude een prima voorzet afleverde op René Zwamborn, die recht in de handen van de keeper kopte. Even later probeerde Thomas de keeper te verschalken met een hard laag schot, deze had een voortreffelijke redding in petto. Daarna kreeg SSV 3 corners achter elkaar. De eerste 2 werden kort genomen, maar toen die niets opleverden werd de derde voor het doel geschoten, met hetzelfde resultaat, zodat beide ploegen met de 1-0 stand aan de thee konden.

Oostkapelle schoot na de rust uit de startblokken, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet, ook niet toen ze in de vierenvijftigste minuut een aanval opzette, die naast gekopt werd. Even later probeerden de bezoekers het over links, maar de voorzet, op maat, werd overgeschoten. Twee minuten later kreeg Oostkapelle een vrije trap te nemen, zo'n 5 meter buiten de 16 van SSV, maar deze werd zeer slordig genomen, want die ging over alles en iedereen heen. Daarna volgde er nog een aanval van Oostkapelle, die weer aan een sterke periode begonnen was, maar een slap schot op doelman Luuk zorgde niet voor de gelijkmaker. Daarna vond aanvoerder Michel het welletjes, greep stevig in toen er weer een aanval volgde van de Walcherse formatie. Hij had er een gele kaart voor over en de vrije trap werd hoog over geschoten.

Daarna was SSV aan de beurt, maar Bas kon zijn doelpuntentotaal niet uitbreiden, na een slap schot op doel, na goed voorbereidend werk van Claude. Hij bleef op 8 doelpunten steken. Evan later een corner voor SSV, die goed verdedigd werd en zelfs een nieuwe aanval van de bezoekers opleverde. Maar doelman Luuk lette goed op en onderschepte de bal.

Daarna volgde er een wissel, René mocht plaatsmaken voor Aco Patkovic. Laatstgenoemde was gelijk betrokken bij een nieuwe aanval van SSV, maar hij maakte hands en werd teruggefloten. Een kwartier voor tijd kreeg SSV een corner, die door 2 aanvallers van SSV gekopt werd, maar geen doelpunt opleverde. Direct daarna zette Oostkapelle weer een aanval op, maar de spits had zijn vizier niet op scherp gezet en schoot ver naast.

Het leidde een korte opleving in van Oostkapelle, kreeg daarvoor ook nog een vrije trap, die in het 16-metergebied werd geslingerd. Maar de verdediging van SSV bleef tot het einde toe bij de les. De laatste stuiptrekking van de bezoekers was een counter, die ook nog een corner opleverde, maar niet meer dan dat.

Het slotakkoord was voor SSV, die 2 corners kreeg. De eerste werd naast geschoten door Aco en de tweede werd afgeblazen door de scheidsrechter, omdat het tijd was, zodat de 1-0 overeind bleef en SSV de derde overwinning op rij boekte.

Trainer Carlos de Jonge was natuurlijk blij met de 3 punten, maar gematigd tevreden over het spel van zijn ploeg. De eindpass was vaak niet goed en de paar keer dat we onder druk kwamen te staan, lukte het ons niet om daar onderuit te voetballen. Achterin stond het wel goed. De tegenstander werd pas gevaarlijk toen wij met te veel man voor de bal voetbalden. Maar hij heeft wel veel strijd gezien over de hele 90 minuten. We begonnen goed met een vrijwel fitte selectie.

Trainer Jaimy van Bloppoel vond het een typische 0-0-wedstrijd. De gelukkigste heeft gewonnen. Hij vond dat zijn ploeg matig aan de wedstrijd begon. In de rust heeft hij zijn ploeg wat omgezet en ging het beter en konden zijn mannen de bal beter in de ploeg houden. Ook hij vond zijn ploeg slordig in de eindpass.

Aco Patkovic zag vanaf de bank dat SSV goed aan de wedstrijd begon en weinig kansen had weggegeven. Dankzij een individuele actie komen wij op 1-0. Daarna werd het wat minder van onze kant en werd Oostkapelle gevaarlijker, zonder dat zij scoorden. We hebben geknokt en de verdediging gaf weinig weg.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Nieuwdorp.