28 oktober 2017 14:30

Scheidsrechter

Schot

Wedstrijdverslag DBGC-SSV'65

Voorafgaand aan de wedstrijd vertelde trainer Carlos de Jonge dat DBGC een snelle spits heeft, die vaak gezocht wordt, maar achterin kwetsbaar is. Voor ons is het zaak om die spits, Jeroen Sep, te neutraliseren, door de lijnen naar hem af te snijden. Een klus die Sam Biesterbosch op zich moet nemen. Maar we moeten ons eigen spel blijven spelen, daar ligt onze kracht.

Aanvoerder Sam wist dat we hier vorig jaar 3-3 speelden en toen ik hem vroeg wat we mee moesten nemen van de overwinning van vorige week, zei hij dat we de goede organisatie vast moesten houden. Als dat gebeurt, moeten we de kansen verzilveren, die we krijgen, om zo de overwinning mee naar huis te nemen.

In de eerste 10 minuten werd er door beide ploegen zeer slordig gevoetbald en de eerste kans was in de elfde minuut voor DBGC. Het was Jeroen Sep, die aan de zijlijn opstoomde, maar door de verdediging van SSV ver van het doel werd gehouden. Zijn poging om doelman Luuk van Gilst te verschalken werd daardoor in de kiem gesmoord. De thuisclub bleef wel aanvallen, maar doelman Luuk had er goed het oog in en kon de bal makkelijk vangen. Ook een corner, die 1 minuut later volgde, kon hij makkelijk wegwerken, maar daarna werd de bal wel slecht uitverdedigd. DBGC kon daar niet van profiteren. Aan de dadendrang van DBGC kwam nog geen eind, want de volgende aanval leverde een corner op, waarbij doelman Luuk mistastte, maar gelukkig voor hem en SSV, liep het met een sisser af.

Daarna volgde een domper voor SSV en voor Maurice Madasim in het bijzonder, hij moest de wedstrijd staken vanwege een oude blessure die opspeelde. Stefan Francke moest hem zonder een noemenswaardige warming up gaan vervangen.

Na een half uur spelen kreeg DBGC een vrije trap, na een lichte overtreding, zo'n 25 meter van het doel van SSV. De bal vloog maar net langs de paal, zodat ook dit gevaar was geweken voor SSV. Nog geen 3 minuten later een nieuwe aanval van DBGC, waarbij de afgemeten voorzet maar net over het doel van SSV werd gekopt.

Daarna deed SSV pas iets terug in de vorm van een snelle counter, waarbij Perry Bek en Sam Biesterbosch samen op het doel van DBGC afgingen, met slechts 1 verdediger, die hen de voet nog kon dwars zetten. Hoewel Perry zelfs had kunnen schieten, gaf hij de bal af aan Bas, die echter niet nauwkeurig werd aangespeeld en zodoende de kans verloren ging. Even later deed spits Aco Patkovic nog een poging om te scoren, zijn schot ging echter hoog over.

Acht minuten voor rust ging Bas alleen op het doel af, op weg naar zijn zevende doelpunt, maar werd in het 16-metergebied gevloerd. De penalty, die scheidsrechter Schot aan SSV toekende, werd binnengeschoten door Perry, die al eerder succesvol was vanaf 11 meter, 0-1. Diezelfde Perry was 5 minuten later bijna weer succesvol, maar zijn schot van ver, ging net naast. Even later kreeg hij een nieuwe kans om te scoren, maar met zijn linker been kwam hij slechts tot een slap schot.

Vlak voor rust zette de thuisclub een aanval op, met een prachtige voorzet, die een makkelijke prooi leek te worden voor doelman Luuk, maar de bal volledig miste. Thijs Tromp raakte de bal als laatste en ging tergend langzaam over de doellijn, 1-1.

In de tweede helft was het eerst SSV dat in de aanval ging, het ging over veel schijven en het was opnieuw Perry, die aan het eind van een aanval stond, maar de keeper hield hem met een knappe redding van het scoren af. Direct daarna counterde DBGC naar het doel van Luuk, die met een even knappe redding als zijn collega, DBGC van het scoren afhield.

Even later een nieuwe aanval van SSV, maar verder dan een corner kwam het niet. Niet lang daarna kreeg SSV 2 corners en Claude de Smit stelde doelman Roy Nieuwland op de proef, maar hij doorstond de proef met verve.

Toen DBGC de aanvallen van SSV met succes had afgeslagen, kwam het er vliegensvlug uit en de blauwe brigade uit Goes, die voor deze gelegenheid in het rood speelde, greep niet in, zodat de aanval zonder al te veel problemen kon worden afgerond door Yannick Lugthart, 2-1.

Even later paste trainer Carlos de Jonge zijn tweede wissel toe, de moegestreden Jeroen van Avermaete maakte plaats voor René Zwamborn.

DBGC gokte op de counter, omdat SSV moest komen, maar de volgende counter van de thuisclub werd door doelman Luuk en Marc Noordijk onschadelijk gemaakt. Het enige dat DBGC overhield was een ingooi. Daarna werd er nog een corner onschadelijk gemaakt door Bas, die zijn verdediging te hulp schoot. De gelijkmaker van SSV kwam totaal uit de lucht vallen. De laatste wissel bleek een gouden te zijn, want het was René, die SSV op gelijke hoogte bracht met DBGC.

De thuisploeg deed 10 minuten voor tijd via een snelle counter nog een poging om de overwinning in de wacht te slepen en SSV moest alle zeilen bijzetten om dat te voorkomen. Dennis Weijers werd nog in de ploeg gebracht, maar er kwam geen verandering meer in de stand, ook niet toen DBGC 3 corners mocht nemen.

Trainer Carlos de Jonge vond de eerste helft erg rommelig van zijn ploeg. DBGC gokte op hun snelle spits, maar vooral in de tweede helft werd die spits goed geneutraliseerd. We hadden de scheidsrechter ook niet mee. Twee spelers van DBGC hadden met rood van het veld gestuurd moeten worden. Ons tweede tegendoelpunt was een tactische blunder. Gezien de hele wedstrijd mogen we blij zijn met dit punt.

Maurice, die geblesseerd uitviel, was kort in zijn commentaar, het kon twee kanten op. Zij waren als eerst aan de beurt, maar daarna kantelde de wedstrijd. Er waren over en weer veel kansen en de 2-2 was terecht.

Volgende week weer een thuiswedstrijd en wel tegen Serooskerke.