Zeer ruime overwinning SSV'65 in den Bommel

1 - 5

Mannen, 1, 2e klasse E

2 december 2017 14:30

Wedstrijdverslag Den Bommel-SSV'65

Voor de wedstrijd vertelde trainer Carlos de Jonge dat hij met dezelfde 11 in dezelfde formatie zou starten als vorige week. Goed voor de ploeg, goed voor de automatismen en het is fijn voor elke trainer om dezelfde 11 twee keer achter elkaar te kunnen opstellen. De tegenstander van vandaag heeft het meeste aantal tegendoelpunten, meer dan 3 gemiddeld per wedstrijd. Ook het aantal zelfgescoorde aantal doelpunten is niet erg groot. Maar met die gegevens kunnen wij niet veel. Als wij dezelfde strijd en inzet tonen als vorige week dan is het goed.

Vorige week stond SSV al binnen 1 minuut op voorsprong, dat gebeurde vandaag niet, want de vrije trap die SSV in de eerste minuut kreeg werd laag in het 16-metergebied van Den Bommel ingeschoten en kon makkelijk uitverdedigd worden. Ook toen de bal opnieuw werd ingebracht, leverde dat geen voorsprong op. Toen even later René Zwamborn een plotselinge schietkans kreeg, maar recht in de handen van de keeper schoot, was de dadendrang van SSV voor even geluwd. Den Bommel nam het initiatief over.

Het was al snel duidelijk dat Den Bommel reactievoetbal speelde en had in de zevende minuut een snelle counter voor SSV in petto. Doelman Luuk van Gilst volgde het spel goed en kon dan ook de bal onderscheppen. Bij twee volgende situaties hoefde hij niet in actie te komen. Van 25 meter schoot Den Bommel een vrije trap net over. Direct daarna een vrije trap van zo'n 30 meter net naast.

In de tiende minuut zette SSV een mooie aanval op, die leverde 3 corners achter elkaar op, maar geen doelpunt. Bijna 10 minuten gebeurde er niets noemenswaardig tot de thuisclub een corner mocht nemen, maar ook deze keer lette doelman Luuk goed op en had de bal klemvast. Enige tijd later zette SSV via Rick Mulder een aanval op, die weliswaar nog een corner opleverde, maar ook niet meer dan dat.

Een minuut later voerde Den Bommel weer eens een razendsnelle counter uit, maar niet alleen doelman Luuk was bij de les, dat was ook de hele verdediging van SSV, die het gevaar kon afwenden. Niet lang daarna veroverde SSV de bal en kreeg Thomas Mattheijer de kans om op doel te schieten. Zijn schot ging hoog over het doel. Zoals gezegd counterde de thuisploeg wanneer het de kans kreeg, maar tot dan toe bleek de verdediging van SSV een onneembare veste.

Daarna nam SSV het heft weer in handen, kreeg het eerst een vrije trap aan de zijkant van het veld te nemen, maar die werd laag het 16-metergebied van Den Bommel ingeschoten en kon makkelijk weggewerkt worden. Tien minuten voor rust kreeg SSV nog een corner, die door Perry Bek laag ingeschoten werd. De doelman van de thuisclub liet hem los en Claude de Smit was er als de kippen bij om SSV op voorsprong te zetten, 0-1. Even later had SSV de voorsprong kunnen verdubbelen. Erik Jansen was het sluitstuk van wederom een mooie aanval van SSV. Hij kopte echter in de handen van de keeper.

Vlak voor rust werden alle inspanningen van SSV tenietgedaan. Bij een hoge voorzet van Den Bommel gaf Luuk aan dat de bal voor hem was en Sam Biesterbosch liet de bal keurig gaan. Luuk schatte de situatie verkeerd in de bal kwam bij de man met de exotische naam Ruben Rui dos Santos, die gemakkelijk de gelijkmaker binnen kon tikken, 1-1. SSV ging op zoek naar de voorsprong, maar via een counter kwam die niet tot stand. Aan de andere kant had de thuisclub ook zo maar op voorsprong kunnen komen. Een messcherpe counter leverde een 100% kans op, maar de bal verdween net aan de verkeerde kant van de paal, gezien vanuit het oogpunt van de thuisclub. Daarna deed SSV voor rust nog 1 poging om met een beter gevoel aan de thee te gaan, maar ook na een snelle, goed uitgevoerde aanval kwam de bal in het bezit van de doelman van Den Bommel.

In de tweede helft ging SSV direct op jacht naar een nieuwe voorsprong, maar de eerste aanval leverde slechts een corner op, de tweede liep al vrij snel dood.

Daarnaast moest SSV bij de les blijven, want de uitvallen van de thuisclub waren af en toe levensgevaarlijk. Maar ook verdediger Tom Kuitems was bij de les en maakte het gevaar onschadelijk. Daarna ging SSV verder met waar het gebleven was, op jacht naar de voorsprong. René werd van achteruit aangespeeld, maar hij miste jammerlijk de bal. Evan later deed clubtopscoorder Bas het nog eens dunnetjes over. De aanval die over veel schijven ging, werd deze keer wel afgerond. Bas scoorde zijn achtste treffer van dit seizoen, 1-2.

Dat SSV op moest blijven letten werd na bijna een uur spelen weer duidelijk. Opnieuw een messcherpe counter van de thuisclub en opnieuw werd er maar net naast geschoten. In de achtenzestigste minuut leek de grotere voorsprong voor SSV dan eindelijk tot stand te komen. De specialist in vrije trappen rondom de 16, Thomas, schoot de bal via de vingertoppen van de doelman tegen de lat. Daarna volgde er een wissel, René mocht plaatsmaken voor Stefan Francke.

Ruim een kwartier voor tijd kroop SSV door het oog van de naald, toen een voorzet vanuit wederom een goeduitgevoerde counter over doelman Luuk op de paal geschoten werd. Even later moest de doelman van de Goese brigade wel in actie komen. Een verre ingooi kon hij met 1 hand bezweren. Een laatste stuiptrekking van de thuisclub, na een prachtige aanval, maar er was niemand mee naar voren gekomen om de aanval af te ronden.

ADO Den Haag heeft zijn Haags kwartiertje, Claude kopieerde dat fenomeen, maar had slechts 10 minuten nodig om een zuivere hattrick te maken, bovenop zijn eerste doelpunt. Zijn eerste van die 3 doelpunten verzorgde hij grotendeels zelf. Hij schoot op doel, maar de keeper kon de bal slechts tegenhouden, in de rebound zette hij alsnog de 1-3 op het scorebord. Vlak voor tijd zette SSV een nieuwe aanval op, waarbij de grensrechter volgens de scheidrechter onterecht vlagde voor buitenspel. Daardoor kon Claude zijn volgende doelpunt op het scorebord laten noteren, 1-4. Tot aan de laatste minuut bleef hij goed opletten, want bij een verkeerde terugspeelbal, was hij er als de kippen bij om de 1-5 op het scorebord te zetten. Daarna kwam er een abrupt einde aan zijn wedstrijd toen trainer Carlos hem een publiekswissel gunde. In de extra tijd had Rick de score nog uit kunnen breiden, maar de snelle aanval van SSV kon hij niet afronden omdat hij de bal verkeerd raakte.

Ondanks de grote uitslag vond trainer Carlos de Jonge het een slechte wedstrijd, we hebben niet goed gevoetbald. De spaarzame keren dat we onder druk kwamen konden we er niet onderuit voetballen. In de eerste helft hebben we veel te veel kansen en ruimte weggegeven. In de tweede helft werd er beter gevoetbald en zag hij meer strijd.

Ook Thomas vond de eerste helft niet goed. We waren te afwachtend en gingen te veel mee in hun spel. We hadden geen tweede ballen en hadden we geen geduld. De 1-1 kwam weer tot stand door persoonlijke fouten. Hij vond de uitslag niet geflatteerd, de doelpunten vielen alleen wat laat. Hij hoopt op nog 2 overwinningen zodat we de winterstop goed in kunnen gaan.