Terneuzense Boys

2 - 2

Mannen, 1, 2e klasse E

7 oktober 2017 14:30

SSV begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Dennis Dorssers en Stefan Francke. Bovendien moest Thomas Mattheijer werkeloos vanaf de zijlijn toekijken vanwege een schorsing en was Rick Mulder nog op vakantie. Toen ook Maurice Madasim tijdens de warming up moest afhaken moest trainer Carlos de Jonge opnieuw een wijziging in zijn elftal aanbrengen. TTweede elftalspeler Mark Noordijk mocht de plaats innemen van Maurice.

Beide ploegen begonnen voorzichtig, het was een zwaar veld door de regen, maar na 6 minuten was het aftasten voorbij en zette SSV de eerste aanval van de wedstrijd op, die weliswaar over veel schijven ging, maar makkelijk door Terneuzense Boys onschadelijk gemaakt kon worden.

In de negende minuut een snelle uitbraak van de thuisploeg, waarbij Jeroen te laat ingreep en een penalty veroorzaakte. André Siereveld van Terneuzense Boys liet zich dit buitenkansje niet ontnemen, 1-0. De thuisploeg rook bloed en zocht opnieuw de aanval, via 2 counters. De eerste leverde een prachtige voorzet op, die hoog over geschoten werd. De tweede een corner, die net zo hoog over geschoten werd. Twee minuten later kreeg Terneuzense Boys een vrije trap, zo'n 3 meter buiten de 16 van SSV. Doelman Luuk van Gilst had de muur goed opgesteld, want daar verdween de bal in.

Na nog geen half uur spelen opnieuw tegenslag voor SSV, Perry Bek moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Quincy van Aerde.

Even later probeerde aanvoerder Michel de Groote een vrije trap van zo'n 40 meter van het doel,  in een keer het doel in te werken, maar de keeper had er, ook op dit gladde veld, goed het oog in. Direct daarna volgde er een grove overtreding op Claude de Smit, die bestraft werd met een gele kaart. Gelukkig voor Claude en SSV kon hij verder spelen.

De vrije trap die SSV overhield aan die overtreding bracht een rommelige aanval op, waarbij de bal over het doel werd gekopt door René Zwamborn. Een minuut later had René meer succes, na een aanval die begon bij Quincy, die Bas Biesterbosch de diepte in stuurde, die op zijn beurt een mooie voorzet in huis had. Zoals gezegd had René nu wel succes, want hij verschalkte de keeper met een prachtig schot, 1-1.

SSV ging op zoek naar de voorsprong, nog voor rust, maar de eerste kans daarvoor, een corner, werd niet verzilverd. De aanval die een minuut later volgde, kon nog net onschadelijk gemaakt worden door de verdediging van Terneuzense Boys. Weer een minuut later zette SSV een nieuwe aanval op, maar spits Aco Patkovic vond de doelman op zijn weg. De corner die daarop volgde werd slecht genomen, m.a.g. een doeltrap voor de thuisclub.

SSV bleef de aanval zoeken en via Jeroen van Avermaete en René werd opnieuw de voorsprong gezocht, maar de verdediging van Terneuzense Boys greep goed in. Dat deed het ook toen SSV even later een aanval over rechts opzette. Niet veel later een vrije trap voor SSV aan de zijkant van het veld, maar die belandde recht in de handen van de keeper.

Even later voelde Bas Biesterbosch zich onheus bejegend, maar omdat hij bleef protesteren hield de scheidsrechter hem een gele kaart voor. Vlak voor rust kreeg SSV een corner, die na een scrimmage voor de voeten van Aco belandde, die alleen voor de keeper de kans miste om met voorsprong aan de thee te gaan. In de extra tijd probeerde SSV nog een keer om op voorsprong te komen, kreeg daarvoor een vrije trap aan de zijkant van het veld. Opnieuw een scrimmage voor het doel van Terneuzense Boys en toen de rook opgetrokken was, bleek Bas de bal achter de doelman gewerkt te hebben, 1-2.

Na rust was de eerste kans voor SSV, maar Claude had zijn vizier niet op scherp gezet. Daarna nam Terneuzense Boys het heft in handen, op zoek naar de gelijkmaker. Daarvoor zette het twee aanvallen op, een over links, de ander door het midden. Beide keren hetzelfde resultaat, er werd over het doel van Luuk geschoten. De aanval die de thuisploeg daarna opzette, bracht een ommekeer in de wedstrijd. Doelman Luuk was zijn doel uitgekomen om het gevaar te bezweren en er ontstond doelrijpe kans voor Terneuzense Boys. Vanaf de zijkant gezien trok de scheidsrechter uit het niets de rode kaart en die bleek voor de doelman van SSV te zijn, terwijl de bal voor de lijn werd weggehaald. Achteraf bleek de scheidsrechter de kaart getrokken te hebben voor hands buiten het 16-metergebied. Reservedoelman Michel Korshuize moest onverwacht het doel van SSV gaan verdedigen. Het eerste dat hij deed was de vrije trap onschadelijk maken, hij had de bal klemvast.

Met opnieuw 10 man (net als vorige week tegen De Meeuwen) moest SSV de wedstrijd tot een goed einde zien te brengen en dat deed het door de aanval te zoeken. Het sluitstuk van de aanval was René, die de doelman van Terneuzense Boys op de proef stelde. Die moest met een fraaie redding een corner weggeven. Die leverde weliswaar een nieuwe corner op, maar meer ook niet.

Direct daarna kreeg de thuisclub een vrije trap aan de zijkant van het veld, maar dat leverde slechts een afzwaaier op. De ploeg van trainer Diederik Hiensch bleef echter de gelijkmaker zoeken en zette opnieuw een aanval op, die in eerste instantie werd afgeslagen door SSV, maar in de herkansing schoot Wouter Duvekot alsnog de gelijkmaker achter doelman Michel, 2-2. Met nog bijna een half uur op de klok probeerde spits Urmelon Martis de bal om doelman Michel te krullen, na weer een mooie aanval. Hij mikte echter de bal ook naast het doel. Na een nieuwe aanval van Terneuzense Boys moest doelman Michel er aan te pas komen om SSV voor een achterstand te behoeden. Niet lang daarna wederom een snelle counter van Terneuzense Boys, dat met veel kunst- en vliegwerk door SSV onschadelijk werd gemaakt.

Acht minuten voor tijd mocht Boudewijn Boonman nog invallen voor René. Direct daarna zocht SSV weer de aanval en dat leverde een vrije trap op en daarna ook nog een corner, maar geen doelpunt. Twee minuten voor tijd kroop SSV door het oog van de naald, nadat de thuisclub een corner net naast gekopt had. Ook in de extra tijd had de thuisclub de 3 punten in huis kunnen houden, maar doelman Michel toonde zich een waardige vervanger van Luuk en stopte het schot van de aanvaller. Aan de andere kant van het veld kreeg ook SSV nog een kans om de 3 punten mee naar Goes te nemen. Bas mocht een vrije trap nemen aan de rand van het 16-metergebied van Terneuzense Boys. Hij mikte echter net iets te hoog. Ook de thuisploeg kreeg nog 2 kansen om te scoren, de 2 corners brachten echter geen verandering in de stand.

Trainer Carlos de Jonge van SSV vond dat zijn ploeg beter begon dan vorige week. Hij was ook van mening dat de penalty onnodig was, als er eerder ingegrepen was. Daarna heeft de ploeg het prima opgepakt, ondanks de uitvallers. Wij waren dreigender en de 1-2 kwam op een prima moment, hoewel we met een grotere voorsprong de rust in hadden moeten gaan. De tegenstander gaf veel ruimte weg achterin, waar wij van konden profiteren. Hij had ook verwacht dat Terneuzense Boys meer de diepte op zou zoeken, nadat zij met een man meer kwamen te staan. Na de rode kaart tekenden we voor een punt.

Aanvoerder Michel vond dat we een maximaal resultaat hadden gehaald, gezien de omstandigheden. We begonnen weer zwak, maar na de 1-0 gooiden we alle schroom van ons af en kregen we 3 grote kansen en scoorden we 2 keer, een goed rendement. Na de rode kaart van Luuk werd het lastig. Wel doodzonde van het gelijke spel, hoewel we vooraf zouden tekenen voor een gelijkspel. Gezien de wedstrijd is het zonde dat we niet gewonnen hebben.