Wederom gelijkspel SSV'65 1: 1-1 tegen stug Serooskerke

Serooskerke 1

Mannen, 1, 2e klasse E

4 november 2017 14:30

Wedstrijdverslag SSV'65-Serooskerke

Voor de wedstrijd zei trainer Carlos de Jonge dat 3 punten een wereld van verschil kunnen maken. Win je, kan je zo maar 3 of 4 plaatsen stijgen, maar bij verlies kan je even zoveel plaatsen zakken op de ranglijst. Serooskerke is een degelijke ploeg, die stug kan verdedigen, maar moeizaam tot scoren komt. Het is zaak om niet op achterstand te komen. Met Michel de Groote en Thomas Matheijer hebben we wel spelers die spelers op hun plaats kunnen zetten, omdat het soms lastig is om goed in de wedstrijd te komen, als onze spelers niet direct een vaste tegenstander hebben.

Aanvoerder Sam Biesterbosch zei dat, als we de kansen afmaken, die we ook vorige week kregen, moet het goed komen. Als we vanuit een goede organisatie spelen en niet te veel lange balen spelen, moeten we het voetballend voor elkaar krijgen. Het was hem nog niet opgevallen dat we dit seizoen minder vaak op achterstand kwamen. De trainer hamert er ook op om goed uit de starblokken te komen. Misschien zijn we er als ploeg ook meer bewust van.

Serooskerke begon goed aan de wedstrijd en zette de eerst aanval op, maar verdediger Maurice Madasim greep goed in en wist erger te voorkomen. SSV zette daarna zelf een aanval op, maar was slordig in de voortzetting. Daarna was het opnieuw de beurt aan Serooskerke, maar hun aanval werd opnieuw goed uitverdedigd. Deze keer ten koste van een vrije trap, net buiten de 16 van SSV, maar doelman Luuk van Gilst was op zijn post en hield zijn doel schoon.

Even later was het weer SSV dat in de aanval ging, maar ook de verdediging van Serooskerke hield stand. Ten koste van een corner, maar Claude de Smit schoot de voorzet hoog over. Daarna trokken de gasten weer ten aanval, door het midden, maar de aanvallers hadden hun vizier niet op scherp gezet. Niet veel later moest Quincy van Aerde geel incasseren, omdat hij een veelbelovende aanval van de bezoekers onreglementair onderbrak.

Elke wedstrijd lijdt SSV 1 of meerdere keren slordig balverlies, vaak met een tegendoelpunt als gevolg, vandaag had het geluk dat de aanvallers van Serooskerke de uitgelezen kansen naast wisten te schieten. Daarna wist SSV razendsnel om te schakelen, legde Aco Patkovic de bal panklaar voor Bas Biesterbosch, maar ook hij wist het doel niet te vinden. Hij kreeg nog wel een corner, die zijn broer Sam naast schoot.

In de eenentwintigste minuut zocht SSV opnieuw de aanval nadat het de bal van Serooskerke had veroverd. Meer dan een corner zat er niet in. Toen Serooskerke een nieuwe aanval op wilde zetten, greep Claude in ten koste van een gele kaart, omdat de scheidsrechter vond dat ook hij een veelbelovende aanval van de bezoekers niet volgens de regels onderbrak. Na bijna een half uur spelen, kroop SSV opnieuw door het ook van de naald, na wederom slordig balverlies. Maar ook deze opgelegde kans was niet aan de bezoekers besteed. Aan de andere kant probeerde Bas de keeper van Serooskerke met een vlammend schot te verschalken, maar de keeper was paraat.

Daarna zette Serooskerke 2 knappe aanvallen op, de eerste werd goed onderschept door doelman Luuk, de tweede verprutste de bezoekers zelf. Even later was het dan toch raak voor de bezoekers. Een veelbelovende aanval werd afgesloten met een hard schot van afstand, die recht op doelman Luuk af leek te gaan. Even later moest hij de bal uit het net halen, 0-1. Alex Jobse was de doelpuntenmaker.

Vijf minuten voor rust kreeg SSV een vrije trap, zo'n 35 meter van het doel van Serooskerke, maar het leverde SSV niet de gelijkmaker op. Een minuut voor de rust nam Serooskerke resoluut de bal over van SSV, maar wist het opnieuw geen raad met een opgelegde kans.

In de rust had er een wissel bij SSV plaatsgevonden, Thomas Mattheijer had de plaats ingenomen van Quincy van Aerde

Na de rust ging SSV op zoek naar de gelijkmaker. Kreeg daarvoor eerst een vrije trap en direct daarna een corner, maar René Zwamborn kopte over. Na deze speldenprik zette SSV nog meer druk op Serooskerke, kreeg het opnieuw een vrije trap en een corner en deze keer was het Mark Noordijk, die over kopte. Aan de andere kant counterde Serooskerke naar het doel van SSV, maar deze keer was de verdediging van SSV paraat.

Daarna voerde SSV de druk nog verder op, bleef het aanvallen opzetten, kreeg het ook vrije trappen om de score in evenwicht te krijgen, maar de voorzetten waren of te hard of te onzuiver en aan de andere kant bleven de bezoekers loeren op de counter.

In de zeventiende minuut was SSV dicht bij de gelijkmaker toen eerst Claude en daarna Thomas op doel schoten. De keeper moest het gevaar bezweren ten koste van een ingooi, maar die leverde verder niets op.

Dat SSV, inclusief doelman Luuk alert moest blijven, bleek toen Serooskerke vliegensvlug een counter uitvoerde. Deze keer kwam Luuk als overwinnaar uit de strijd. Hij gaf niet meer dan een corner weg en die leverde SSV een razendsnelle counter op. Deze keer was het de verdediging van de bezoekers die aan de noodrem moest trekken. Het bleef allemaal zonder gevolgen. Daarna volgde een nieuwe aanval van SSV, maar de strakke voorzet werd tot corner verwerkt en die werd even later weer goed uitverdedigd.

SSV bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar de aanval over rechts leverde niet meer dan een corner op, die eerst werd uitverdedigd, daarna opnieuw werd ingebracht en leek het even of de gelijkmaker aanstaande was, maar de scheidsrechter blies af wegens buitenspel.

Serooskerke bleef gevaarlijk via de counter, maar de spitsen wisten het doel van SSV niet meer te vinden. De thuisploeg bleef azen op de gelijkmaker, maar de verdediging van de bezoekers haalde alles uit de kast om dat te voorkomen, zo ook een kwartier voor tijd. Tien minuten voor tijd kreeg SSV dan eindelijk loon naar werken. De bal kwam via een mooie aanval bij Aco terecht die de bal met de borst panklaar legde voor de inmiddels ingevallen Rick Mulder, die met een strak schot over de grond de thuisploeg langszij bracht, 1-1

Even later kreeg Bas een gele kaart omdat hij niet op afstand ging staan, bij een vrije trap, maar dat gebeurde achter de rug van de scheidsrechter. SSV ging op zoek naar de voorsprong, kreeg een vrije trap in de buurt van de hoekvlag en daarna kreeg het ook nog een corner, die perfect op het hoofd van Aco geplaatst werd, maar de keeper redde met zijn knie. Vlak voor tijd werd Aco, via een ingooi opnieuw voor de keeper gezet en opnieuw redde de doelman van de gasten knap.

Nog net voor tijd kreeg Serooskerke nog een corner, die via een hand van een verdediger tot stand kwam. De scheidsrechter oordeelde dat het niet opzettelijk was. Doelman Luuk kon de bal daarna gemakkelijk wegwerken. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd ging Bas er alleen vandoor en hij kon alleen met een overtreding afgestopt worden, net buiten het strafschopgebied van Serooskerke. Een mooi klusje voor Thomas, maar de keeper hield de bal uit zijn doel, ten koste van een corner.

Serooskerke kon daarna nog een snelle counter uitvoeren, maar Maurice was bij de les en onderschepte de bal. In de extra tijd was Serooskerke nog dicht bij de overwinning, na weer een mooie aanval over rechts. De prima voorzet werd door doelman Luuk tot corner verwerkt. Daarop volgde een scrimmage, waarbij uiteindelijk op de paal werd geschoten en SSV opnieuw door het oog van de naald kroop. Daarna floot de scheidrechter voor het eind van de wedstrijd.

Trainer Carlos de Jonge van SSV was niet tevreden met het gelijke spel. In de eerste helft speelden we te veel reactievoetbal en gaven het initiatief aan de tegenstander. De opdracht was om de tegenstander vast te zetten bij spelhervattingen, maar dat gebeurde niet. Bovendien hadden we te weinig tweede ballen. In de tweede helft hadden we meer balbezit, maar vreemd genoeg ook minder kansen. Bovendien ontbrak het beetje geluk dat we nodig hadden. Toen we veel sterker waren dan de tegenstander hadden we zeker 2 doelpunten moeten zetten. Ook vond hij de gele kaart van Bas onbegrijpelijk.

Volgende week geen competitie, wel over 2 weken, uit tegen Arnemuiden.