1 - 2

MZC'11 1

Mannen, 1, 2e klasse E

14 oktober 2017 14:30

Voorafgaand aan de wedstrijd had ik een gesprek met trainer Carlos de Jonge en vroeg hem wat hij van de ploeg en/of spelers had gevraagd. Zijn antwoord was beter te beginnen dan de voorgaande twee wedstrijden. Bovendien had hij enkele spelers de opdracht gegeven door te dekken om zo de ruimtes kleiner te maken. Ook moesten ze vooruitkijken en alerter in de duels zijn. Hij wilde ook dat zijn ploeg er vanaf het begin in de wedstrijd moest zitten. Van de tegenstander wist hij dat enkele spelers verdwenen waren. Van zijn eigen ploeg zei hij dat de goede conditie van de ploeg een sterk wapen is. Door de intensiteit van de trainingen zien we hier en daar wat pijntjes bij de spelers en daardoor missen we een aantal spelers.

Ook met aanvoerder Michel de Groote sprak ik nog even en vroeg hem wat hij nog wist van de tegenstander, die een jaartje een klasse hoger had gespeeld. Hij vindt het nog steeds een goede ploeg, ook al hebben ze een mindere start gehad. Hij verwacht dat ze aan het eind van het seizoen in de top 3 staan. Wij missen vandaag flink wat spelers: Dennis Dorssers, Erik Jansen, Thomas Mattheijer, Rick Mulder, Promise Goudswaard, Stefan Francke en Luuk van Gilst. Daar staat tegenover dat de spelers die er wel zijn kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Ook vroeg ik hem over het feit dat SSV de laatste 2 wedstrijden maar met 10 man de eindstreep haalde. Hij kon er weinig over zeggen, omdat je nooit weet wat er in de wedstrijd gebeurt. Soms is het ook een kwestie van pech.

MZC ging direct vanaf de aftrap in de aanval en de verdediging van SSV had er alle moeite mee om die aanval af te slaan en deed dat in 2 instanties. Nog geen minuut later deden de bezoekers het nog eens dunnetjes over, deze aanval werd afgesloten met een afzwaaiend schot, zodat SSV niet in hoefde te grijpen. Toen MZC aan weer een nieuwe aanval dacht, onderschepte Bas Biesterbosch de bal en zette zelf een aanval op. Hij werd daarbij onreglementair gestopt en SSV kreeg een vrije trap aan de rand van het 16-metergebied van MZC. Deze werd hard voorlangs geschoten.

Aan de andere kant leed SSV balverlies en moest alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen, waarbij MZC diverse schietkansen kreeg om de score te openen. Het spel bleef op en neer golven, want aan de andere kant was het opnieuw Bas, die aan de eind van een SSV-aanval stond, zijn schot werd echter gesmoord en daardoor een makkelijke prooi voor de keeper. Nog in dezelfde minuut de grootste kans voor MZC toen de achterste speler van SSV over de bal maaide en de spits van MZC een grote scoringskans kreeg, maar profiteerde niet van dit buitenkansje.

In de twaalfde minuut liet Jeroen van Aevermate zich makkelijk uitspelen door de spits van MZC, die vervolgens wel over het doel van Michel Korsuize schoot (eerste doelman Luuk van Gilst was 1 wedstrijd geschorst na zijn rode kaart in de vorige wedstrijd). In de vijftiende minuut dacht MZC op voorsprong te komen, maar scheidsrechter van de Reijt keurde het doelpunt af na een overtreding.

Na 20 minuten dreigde Aco Patkovic door te breken, maar werd neergelegd, de verdediger kreeg daarvoor een gele kaart. De vrije trap verdween recht in de handen van de keeper. Direct daarna kreeg Bas vanuit een snelle ingooi de bal, die hij direct op doel schoot, maar omdat hij de bal verkeerd raakte, schoot hij ver naast. Even later was het opnieuw Aco die doorbrak en opnieuw werd hij gevloerd en de vrije trap werd het 16-metergebied in geslingerd en door Mark Noordijk maar net over gekopt.

Na bijna een half uur spelen kreeg MZC een vrije trap aan de rand van het 16-metergebied van SSV en in eerste instantie belandde de bal in de muur, in tweede instantie op de lat en in derde instantie goed uitverdedigd. Zo goed dat SSV er snel uit kon komen, maar de counter leverde niets op. Direct daarna een counter van MZC, die knap gered werd door doelman Michel. Desondanks kreeg SSV een vrije trap tegen, zo'n 30 meter van het eigen doel, wegens aanmerkingen op de leiding en dat leverde aanvoerder Michel een gele kaart op. De bal werd tot 2 keer toe in de muur geschoten en daarna achtergelopen door de spits van MZC.

Zo'n 10 minuten voor de rust nam SSV de bal over van MZC en hoewel de aanval slecht opgezet werd, hielden de blauwhemden er toch een vrije trap aan over aan de rand van het 16-metergebied van MZC. De slim genomen vrije trap bereikte het hoofd van Bas, maar die schampte de bal, zodat de stand 0-0 bleef. Er volgde nog 1 aanval van MZC en 1 corner van SSV voor de rust, beide situaties leverden geen doelpunten op, zodat de stand 0-0 bleef.

Net zoals in de eerste helft was het MZC dat na de rust als eerste de aanval zocht, voor SSV liep het met een sisser af. Ook de tweede aanval kwam van MZC en het is dat de spits van MZC zijn vizier niet op scherp had gezet, want hij schoot schuin over het doel, anders had de ploeg uit Zierikzee op voorsprong gekomen.

Hoewel het geen harde wedstrijd was, werden er toch veel gele kaarten getoond, zo ook voor een middenvelder van MZC, na een overtreding op Perry Bek. De vrije trap, die het SSV opleverde werd weliswaar het 16-metergebied van MZC geslingerd, maar was tevens een makkelijke prooi voor de doelman.

In de vijftigste minuut een misverstand in de verdediging van SSV, waardoor spits Massoud Osmani van MZC alleen op de keeper af kon gaan, hij hield het hoofd koel en schoot de bal onberispelijk over doelman Michel het doel in, 0-1.

Daarna ging SSV op jacht naar de gelijkmaker, kreeg daarvoor in eerste instantie 2 vrije trappen op de helft van MZC. De eerste verdween in de muur, de tweede werd goed uitverdedigd door MZC. Af en toe deed MZC nog wat terug, maar verder dan een schot op het doel van Michel, dat overigens maar net naast ging, kwam het niet.

Daarna paste trainer Carlos de Jonge een wissel toe, Claude de Smit nam de plaats in van Quincy van Aerde. Was het een startsein om er een schepje bovenop te doen, we zullen het nooit weten, maar SSV zag een aanval onreglementair afgestopt worden door de verdediging van MZV in hun 16-metergebied, de scheidrechter wees resoluut naar de stip. Perry ging vol zelfvertrouwen achter de bal staan en schoot onberispelijk de 1-1 achter de doelman van de bezoekers.

Even later probeerde MZC opnieuw op voorsprong te komen, kreeg daarvoor een corner, maar Bas kon gemakkelijk uitverdedigen. Ondertussen werd aanvoerder Michel langdurig achter het doel behandeld. Na die corner dacht MZC opnieuw op voorsprong te komen, maar opnieuw keurde scheidsrechter van de Reijt het doelpunt af, de reden daarvan ontging de trouwe supporter in het geheel. De hevige protesten van de spelers van MZC brachten de scheidsrechter niet op andere gedachten.

Een kwartier voor tijd was het dan bijna SSV dat op voorsprong kwam. Aco had een scherpe voorzet in petto, waarbij de keeper de bal losliet en Bas met een snoekduik de keeper probeerde te verschalken, maar hij raakte de bal niet goed, zodat de stand 1-1 bleef. Daarna was het weer de beurt aan MZC, dat een goede aanval opzette, maar doelman Michel kon met een knappe redding een achterstand voorkomen. Het uitverdediging ging minder goed, opnieuw greep de verdediging van SSV te laat in en opnieuw wees de scheidsrechter naar de stip en hoewel doelman Michel naar de goede hoek dook, kwamen de bezoekers uit Zierikzee toch op voorsprong, 1-2. De bezoekers uit Zierikzee waren nog niet tevreden en zochten opnieuw de aanval, kreeg daarvoor ook nog een corner, maar die werd naast geschoten.

In de slotfase counterde MZC nog een keer naar het doel van SSV, maar doelman Michel redde knap en even later kreeg aanvoerder Michel zijn tweede gele kaart, zodat SSV voor de derde keer achter elkaar met 10 man de wedstrijd moest beëindigen. Desondanks kreeg SSV nog 2 kansen om nog iets aan de achterstand te doen. Een vrije trap aan de zijkant van het veld leverde niet het gewenste resultaat op en ook een scrimmage in het 16-metergbied van MZC leverde geen doelpunt op. In blinde paniek ruimde de verdediging van de bezoekers de bal, maar dat was wel genoeg om de 3 punten mee naar Zierikzee te nemen.

Trainer Carlos de Jonge was na afloop realistisch in zijn commentaar. Hoewel hij vond dat bepaalde opdrachten goed uitgevoerd waren, misten we voetballend vermogen in de ploeg om MZC te kunnen verslaan. De bezoekers uit Zierikzee hadden wel de betere kansen gekregen, maar niet door goed voetbal. We hadden wat dieper moeten spelen en als Bas de 2-1 maakt, wordt het een heel ander verhaal. We hebben niet gebracht wat we normaal wel kunnen brengen. Ook hebben we een aantal verkeerde keuzes gemaakt.

René Zwamborn vond de eerste helft van beide kanten rommelig. We hebben weinig voetbal laten zien en we hanteerden vaak de lange bal en waren we slecht met het veroveren van de tweede bal. De tweede helft was beter en met name Mark en keeper Michel speelden goed. De grootste kansen waren voor MZC. Ik vond wel dat de scheidsrechter kinderachtig floot. Ik reken mezelf wel het eerste doelpunt aan. Na de 1-1 waren we gelijkwaardig aan MZC en waren we iets meer de op de helft van MZC te vinden. Zij speelden veel op de counter. We hadden een paar vlotte aanvallen, maar we hebben onszelf niet beloond. Qua strijdlust hadden we meer verdiend.

Volgende week weer een thuiswedstrijd en wel tegen Prinsenland.