3 - 1

Prinsenland 1

Mannen, 1, 2e klasse E

21 oktober 2017 14:30

Voorafgaand aan de wedstrijd had ik een gesprek met trainer Carlos de Jonge en vroeg hem wat hij van de tegenstander wist, behalve dan dat ze nog maar 2 wedstrijden gespeeld hadden. Hij had 2 verschillende geluiden gehoord van 2 collega trainers. Hij had in ieder geval gehoord dat ze wat handige spelers hebben, goede centrale middenvelders, maar achterin zijn ze kwetsbaar. Ze spelen met 3 spitsen, waarvan er 1 behoorlijk balvast is. De laatste 3 wedstrijden haalde zijn ploeg het eind van de wedstrijd niet met 11 man, maar daar wenste hij geen punt van te maken.

Ook had ik nog een gesprek met aanvoerder Sam Biesterbosch, die wist te vertellen dat SSV vorig jaar 2 keer gelijk had gespeeld tegen Prinsenland. In de uitwedstrijd gaven we een voorsprong van 2-0 uit handen. Hij wist te vertellen dat Prinsenland 2 behendige snelle buitenspelers heeft. Maar als wij ons eigen spel spelen moeten wij het voetballend kunnen winnen.

Direct vanaf de aftrap waren de aanvallende intenties van SSV duidelijk, want in de eerste minuut ging SSV gelijk vanaf de aftrap in de aanval. Claude de Smit zette over rechts een aanval op, bereikte Bas Biesterbosch, die zijn kopbal gesmoord zag worden, zodat een snel doelpunt achterwege bleef.

Aan de andere kant moest doelman Luuk van Gilst het gevaar bezweren, na slordig balverlies achterin bij SSV, mede daardoor bleef de stand 0-0. Direct daarna zette SSV een snelle aanval op, maar de verdediging van Prinsenland lette goed op en voorkwam opnieuw een vroege achterstand.

Uit standaardsituaties konden de bezoekers uit Dinteloord af en toe voor gevaar zorgen, zo ook uit een vrije trap, maar de spits van Prinsenland kopte naast. Daarna kregen de bezoekers nog een kans om te scoren, na opnieuw slordig balverlies van de verdediging van SSV en opnieuw kon doelman Luuk het gevaar bezweren.

Daarna pakte SSV de draad weer op, kreeg het een vrije trap aan de zijkant van het veld, maar die werd slecht genomen, zodat de verdediging van Prinsenland niet in actie hoefde te komen. Even later moesten ze wel in actie komen, toen Bas de diepte in gestuurd werd. Maar bas omspeelde behendig 2 verdedigers en schoof de bal koelbloedig langs de uitgekomen keeper, 1-0. Even later had de thuisploeg de stand op 2-0 kunnen brengen, na een snelle aanval, maar enkele spelers van SSV liepen elkaar in de weg.

Even later kreeg SSV een vrije trap, net buiten de 16 van Prinsenland, maar de bal werd hard en onzorgvuldig ingeschoten, zodat niemand bij de bal kon. Even later probeerde Thomas Mattheijer het van afstand en zijn schot werd ternauwernood gered door de keeper Joeri Leest van Prinsenland. Dat ging ten koste van een corner, maar die leverde SSV geen doelpunt op.

In de zesentwintigste minuut namen de bezoekers resoluut de bal over van SSV, de spits kon alleen op doelman Luuk afgaan, maar door een fenomenale sprint van aanvoeder Sam werd de gelijkmaker voorkomen. Ook bij de volgende balovername moest er een verdediger van SSV aan te pas komen om Prinsenland van het scoren af te houden. Deze keer was het verdediger Maurice Madasim, die door een corner weg te geven, erger voorkwam. De corner werd weggewerkt door doelman Luuk. Even later hoefde SSV niet in actie te komen, na weer een snelle aanval van de bezoekers, omdat ze het doel veel te hoog zochten.

Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam van Perry Bek, die een teruggelegde bal van Claude goed drukte, maar doelman Joeri van Prinsenland hield de bal vakkundig tegen.

Net na rust was Prinsenland bijna langszij gekomen, dankzij een verdwaald schot, dat niet alleen de verdediging, maar ook doelman Luuk verraste, de bal hobbelde net naast.

Even later nam Thomas namens SSV een vrije trap, die hoog en hard langs iedereen heen werd geschoten. Daarna volgde er een sterke periode van Prinsenland en het eerste gevaar kwam via een verre ingooi. Bas, die de verdediging een handje kwam helpen, moest een corner weggeven om het gevaar af te wenden. Die corner werd in eerste instantie uitverdedigd, maar in tweede instantie alsnog ingeschoten, maar wel hoog over. Even later was het dan toch raak voor Prinsenland. Een mooie aanval werd voortgezet met een prima voorzet, waar doelman Luuk net niet bij kon. De bal rolde voor middenvelder Jacco de Gast, die niet aarzelde en doeltreffend uithaalde, 1-1.

Dat niet alleen SSV slordig balverlies leed, bleek in de drieënzestigste minuut toen Prinsenland hetzelfde deed. En opnieuw was Bas de doelpuntenmaker, want hij verraste keeper Joeri, die ver zijn doel uit was gekomen, met een lage schuiver, die via de binnenkant van de paal het doel inging, 2-1.

Prinsenland ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker, gebruikte daarvoor een razendsnelle counter, maar de bal verdween recht in de handen van doelman Luuk. Even later opnieuw een poging van de bezoekers, maar het schot van afstand ging naast.

Trainer Carlos de Jonge paste direct daarna een wissel toe, Niels Lobbezoo mocht moegestreden plaatsmaken voor Jeroen van Aevermate, die 1 minuut later een curieuze gele kaart voorgehouden kreeg. Hoewel hij geen zware overtreding maakte, werd zijn tegenstander zo boos dat hij Jeroen te lijf wilde gaan. Daarop trok de scheidsrechter voor beide spelers de gele kaart.

Tien minuten voor tijd probeerde SSV met een aanval de stand naar een hoger plan te tillen, maar de keeper van Prinsenland stak daar een stokje voor. Prinsenland was 1 op 1 gaan spelen en gaf daarbij wat ruimte weg. Maar ook Prinsenland probeerde nog iets aan de stand te doen, kreeg daarvoor eerst een vrije trap, die resulteerde in een corner, die vakkundig weggewerkt werd.

In de extra tijd een scrimmage voor het doel van SSV, maar uiteindelijk werd de bal blind weggeschoten. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een aanval van SSV, die over veel schijven ging, in eerste instantie tegen de paal werd geschoten, maar Claude was er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te schieten, 3-1.

Trainer Carlos de Jonge zag bij de tegenstander behoorlijk goed voetbal, hij wist dat een aantal spelers teruggekeerd was in de basis, maar hun voorzetten waren ondermaats. De eerste 30 minuten waren wij de bovenliggende partij, maar na de 1-0 gingen wij achteruitlopen. Daarna kwamen we even onder druk te staan en de laatste 15 minuten van de eerste helft speelden we slordig. Na rust hadden we minder grip op het middenveld en die 1-1 zat er gewoon aan te komen. Uit het niets kwamen we op 2-1 en ging Prinsenland 1 op 1 spelen en hadden we ook nog eens geluk dat we geen penalty tegen kregen. Over de hele wedstrijd waren wij iets doortastender.

Doelman Luuk bekende dat hij de bal dacht te kunnen hebben, waar het tegendoelpunt uit voortkwam, maar hij kon er niets eens bij. Hij vond de spitsen gevaarlijk, vooral bij ingooien. We kwamen op een goed moment op 2-1 en de tegenstander kreeg geen kans op de 2-2. De 3-1 was de kers op de taart. Nu kunnen we weer naar boven kijken. Klasse van Bas dat hij 2 doelpunten maakte. Dit was een goede overwinning.